کرزی: پاکستان برای رسمیت‌یافتن «خط دیورند» تلاش می‌کند

شنبه 19 ارديبهشت 1405
16:34
کرزی: پاکستان برای رسمیت‌یافتن «خط دیورند» تلاش می‌کند رئیس‌جمهور سابق افغانستان گفت پاکستان با فشارهای نظامی و اقتصادی، در تلاش است «خط دیورند» به‌رسمیت شناخته شود.

العالم - آسیا

«حامد کرزی»، رئیس‌جمهور سابق افغانستان با انتشار پیامی در ایکس نوشت پاکستان با اعمال فشارهای نظامی و اقتصادی بر افغانستان، در تلاش به‌رسمیت شناختن «خط فرضی دیورند» است.

وی با تأکید بر اینکه این اقدام پاکستان تهدیدی علیه «حاکمیت ملی افغانستان» است، افزود: به‌نظر می‌رسد هدف این فشارها این است که مردم منطقه مجبور شوند برای حل مشکلات امنیتی و سایر مسائل به نهادهای مربوطه پاکستان مراجعه کنند.

کرزی ادامه داد: در پی این تلاش‌ها، اسنادی تحت عنوان «توافق صلح» میان برخی بزرگان قومی دو سوی خط دیورند به امضا رسیده که از سوی وزارت خارجه پاکستان نیز به‌طوررسمی تأیید و استقبال شده است.

کرزی خطاب به طالبان تصریح کرد: ضروری است مقامات مسئول توضیحات روشن و شفافی در مورد این تحولات به مردم ارائه دهند.

این اظهارات در حالی بیان شده است که پس از تنش‌های نظامی طالبان و پاکستان، در روزهای اخیر ساکنان قبایلی دو سوی خط دیورند در کنر و باجور برای توقف درگیری‌ها نشستی برگزار کرده‌اند.

خط دیورند در سال 1893 میلادی، در دوران حکومت عبدالرحمن‌خان و در قالب توافقی میان افغانستان و هند بریتانیایی ترسیم شد، با این حال طالبان، همسو با موضع دولت‌های پیشین افغانستان، این خط را به‌عنوان مرز رسمی به‌رسمیت نمی‌شناسند.

پیش از این نیز محمد یعقوب مجاهد، وزیر دفاع طالبان در پی افزایش تنش‌ها با پاکستان گفته بود یکی از خواسته‌های پاکستان در مذاکرات، به‌رسمیت شناختن این خط به‌عنوان مرز رسمی بوده است.

0% ...

آخرین اخبار

هشدار یمن به شرکت‌های بیمه: فریب تضمین‌های سعودی را نخورید


عراقچی در دیدار با همتای قطری: کشورهای منطقه نباید اجازه استفاده آمریکا از خاک خود علیه ایران را بدهند


کلافگی ارتش تا دندان مسلح صهیونیست‌ها از بادبادک های غزه!


سرلشکر رضایی: آمریکا شرارت کند بلایی سرشان می‌آوریم که در تاریخ ثبت شود


ابن‌الرضا: معادلات را تغییر دادیم؛ با ایران محترمانه سخن بگویید


قالیباف: امپراتوری آمریکا روبه‌زوال است


قالیباف: آمریکا باید شروط ایران در تفاهم‌نامه را اجرا کند


حملات هوایی و تهدید کودکان بادبادک‌باز؛ غزه بدون منطقه امن


گسترش خشونت شهرک‌نشینان صهیونیست در کرانه باختری اشغالی در سایه پیشبرد پروژه های جدید شهرک‌سازی + فیلم


کسب ۳ مدال جهانی توسط یک دانش‌آموز فارسی در المپیاد جهانی علوم زمین تورین ایتالیا