بازداشت و ارعاب روزنامه نگاران منتقد دولت درترکیه

بازداشت و ارعاب روزنامه نگاران منتقد دولت درترکیه
جمعه 4 مرداد 1392 - 15:04

بیروت– العالم ـ کارشناس امور ترکیه در باره بکارگیری سیاست ارعاب و بازداشت از سوی حکومت رجب طیب اردوغان، نخست وزیر ترکیه، علیه مطبوعات و روزنامه نگاران، هشدار داد .

خورشید دلی روز جمعه در گفت و با شبکه خبری العالم با اشاره به آمار و ارقام موجود درباره ایجاد محدودیت برای فعالیت‌های رسانه‌ای و مطبوعات در ترکیه تصریح کرد: سیاست ارعابی که اردوغان علیه روزنامه نگاران در پیش گرفته از نظر جامعه جهانی پذیرفتنی نیست.

وی افزود: آنکارا  سیاست تسویه حساب با روزنامه نگاران منتقد حکومت را در پیش گرفته است.

این فعال رسانه ای گفت: برخی‌ها از وجود دموکراسی در ترکیه سخن می‌گویند، اما دموکراسی بدون آزادی بیان و آزادی فعالیت رسانه ای امکان ندارد.

حزب حاکم عدالت و توسعه در سال 2002 در فضایی دموکراتیک به قدرت رسید و وجود صندوق های رای به آن اجازه رسیدن به قدرت را داد؛ اما پس از این دوره این حزب رویکرد اقتدارگرایی در پیش گرفت و در عین حال به سرکوب رسانه‌ها و استبداد روی آورد و حتی اردوغان به اصحاب رسانه اهانت کرد.

وی گفت: آمار و ارقام موجود نشان می‌دهد که اردوغان سیاست قطع منبع ارتزاق فعالان رسانه و ایجاد ارعاب در بین آنها را در پیش گرفته است تا آنها از سیاست‌های او درباره برخی مسائل، به ویژه مسائل مربوط به داخلی ترکیه، انتقاد نکنند.

خورشید دلی درباره جایگاه ترکیه در منطقه نیز گفت: نقش ترکیه در منطقه در واقع انجام وظیفه است و در خصوص کشورهای منطقه هیچ نقشی ندارد. آنکارا  عامل فشار غرب علیه کشورهای منطقه، چه سوریه، عراق، ایران یا حتی روسیه است.

وی گفت: این نقش پس از فروپاشی شوروی به آن واگذار شده است. ترکیه در گذشته پایگاه نظامی برای ناتو در قبال شوروی بود. بنابراین، نمی‌توان چنین پنداشت که کشوری بتواند برای ترویج مدنیت و اصالت مدنی بکوشد در حالی که در داخل خود چنین مسائلی را حل نکرده باشد.

خورشید دلی افزود: مسائل مهم و متعددی در داخل ترکیه همانند مسئله کردها، ارمنی ها، طایفه علوی‌ها و دیگر موضوع های مربوط به مسائل اجتماعی در کشورهنوز حل نشده مانده است.

وی خاطرنشان کرد: وجود چنین مسائل و مشکلاتی ایجاب می‌کند که دولت ترکیه از گفتمان اقتدارگرایی عدول کند و واقعاً به دنبال اجرای دموکراسی باشد. اما ارقام و آمار موجود درباره محدودیت های رسانه ای نشان می‌دهد که ترکیه کشوری دموکراتیک نیست و متاسفانه، حزب عدالت و توسعه چنین سیاستی را در پیش گرفته است.

 

دسته بندی ها :

پربیننده ترین خبرها