گزارش تکان دهنده از کشتار تحت شکنجه در زندان‌های "جولانی" از ابتدای ۲۰۲۵

گزارش تکان دهنده از کشتار تحت شکنجه در زندان‌های
يکشنبه 18 آبان 1404 - 02:57

دیده بان حقوق بشر سوریه، روز شنبه گزارش داد که در دوره زمانی ژانویه تا اکتبر ۲۰۲۵، ۵۹ نفر تحت شکنجه در زندان‌ها و مراکز بازداشت تحت نظر حکومت موقت سوریه جان خود را از دست داده‌اند.

العالم - سوریه

همچنین ده‌ها مورد ناپدید شدن اجباری و دفن در گورهای جمعی ثبت شده است.

به گفته این نهاد حقوق بشری، قربانیان شامل شهروندان عادی و نظامیان سابق از شهرهای مختلف سوریه اند و در میان آن‌ها کارمندان و مسئولان محلی نیز به چشم می خورد و این در حالیست که ایشان هیچ فعالیت سیاسی یا نظامی نداشته اند.

بر اساس مستندات این نهاد، موارد مرگ تحت شکنجه در استان‌های حمص، حلب، دمشق و طرطوس گزارش شده است و بیشترین تعداد این حوادث در فوریه و آگوست روی داده است.

قربانیان عمدتا بر اثر شکنجه جسمی و روانی، غفلت پزشکی و اعدام‌های صحرایی جان خود را از دست داده‌اند.

این دیده بان همچنین به دفن قربانیان شکنجه در گورهای جمعی بدون اطلاع خانواده‌هایشان اشاره کرده است که از جمله آن‌ها می‌توان به گور جمعی "تل النصر" در حمص اشاره کرد.

در میان این جانباختگان، برخی افسران و نیروهای سابق امنیتی؛ از جمله طارق حبیب اسمندر، فرمانده پیشین فرودگاه نظامی "تفنناز" است که در یکی از زندان‌های تحت نظر " جولانی" درطرطوس جان باخته است.

دیده بان سوریه تأکید می‌کند که ادامه این اقدامات نقض آشکار حقوق بین‌الملل بشردوستانه است و ضرورت ایجاد مکانیزم‌های نظارت و پاسخگویی بین‌المللی برای پایان دادن به شکنجه و ناپدیدسازی اجباری در این کشور را بیش از پیش برجسته می‌سازد.

پربیننده ترین خبرها