سنددار شدن جزایر سه‌گانه؛ گامی برای تثبیت مالکیت ایران در خلیج فارس

سنددار شدن جزایر سه‌گانه؛ گامی برای تثبیت مالکیت ایران در خلیج فارس
يکشنبه 9 آذر 1404 - 10:59

با صدور اسناد حدنگار جزایر تنب بزرگ،، تنب کوچک و ابوموسی به نام دولت ایران، مالکیت رسمی و قانونی این بخش‌های راهبردی خلیج فارس تثبیت شد.

العالم - ایران

نهم آذر ماه، به عنوان روز ملی جزایر سه گانه کشور عزیزمان ایران نام گذاری شده است. جزایری که برای همیشه جز خاک مقدس وطن عزیزمان خواهد ماند و در دل هم وطنان ما جایگاه ویژه‌ای دارند.

سازمان ثبت اسناد و املاک کشور برای تثبیت محدوده و حد نگاری اراضی این جزایر که جز لاینفک وطن ما و واقع در خلیج همیشه فارس هستند اسناد مالکیت حدنگار عرصه جزایر تنب بزرگ، تنب کوچک و ابوموسی را به نام دولت جمهوری اسلامی ایران صادر کرده است.

کاداستر با استناد به نقشه‌های دقیق هندسی و مختصات ثبت‌شده در سامانه ملی «شمیم»، امکان هر گونه سوءاستفاده، تصرف غیرقانونی، تغییر کاربری، زمین‌خواری و تجاوز به اراضی ملی را به‌طور چشمگیری کاهش می‌دهد.

سند مالکیت عرصه جزیره تنب بزرگ یک از جزایر سه گانه ایران واقع در خلیج همیشه فارس به مساحت ۱۰ میلیون و ۸۳۲ هزار و ۲۵۰ متر مربع به نام دولت جمهوری اسلامی ایران صادر شد همچنین سند مالکیت جزیره تنب کوچک به مساحت یک میلیون و ۳۹۴ هزار و ۱۷۹ متر مربع در اسفند ماه سال ۱۴۰۱ و سند مالکیت جزیره ابوموسی نیز به مساحت ۱۲ میلیون و ۷۲۲ هزار و ۶۸۳ مترمربع در بهمن ماه سال ۱۳۹۹ به نام دولت جمهوری اسلامی ایران صادر شده است.

این اقدام قوه قضائیه کاملاً بر مبنای اسناد بالادستی از جمله ماده ۳ قانون جامع حدنگار (۱۳۹۳) سازمان ثبت را مکلف می‌کند که تمامی اراضی کشور – از جنگل‌ها تا دریاها و جزایر – دارای سند حدنگاری شوند. همچنین بند ۲۶ فصل هفتم سیاست‌های کلی برنامه هفتم توسعه که توسط رهبر معظم انقلاب ابلاغ شده و بر اجرای ۱۰۰ درصدی حدنگاری در کشور تأکید جدی دارد، صورت گرفته است.

صدور سند مالکیت جزایر سه‌گانه، اقدام عملی قوه قضائیه در تحقق این بند راهبردی و همچنین حرکتی در جهت صیانت از خاک ایران و کوتاه کردن دست بیگانگان قلمداد می‌شود.

جزایر سه‌گانه بخشی جدایی‌ناپذیر از خاک ایران‌اند؛ نه تنها در جغرافیا و تاریخ، بلکه اکنون با اسناد رسمی و دقیق حدنگاری، در نظام ثبتی کشور نیز با بالاترین سطح استحکام قانونی ثبت شده‌اند.

پربیننده ترین خبرها