تأکید عربستان بر اجرای کامل معاهده «ان پی تی» و توقف درگیری‌ها در غزه

چهارشنبه 9 ارديبهشت 1405
17:40
تأکید عربستان بر اجرای کامل معاهده «ان پی تی» و توقف درگیری‌ها در غزه عربستان سعودی با تأکید بر اهمیت اجرای کامل معاهده منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای (NPT)، خاطرنشان کرد که تحقق صلح در منطقه مستلزم برقراری آتش‌بس در غزه، جلوگیری از کوچ اجباری فلسطینیان و اقدام در راستای تشکیل کشور مستقل فلسطین است.

العالم - عربستان سعودی

به نقل از الشرق الاوسط، «عبدالعزیز بن محمد الواصل»، نماینده دائم عربستان در سازمان ملل متحد، در نشست‌های یازدهمین کنفرانس بازنگری معاهده NPT و در جریان رایزنی‌های این نهاد بین‌المللی درباره تحولات منطقه‌ای سخنرانی کرد.

نماینده عربستان معاهده NPT را رکن اساسی نظام منع اشاعه دانست و بر ضرورت ایجاد توازن میان سه محور اصلی آن شامل «خلع سلاح»، «عدم اشاعه» و «استفاده صلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای» تأکید کرد.

عبدالعزیز الواصل ضمن فراخواندن کشورهای دارنده سلاح هسته‌ای به ایفای تعهدات خود، تصریح کرد که تنها ضمانت قطعی برای عدم به‌کارگیری این تسلیحات، نابودی کامل آن‌هاست.

نماینده عربستان همچنین بر حق کشورها در استفاده صلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای بدون محدودیت‌های اضافی، در کنار ارتقای شفافیت و همکاری با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تأکید کرد.

عبدالعزیز الواصل با ادعای حملات ایران به «غیرنظامیان و اماکن غیرنظامی»، بر اهمیت تقویت امنیت منطقه‌ای، احترام به اصول حسن همجواری و عدم مداخله در امور داخلی کشورها تأکید کرد.

ریاض همچنین بر لزوم همکاری کامل ایران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای تضمین صلح‌آمیز بودن برنامه هسته‌ای خود پافشاری کرد.

عبدالعزیز الواصل بار دیگر تأکید کرد که عاری‌سازی منطقه خاورمیانه از سلاح‌های هسته‌ای یک مسئولیت جمعیِ بین‌المللی است و تداوم مخالفت اسرائیل با پیوستن به این معاهده را مانعی اصلی در راه ایجاد منطقه‌ای عاری از سلاح‌های کشتار جمعی دانست.

نماینده عربستان با اشاره به تحولات فلسطین، ضمن هشدار درباره خطرات تشدید تنش‌ها، حملات اسرائیل به فلسطین و لبنان را محکوم کرد و همچنین مخالفت قاطع خود را با هرگونه تلاش برای تغییر وضعیت تاریخی و قانونی بیت‌المقدس و مقدسات اسلامی آن اعلام داشت و شهرک‌سازی‌های غیرقانونی را ناقض قوانین بین‌المللی و نابودکننده فرصت‌های صلح برشمرد.

دیپلمات سعودی تأکید کرد که دستیابی به صلح عادلانه و فراگیر تنها از طریق آتش‌بس، جلوگیری از آوارگی ساکنان، عقب‌نشینی از نوار غزه و در نهایت تشکیل دولت مستقل فلسطینی در مرزهای ۱۹۶۷ منطبق با قطعنامه‌های بین‌المللی امکان‌پذیر است.

0% ...

آخرین اخبار

ادامه نقض آتش بس غزه با شهادت یک فلسطینی


ادعای حمله موشکی یمن به مکه مکرمه دروغ است


انصارالله: حملات به فرودگاه‌های عربستان در چارچوب محاصره هوایی است


وزارت خارجه یمن: رژیم سعودی امنیت تنگه باب‌المندب و دریای سرخ را تهدید می‌کند


ثبت ۸ میلیون درخواست پیگیری حقوقی برای جنایات دشمن علیه ایران


پارلمان مصر: جنگی با یمن نداریم و در حمله علیه آن شرکت نمی‌کنیم


استقرار ۷۰ هزار نیروی پلیس در فرانسه


الزیدی: بستن مرز عراق با ایران به معنای محاصره اقتصادی خودمان است


انتخابات کنست در سایه "عملیات الخلیل" و بحران امنیتی ایجاد شده در "اسرائیل"؛ نتانیاهو در بن‌بست


قیمت نفت به ۱۱۷ دلار رسید؛ واکنش اضطراری آمریکا برای جلوگیری از بحران سوخت