به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه العالم ، فهمی هویدی نویسنده و تحلیل گر برجسته مصری در مقاله خود به مناسبت سومین سالگرد انقلاب و گذشت هفت ماه ازریاست جمهوری مرسی ، همچنین به فعالیت پنهان و آشکار داخلی و خارجی اشاره کرد که سعی بر ناموفق جلوه دادن انقلاب دارند و تصویری ناامیدانه برای مردم این کشور و جهان ترسیم می کنند.
وی با دفاع از فعالیت ها و عملکرد محمد مرسی نخستین رئیس جمهوری منتخب مردم مصر بعد از پایان دوران سیاه دیکتاتوری حسنی مبارک ، تاکید کرد که مصر اکنون از دایره ائتلاف با رژیم صهیونیستی علیه فلسطین ها خارج شده و با شفافیت و استحکام از آرمان های مقاومت دفاع می کند.
در بخش دیگری از مقاله فهمی هویدی آمده است: گرچه قضاوت منصفانه درباره عملکرد محمد مرسی در این مدت کوتاه ممکن نیست؛ اما برخی همچنان اصرار دارند که انقلاب عقیم مانده یا منحرف شده و اوضاع مصر بسیار بدتر از گذشته می باشد، در واقع توهین و دشنام در زبان این افراد نهادینه شده است. باید دانست چنین اندیشه ای نه فقط بر رییس جمهوری و گروهش بلکه بر انقلاب تاثیرگذار است و اینگونه برای ملتهای عربی القا می کند که انقلاب فقط پشیمانی و نحسی برای مصر به ارمغان آورد گویی توجه ندارند که رویدادهای این کشور نقطه عطف تاریخی بود که جهان عرب را از مرحله مقاومت در برابر استعمار به مقاومت در برابر استبداد و ظلم اجتماعی سوق داد.
هویدی متذکر شد: در بعد خارجی، مصر از ائتلاف با اسراییل علیه مقاومت فلسطین خارج شد و موضعش در قبال گروههای مقاومت، مستحکم تر و شفافتر شده است؛ اما در داخل، آزادیهای عمومی و سیاسی افزایش یافته تا جایی که تظاهرات حتی مناطق اطراف دادگاه قانون اساسی، شهرک تولیدات فرهنگی و ریاست جمهوری را فراگرفت.
نویسنده مصری افزود: مردم دریافتند که نه بخشی از جامعه بلکه شریک اصلی در وطن هستند و اینکه علی رغم زیانهای اقتصادی وارده، چالش اصلی کشور، نوع برخورد عادلانه با حقوق کارگران، تضمین ادامه فعالیت و ثبات واحدهای تولیدی است.
به عقیده هویدی، از دیگر دستاوردهای هفت ماه گذشته می توان به پایان حاکمیت شورای نظامی و بازنشسته شدن سران آن، بازگشت ارتش به پادگانها به منظور انجام وظیفه ملی به دور از سیاست، پایان نقش سیاسی پلیس و محدود شدن نقش آن به حفظ امنیت داخلی به دور از سرکوب جناحهای سیاسی اشاره نمود. حفظ مجلس شورای منتخب، اعطای قدرت قانونگذاری به آن تا انتخاب مجلس جدید، تدوین قانون اساسی توسط کمیته موسسان آن وهمه پرسی قانون اساسی از دستاوردهای مهم دیگر این دوره است.
نویسنده مصری همچنین به پیامدهای منفی و غیر منطقی ماههای گذشته در کشورش پرداخت و نوشت : اما مواردی منفی نیز در این مدت به وقوع پیوست که می توان آن را اینگونه بیان نمود: نخبگان به دو جناح لائیک، لیبرال و چپگرا به عنوان نمایندگان جریان مدنی از یک سو و جریانها و تجحمعات اسلامی به عنوان جناحهای دینی تبدیل شدند. مرسی در زمینه ایجاد ائتلاف با سایر جناحهای ملی که وعده داده بود، اقدامی نکرد لذا وی، اخوان المسلمین و همپیمانان سلفی اش نتوانستند توافق را تجربه نمایند.
هویدی اظهار کرد : برخی تصمیم های سیاسی مرسی حتی خشم مشاورانش را برانگیخت و وی شمار زیادی از مشاوران و نمایندگان جناحهای ملی مستقل را از دست داد تا جایی که اینگونه شایع شد که وی نه رئیس جمهوری تمام ملت مصر بلکه رئیس بخشی از آن است. شیوه برخورد وی با قضات و قبطی ها، تصمیم هایی مانند اعلامیه قانون اساسی، نحوه کنار زدن دادستان کل کشور و ظهور سلفی ها در صحنه، مخدوش شدن وجهه مرسی را در پی داشت.
به نوشته فهمی هویدی ، از تمام این موارد مهمتر آنکه مرسی تاکنون نتوانسته دیدگاهی واضح نسبت به آینده در سطح سیاست اقتصادی ارائه دهد که کاهش ارزش جنیه مصری در برابر ارزهای خارجی گواه آن بوده و فقط خود را به عنوان دولتی سالم و غیرمستبد نشان داده است.البته نباید نقش بقایای رژیم سابق و تلاش آنها برای کسب مشروعیت از طریق تاسیس حزب جدید و ائتلاف با برخی طرفهای مخالف لائیک به منظور مقابله با اخوان المسلمین به عنوان دشمن مشترک را نادیده گرفت.