القدس العربی مطرح کرد

جاری شدن فاضلاب در تونل های غزه

سه شنبه 1 اسفند 1391
10:04
جاری شدن فاضلاب در تونل های غزه نيروهاي امنيتي مصر براي بستن تونل هاي زيرزميني نوار مرزي ميان مصر و نوار غزه، فاضلاب را در آن سرازير كردند.
به گزارش پايگاه اطلاع رساني شبكه خبري العالم روزنامه "القدس العربي" چاپ لندن در سرمقاله امروز خود با اشاره به این موضوع به انتقاد از عملکرد سران حماس پرداخت و نوشت که اين اقدام به منظور نابودكردن تونل و تخريب ديوارهاي آن صورت گرفته است. تونل هاي غزه براي مصر نوعي دردسر بود كه با توجه به فشارهاي فزاينده آمريكا و اسراييل، كنارآمدن با آن برايش دشوار بود.
در اين یادداشت آمده است: حتي نيروهاي امنيتي مصر در زمان حسني مبارك رييس جمهور مخلوع اين كشور به منظور بستن آن و جلوگيري از حفر مجدد، تونلهاي مزبور را با ديوارهاي آهني بستند. فلسطيني ها براي شكستن محاصره شديد اسراييلي مجبور به حفر تونل و واردكردن نيازهاي خود مانند كالا و سوخت از آن شدند.
القدس العربي افزود: اين تونلها پس از مدتي به تجارتي سودآور براي عمده صاحبانش و منبع درآمد براي دولت حماس در غزه از طريق دريافت ماليات از كالاهاي وارداتي تبديل شد لذا با توجه به نبود درآمد ديگر و افزايش نرخ بيكاري در ميان جوانان غزه، اين تونلها به عنوان منبع ايجاد فرصت هاي شغلي و درآمد براي به حركت درآوردن چرخ فرسوده اقتصاد محسوب مي شود.
در سرمقاله القدس العربي خاطرنشان شده است: تونل، پديده اي غيرقانوني است كه محاصره و بسته شدن گذرگاه ها آن را تحميل كرد و سود سرشاري نصيب گروهي از فلسطيني ها و مصري هاي دو طرف مرز کرد اما بدتر از آن، بستن آن به اين شيوه پليد بدون ايجاد جايگزين بود؛ لذا با توجه به موجوديت آن در 10 سال گذشته، تصميمي ظالمانه محسوب مي شود به خصوص كه پس از پيروزي انقلاب مصر و به قدرت رسيدن اخوان المسلمين به وقوع پيوست.
اين نشريه مي افزايد:گرچه امنيت مصر مهم و حفظ آن واجب است و به اين دليل، دولت قاهره پس از كشته شدن 18 نيروي امنيتي مصر در سينا، تونل ها را بست اما مردم غزه نبايد بهاي جنايتي را بپردازند كه هنوز دست داشتن برخي از اين مردم در آن ثابت نشده است.
در سرمقاله القدس العربيه خاطرنشان شده است:دولت محمد مرسي رييس جمهور مصر، نبايد تسليم فشارهاي اسراييل شده و منويات رژيم را در زمينه بستن تونل ها اجرا كند به ویژه آنكه اسراييل بارها رضايتش را از تلاش امنيتي مصر در زمينه مصادره چند تن سلاح و مواد منفجره در مسير غزه اعلام داشت. حتي رژيم مبارك به رغم مخالفتش با غزه و مقاومت آن، مانند دولت كنوني از فاضلاب براي بستن تونل ها استفاده نكرد.
اين نشريه مي افزايد:بستن تونلهاي غزه در صورت مجاز شدن واردات از طريق گذرگاه رفح مشكلي ندارد اما بستن آن بدون ايجاد جايگزين هاي طبيعي و مشروع امري غيرقابل قبول است. اما از همه شگفت انگيزتر، سكوت دولت حماس نسبت به اين اقدام قاهره است چون وقتي رژيم مبارك براي بستن تونل ها تلاش مي كرد، جنجال عظيمي به راه مي افتاد در حالي كه بسته شدن اين تونل ها در واقع بيش از همه به ضرر بازرگانان و ثروتمندان وابسته به رژيم سابق بود.
 
0% ...

آخرین اخبار

نامه سفیر ایران در ژنو به دبیرکل سازمان حمل و نقل ریلی بین‌المللی در پی حمله آمریکا


سید علی خمینی: هرکس برای صلح با آمریکا مذاکره کند، خائن است


ابلاغ مراتب همدری و تسلیت دولت و مردم اندونزی با ایران/ عراقچی قدردانی کرد


دفتر نخست وزیری پاکستان : شهباز شریف برای کمک به صلح منطقه‌ای به پزشکیان اطمینان داد


قالیباف: کسی می‌تواند با آمریکا مذاکره کند که آماده جنگ باشد


نشست بی‌نتیجه دیگر شورای امنیت درباره ایران؛مخالفت روسیه و چین و تاکید برپایان قطعنامه۲۲۳۱


سفر نخست‌وزیر کره شمالی به چین


شیخ قبلان: لبنان از بدترین بحران سیاسی رنج می‌برد+فیلم


ذوالقدر: حمله به زیرساخت‌ها مقابله به مثل خواهد شد


حمایت مردم یمن از ایران و قدردانی از حضور میلیونی در تشییع رهبر شهید


پربیننده ترین خبرها

امام مسجد شهر صور: حضرت آیت الله سید علی خامنه ای شهید قدس است


پزشکیان مراتب قدردانی عمیق خود را از دولت، ملت و مقامات عراق و همه کسانی که در فراهم کردن تمام منابع و امکانات کشور برای برگزاری مراسم باشکوه وداع و تشییع پیکر مطهر رهبر شهید انقلاب در نجف و کربلا مشارکت داشتند، ابراز کرد.


خبرگزاری عمان: بدر بن حمد البوسعیدی وزیر امور خارجه عمان، طی تماس تلفنی با عباس عراقچی، همتای ایرانی خود، درباره تحولات جاری منطقه گفت وگو کرد.


پیکر مطهر شهید امت در کنار جدش امام علی بن موسی الرضا (علیه السلام) به خاک سپرده شد.


منابع فلسطینی: در پی یورش نیروهای دشمن به حومه روستای المغیر در شمال شرقی رام الله در کرانه باختری، 6 نفر زخمی شدند.


پیکر رهبر شهید انقلاب در حرم مطهر رضوی به خاک سپرده شد


سی‌ان‌ان به نقل از مقامات آمریکایی: گزارش اسرائیل درباره توطئه ایران برای ترور ترامپ ممکن است تلاشی برای سوق دادن او به سمت تشدید تنش باشد.


درخواست سناتور آمریکایی از کنگره برای قطع بودجه جنگ ترامپ علیه ایران


یورش نظامیان اسرائیلی به مناطقی در کرانه باختری


ابراز خوش بینی هاکان فیدان درباره تحویل گرفتن جنگنده های اف ۳۵


سفیر یمن: تشییع میلیونی شهید امت نماد اقتدار ایران بود