مالکی: عراق با چالش های بزرگی روبروست

شنبه 21 ارديبهشت 1392
23:09
مالکی: عراق با چالش های بزرگی روبروست العالم - نخست وزیر عراق ضمن تاکید بر چالش های بزرگی که این کشور با آن روبروست، همه جناح های سیاسی را مسئول شکست های سیاسی داخلی دانست.

به گزارش پایگاه خبری شبکه العالم، نوری مالکی در پیامی به مراسم سالگرد شهادت "سید محمد باقر حکیم" رییس اسبق "مجلس اعلای اسلامی " که توسط "علی الادیب" وزیر آموزش عالی و پژوهشهای علمی عراق و معاون دبیرکل حزب الدعوه اسلامی قرائت شد، نسبت به تقسیم بندهای سیاسی خونین هشدار داد و خواستار در پیش گرفتن سیاست خارجی متعادل با کشورهای منطقه ای و بزرگ بر اساس منافع متقابل شد.

نخست وزیر عراق تصریح کرد: نظام انتخاباتی که برای تحقق دمکراسی طراحی کرده ایم به انسجام و توافق هایسیاسی منتهی نشده است، چون توافق سیاسی به دست نیامد و باید در این زمینه تجدید نظر کنیم.

وی تمام جناحهای سیاسی کشور را مسئول شکست توافقات سیاسی دانست و یادآور شد: دمکراسی وقتی به هرج و مرج کشیده شود، باعث وخامت اوضاع سیاسی، امنیتی، اقتصادی و خدماتی می شود. 

مالکی ضمن تاکید بر ضرورت همکاری میان جناح های سیاسی مختلف، گفت: وطن تکه تکه می شود، چالش های بزرگ و اختلافات اجتماعی وجود دارد و تنها تقسیم بندی های سیاسی خونین مانده است تا اوضاع از این هم برتر شود.

وی با اشاره به لزوم بررسی تمام خواسته های مردمی از گذشته تا به امروز برای درک ریشه های منطقه ای و بین المللی، افزود: فرهنگ تکفیر و تخریب، در عراق رواج یافته که در واقع از رژیم سابق به ارث رسیده است.

مالکی خواستار ایجاد روابط متعادل با کشورهای تاثیر گذار همجوار شد و گفت:عراق باید دیپلماسی فعال بر اساس منافع متقابل را دنبال کند. 

در پی تظاهرات در استانهای سنی نشین در اعتراض به سیاست دولت، عراق با بحران سیاسی روبرو شد.

احمد چلبی رییس ائتلاف ملی عراق در ژانویه سال جاری بیانیه ائتلاف را در پارلمان قرائت کرد؛ این بیانیه، عمار حکیم رییس مجلس اعلای اسلامی عراق را مامور برگزاری نشست رهبران جناح های سیاسی برای حل بحران کنونی کرد، اما گفت وگو میان طرفهای سیاسی به برگزاری نشست احزاب و جناح های سیاسی منجر نشد.   
 

0% ...

آخرین اخبار

اصابت دو پهپاد انتحاری به مقر تروریست‌های تجزیه‌طلب در شمال عراق


قالیباف: ایرانی متفاوت خواهید دید


تجدید بیعت هزاران لبنانی با محور مقاومت؛ از تهران تا غزه و بیروت


وزیر دفاع انگلیس استعفا کرد


سخنگوی وزارت دفاع: ایران در برابر هیچ فشاری عقب‌نشینی نمی‌کند


سرگردانی صهیونیست‌ها در دوگانه «رویارویی با ایران» و «فرسایش جنگ‌های بی‌پایان»


رئیس جمهور: دولت با همه توان از تولیدکنندگان عرصه‌کشاورزی حمایت میکند


نیرو‌های مسح ایران در برابر هر تجاوزی شجاعانه خواهند ایستاد


افزایش ظرفیت پرتو دهی به محصولات کشاورزی


ترکیه خطاب به نتانیاهو: متهمان نسل‌کشی نمی‌توانند درس اخلاق بدهند


پربیننده ترین خبرها

ترامپ مدعی شد ایالات متحده در واکنش به حمله ادعایی ایران به بالگرد آمریکایی، حملاتی را به ایران انجام داده‌ است.


سنتکام اعلام کرد در واکنش به سرنگونی یک فروند بالگرد آپاچی، حملات تجاوزکارانه‌ای را به چند نقطه در جنوب ایران انجام داده است


قیمت نفت پس از حمله آمریکا به ایران افزایش یافت و به ۹۲.۳۰ دلار در هر بشکه رسید.


ترامپ تجاوز دوباره به ایران را تایید کرد


هشدار مجدد عراقچی به آمریکا: اگر می خواهید در امان باشید بهتر است منطقه ما را ترک کنید


صدای انفجارهای جدیدی در شهر جاسک در جنوب ایران شنیده شد


گزارش‌ها حاکی از حمله به پایگاه نظامی آمریکا در منطقه جهرا در کویت است


سپاه پاسداران: ۲۱ هدف در پایگاه‌های هوایی و دریایی آمریکا در منطقه مورد اصابت قرار گرفت.


‌ ۴ هدف مهم در پایگاه هوایی و مرکز فرماندهی کنترل ارتش کودک‌کش آمریکا در الازرق اردن هدف قرار گرفتند


حمله موشکی رزمندگان هوافضای سپاه به ۴ هدف نظامی آمریکا در اردن


موج جدید انفجارها در کویت