واشنگتن‌پست: ترامپ در بن‌بست راهبردی فزاینده گرفتار شده است

سه شنبه 19 خرداد 1405
14:23
واشنگتن‌پست: ترامپ در بن‌بست راهبردی فزاینده گرفتار شده است دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، چند هفته پس از ادعای توافق قریب‌الوقوع برای پایان جنگ با ایران، اکنون خود را با بحرانی عمیق‌تر و شدیدتر رو به رو می بیند که رهایی از آن به سادگی امکان پذیر نیست. مذاکرات، شکننده است و درگیری ها ادامه دارند. همزمان فشار رقبا و متحدان بر او افزایش یافته است.

العالم - آمریکا

در همین رابطه٫ ستا مکس بوت، نویسنده و تحلیل گر نظامی آمریکایی در مقاله ای در روزنامه واشنگتن پست تصریح کرد که ترامپ امروز با تنگنای استراتژیک روزافزون در جنگ با ایران دست به گریبان است و در تحقق اهداف اعلام شده یا دستیابی به توافقی برای پایان جنگ نیز شکست خورده است.

مکس بوت خاطرنشان کرد که ترامپ دو هفته پیش ادعا کرده بود که توافق پایان جنگ تقریبا آماده شده و به زودی اعلام می شود. اما در روزهای بعد هیچ اتفاق خاصی نیفتاد و درگیری بین دو طرف ادامه یافت. تنگه هرمز نیز همچنان بسته است.

به گفته این نویسنده و تحلیل گر آمریکایی٫ یکی از علل تعلل در مذاکرات، فشارهای سیاسی است که جمهوری‌خواهان بر ترامپ وارد می کنند؛ پس از درز برخی بندهای پیشنهادی توافقنامه، مبنی بر آزادی میلیاردها دلار دارایی بلوکه‌شده ایران، برخی مقامات و شخصیت های محافظه کار، دولت ترامپ را هدف انتقادات شدید قرار داده و این توافق را شبیه همان توافق هسته ای دانستند که دولت اوباما در سال 2015 آن را امضا کرد و شخص ترامپ از آن خارج شد.

بوت می گوید این انتقادها کاخ سفید را به سرسختی در مذاکرات مجبور کرد و این اتفاق باعث توقف مذاکرات شد. در مقابل، تهران خواستار آزادسازی دارایی های خود در ازای بازگشایی تنگه هرمز و آغاز دور جدید مذاکرات درباره برنامه هسته ای است.

این نویسنده آمریکایی می گوید ترامپ بر سر دوراهی گیر افتاده است که یکی از یکی بدتر هستند؛ از یک سو از بیم آنکه متهم به عقب نشینی از مواضع خود شود، حاضر نیست امتیاز مالی و سیاسی قابل توجهی به ایران بدهد و از سوی دیگر نمی خواهد جنگ نظامی را توسعه داده یا نیروهای آمریکایی را برای جنگ به خاورمیانه بفرستد.

طبق این مقاله، ترامپ تلاش می کند وضعیت موجود را حفظ کند به این امید که بتواند با اعمال فشارهای نظامی و اقتصادی بر ایران، این کشور را وادار به پذیرش شروط آمریکا کند. البته بوت این امید را دور از واقع‌بینی می داند.

0% ...

آخرین اخبار

وزارت بهداشت غزه: ماه گذشته بیشترین شمار مجروحان از زمان آتش‌بس ثبت شد


اولیانوف: غرب درباره انزوای روسیه خیال‌پردازی می‌کند


سقوط هواپیما در فلوریدا


سپاه: دو فروند نفتکش متخلف در مسیر غیر مجاز تنگه هرمز منفجر شدند


درگیری تازه مرزبانان پاکستان و افغانستان زیر سایه تداوم جدال دیپلماتیک


گزارش العالم از دادگاه رسیدگی به شکایات خانواده‌های قربانیان تجاوز آمریکا و اسرائیل+ فیلم 


۷۵ حمله هوایی و موشکی عربستان به یمن طی ۲۴ ساعت


تأکید سران عراق و مصر بر ضرورت پایان درگیری‌ها در منطقه


بازداشت جاسوس مراکز تولید قطعات موشک و پهپاد


آژیر خطر در جنوب عربستان به صدا در آمد