کالاس: تعرفه‌های ترامپ درباره گرینلند اروپا و آمریکا را فقیرتر می‌کند

کالاس: تعرفه‌های ترامپ درباره گرینلند اروپا و آمریکا را فقیرتر می‌کند
يکشنبه 28 دی 1404 - 11:37

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا هشدار داد که تعرفه‌های ایالات متحده علیه متحدان اروپایی بر سر مساله گرینلند، موجب فقیرتر شدن اروپا و آمریکا و تضعیف رفاه مشترک می‌شوند.

العالم ـ اروپا

کایا کالاس اظهار داشت: خطر اعمال تعرفه‌ها اروپا و آمریکا را فقیرتر و رفاه مشترک ما را تضعیف می‌کند.

وی افزود: نمی‌توانیم اجازه دهیم که اختلافاتمان، ما را از وظیفه اصلی‌مان برای کمک به پایان دادن به جنگ روسیه علیه اوکراین منحرف کند.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا همچنین مدعی شد: چین و روسیه از تهدید تعرفه‌های دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، درباره گرینلند بهره می‌برند.

شبکه فرانس ۲۴ همچنین به نقل از دیپلمات‌های اروپایی گزارش داد که سفیران اتحادیه اروپا امروز برای نشستی اضطراری در بروکسل درباره گرینلند و تهدیدهای جدید ترامپ فراخوانده شدند.

رئیس‌جمهوری آمریکا به‌تازگی اعلام کرد که از اول فوریه (۱۲ بهمن) تعرفه ۱۰ درصدی بر کشورهای مخالف الحاق گرینلند به ایالات متحده وضع خواهد شد. ترامپ شنبه گفت که این تعرفه‌ها از اول ژوئن (۱۱ خرداد ۱۴۰۵) به ۲۵ درصد افزایش خواهد یافت.

دانمارک، نروژ، سوئد، فنلاند، هلند، فرانسه، آلمان و انگلیس کشورهایی هستند که مشمول این تعرفه می‌شوند. امانوئل مکرون رئیس‌جمهور فرانسه اخیرا گفت که تعرفه‌های آمریکا علیه متحدان اروپایی بر سر مساله گرینلند، غیرقابل قبول است.

واشنگتن اعلام کرده است که تا زمانی که «آمریکا گرینلند را خریداری کند» این تعرفه‌ها به قوت خود باقی خواهد بود. این در حالی است که هزاران نفر از مردم دانمارک در شهر کپنهاگ علیه ادعاها و تهدیدهای ترامپ برای تصرف گرینلند تجمع کردند. مردم معترض با در دست داشتن بنرهای ضد آمریکایی از مقامات این کشور خواستند که «دست از گرینلند بکشد».

در همین حال، اورسولا فون در لاین رئیس کمیسیون اروپا درباره خطر شکاف در اتحاد فراآتلانتیکی میان اروپا و آمریکا به واشنگتن هشدار داد. وی شنبه شب با اشاره به تلاش آمریکا برای تصاحب گرینلند گفت که اتحادیه اروپا از حاکمیت خود دفاع خواهد کرد.

پربیننده ترین خبرها