اختلاف نظر در ناتو بر سر ادامه حمایت نامحدود از اوکراین +فیلم

چهارشنبه 12 آذر 1404 - 13:48

در بروکسل، پایتخت بلژیک، سلسله نشست‌های فشرده اروپایی ادامه دارد. نشست دو روزه سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) آغاز شده است و طی آن تصمیماتی برای تقویت قابلیت‌های دفاعی مشترک اروپایی گرفته شد.

العالم - اروپا

اعضای ناتو در مورد ادامه حمایت از اوکراین مواضع متفاوتی داشتند، نظر برخی از کشورها تداوم حمایت نامحدود از کی‌یف بود در مقابل، برخی دیگر مشتاق بودند از هرگونه رویارویی مستقیم با روسیه خودداری کنند.

«مارک روته» دبیرکل ناتو تأکید کرد که پیوستن اوکراین به این ائتلاف در حال حاضر مطرح نیست زیرا عضویت آینده کی‌یف در حال حاضر امکان‌پذیر نیست.

وی توضیح داد که عضویت نیازمند رضایت همه کشورهای عضو است که در حال حاضر چنین نیست. با این حال، این ائتلاف در تلاش است تا ضمانت‌های امنیتی جایگزینی را ارائه دهد که به جلوگیری از حمله آینده روسیه به اوکراین کمک کند.

با سفر «استیو ویکاف» فرستاده ویژه آمریکا به روسیه، سوالاتی در مورد چگونگی مدیریت مسئله روسیه و اوکراین توسط ایالات متحده بدون در نظر گرفتن دیدگاه اروپایی‌ها مطرح می‌شود.

در این زمینه، «کایا کالاس» نماینده عالی اتحادیه اروپا در سیاست خارجی و امور امنیتی، به صراحت ابراز تردید کرد.

کالاس در مورد اعتمادش به رویکرد آمریکا گفت: «اوکراینی‌ها تنها هستند، اما اگر با اروپایی‌ها بودند، مطمئناً بسیار قوی‌تر بودند.» وی افزود که مطمئن است اوکراینی‌ها از خود دفاع خواهند کرد.

«یوهان ویک» استاد روابط بین‌الملل در دانشگاه بروکسل، به شبکه العالم گفت: «زلنسکی عصبی به نظر می‌رسد. وی امروز کمی به سمت رئیس جمهور آمریکا متمایل شده است، زیرا متوجه شده که ترامپ شاید بتواند برای دستیابی به توافقی پایان‌دهنده به جنگ، میانجیگری کند. با این حال، اروپا که از صحنه کنار گذاشته شد، هنوز هیچ جایگاهی در میز مذاکره ندارد و ما این صحنه را یکبار در ابتدای سال دیدیم و اکنون بار دیگر شاهد آن هستیم.»

در حالی که اوکراین در مرحله‌ای حساس از جنگ با کاهش حمایت‌ها مواجه است، دبیرکل ناتو در این جلسه، جایگزین‌هایی برای پیوستن به این اتحاد پیشنهاد داد. از جمله این پیشنهادها می‌توان به تضمین‌های امنیتی جایگزین ممانعت‌کننده از حمله روسیه به اوکراین در آینده، مانند ایجاد اتحادی از کشورهای مایل به دفاع از کی‌یف، اشاره کرد.

در حالی که اروپا در حال تصمیم‌گیری برای تقویت دفاع مشترک خود است، ناامیدی فزاینده‌ای در بروکسل از به حاشیه راندن نقش «قاره کهن» در حال گسترش است.

کلید واژه ها :

پربیننده ترین خبرها