گزارش العالم از چادرهایی در غزه که به نماد امید تبدیل شدند +فیلم

سه شنبه 7 مهر 1405
21:50
چادرهای غزه پس از آنکه با آوارگی و از دست دادن خانه‌ها پیوند خورده بودند، امروز به فضاهایی برای زندگی تبدیل شده‌اند؛ چادرهایی که زمانی نماد آوارگی بود، برای بسیاری به مکانی برای مقابله با ناامیدی و حفظ آنچه از جزئیات زندگی باقی مانده، تبدیل شده است.

العالم - فلسطین اشغالی

خبرنگار العالم در گزارشی با همین مضمون با یکی از متخصصین اطفال گفت‌و گو کرده است؛ "لبنى العزایزه"، پزشک متخصص اطفال، از داخل خیمه محل آوارگی خود در دیرالبلح، یک مرکز درمانی راه‌اندازی کرده است. این مرکز در ابتدا به‌صورت ساده آغاز به کار کرد، اما با افزایش شمار آوارگان بیمار، فعالیت آن گسترش یافت.

این پزشک می‌گوید: «در آغاز جنگ، در ماه دهم، خانه‌ و مطبم بمباران شد. با توجه به شمار زیاد آوارگانی که به بیمارستان‌ها مراجعه می‌کردند و با توجه به اینکه بیمارستان‌ها مملو از شهدا و مجروحان بودند، امکان رسیدگی مناسب به کودکان و نوزادان وجود نداشت. بنابراین، من به‌عنوان پزشک متخصص کودکان و نوزادان، ناگزیر شدم کار بسیار مهمی انجام دهم و آن، برپایی این چادر بود. آن را برپا کردم و در آن نوزادان را پذیرش و وضعیت زنان باردار را نیز پیگیری کردیم.»

مردم غزه در حالی که با دشوارترین شرایط دست و پنجه نرم می کنند، راه هایی را هم برای ادامه زندگی و کاهش فشارهای روانی و اجتماعی پیدا می‌کنند.

اسلام القیرناوی، روان‌شناس، می‌گوید: «ما توانستیم خیمه‌ای را که یک زن هر روز در آن با فشارهای مختلف زندگی می‌کند، به فضایی برای تخلیه روانی تبدیل کنیم؛ با کارهای ساده‌ای مانند رنگ‌آمیزی و نقاشی و چیزهایی که به بهبود وضعیت روانی او کمک می‌کنند. گاهی نیز با نصب یک بلندگو، از طریق پخش ترانه‌ها و سرودهای ملی، فضایی برای تخلیه روانی ایجاد می کنیم.»

در غزه، میان مراکز آموزشی، پزشکی، و ورزشی و دیگر فعالیت‌ها، پیوندی مشترک شکل گرفته است؛ همه این فعالیت‌ها در قالب خیمه‌هایی ایجاد شده‌اند که جایگزینی برای امکانات از دست‌رفته محسوب می‌شوند.

این چادرهای پلاستیکی دیگر صرفاً خیمه‌های آوارگی و نماد بی‌خانمانی و فاجعه نیستند. فلسطینیان توانسته‌اند آنها را به مکان‌هایی برای زندگی و فعالیت تبدیل کنند که نور امید از آنها می‌تابد. این یکی چادر پزشکی است و دیگری چادر روان‌شناسی؛ گروهی دیگر نیز توانسته‌اند باشگاه‌های ورزشی و خیمه‌های آموزشی ایجاد کنند.

همه این اقدامات با هدف بهبود شرایط زندگی در دوران آوارگی انجام می‌شود.

0% ...

آخرین اخبار

رویارویی دختر بچه فلسطینی با یک شهرک‌نشین و انتشار آن در شبکه‌های اجتماعی


گزارش العالم از چادرهایی در غزه که به نماد امید تبدیل شدند +فیلم


تعرض بن گویر و صدها شهرک‌نشین به مسجد ابراهیمی


صنعت غذایی ایران، محاصره را به چالش می‌کشد+ویدئو


رئیس‌جمهور: گسترش روابط با کشورهای دوست و همسو، از اولویت‌های اساسی ایران است


پزشکیان: مرزها مانعی برای توسعه روابط ایران و جمهوری آذربایجان نخواهند بود/ مصطفی‌اف: بر تقویت مسیرهای مواصلاتی و کریدوری و بهره‌گیری از ظرفیت‌های موجود تأکید داریم


پیام سردار محبی به مردم آمریکا


حماس خواستار بسیج جهان اسلام در پی تعرض بن‌گویر به مسجد ابراهیمی شد


ادامه حملات عربستان به یمن و تعلیق پروازها در فرودگاه «ابها» عربستان


نامه سپاه به مردم آمریکا منتشر شد