به گزارش پایگاه خبری شبکه العالم، این هفته یهودی های ایران در نامه ای به باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا که به امضای "همايون سامهيح نجف آبادی" رئیس انجمن کلیمیان تهران رسیده است، از او خواستند از فرصت موجود برای اصلاح روابط واشنگتن - تهران استفاده کند.
در این نامه آمده است: اگر آمریکا و جامعه بین الملل از این فرصت طلایی استفاده نکنند در این صورت، وضعیت به سود همه کسانی خواهد بود که مخالف عادی سازی روابط میان ایران و آمریکا هستند.
اما این نامه انتقاداتی را علیه ایران بر انگیخت. برخی جریان های شناخته شده رسانه ای و سیاسی در غرب و به خصوص آمریکا جمهوری اسلامی ایران را به اعمال فشار به جامعه یهودی ها برای سخن گفتن از جانب خود متهم کرده است. اما آریه لوین که قبل از انقلاب اسلامی به عنوان وزیر تام الاختیار اسرائیل در تهران فعالیت می کرد، می گوید: این نامه تحت فشار دولت ایران امضا نشده است و یهودیان ایرانی زندگی راحتی دارند.
آریه لوین، دیپلمات اسرائیلی در یک خانواده روس در تهران متولد شد و تحصیلات ابتدایی و متوسطه خویش را در این شهر گذراند و سپس به سرزمین های اشغالی مهاجرت کرد. وی در سال 1341 وارد وزارت خارجه رژیم صهیونیستی شد، از اعضای هیات نمایندگی این رژیم بود و در سال های 1973 تا 1977 وزیر تام الاختیار رژیم صهیونیستی در تهران شد.
لوین می گوید: این نامه را یهودی ها تحت فشار دولت ایران ننوشته اند و کسی از آنها نخواسته از جانب ایران سخن بگویند. حقیقت این است که واقعا کسی این روزها آنها را اذیت نمی کنند و این نامه نشان می دهد که جامعه یهودی های ایران می خواهند در طرف درست قرار بگیرند و مطمئن شوند که در آینده همه چیز درست خواهد شد.
همايون سامهيح نجف آبادی در این نامه همچنین اظهارات بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی درباره اینکه ایرانیان آزادی ندارند و "حتی نمی توانند لباس جین" بپوشند، رد کرده و نوشته: ما به عنوان یک اقلیت مذهبی در ایران در انتخابات شرکت می کنیم و خود رئیس جمهورمان را انتخاب می کنیم.
آریه لوین در نامه ای به جروسالم پست نوشته است: یهودی های ایران همانند دیگر شهروندان ایرانی از تحریم های غرب علیه ایران در فشار هستند و امیدوارند با بهبود روابط ایران و آمریکا شرایط بهتری برای آنها فراهم آید.
سیامک مرهصدق نماینده کلیمیان در مجلس شورای اسلامی که حسن روحانی رئیس جمهمور ایران را در سفر به نیویورک همراهی کرده بود، در آنجا در مصاحبه با شبکه سی ان ان گفته بود که ایران از آزادترین کشورهای جهان برای انجام تکالیف دینی است و یهودیان ایران به راحتی به تکالیف دینی خود عمل می کنند، نکته ای که آرین لوین شهروند رژیم صهیونیستی نیز بر آن اذعان دارد.
لوین اگرچه از جدایی یهودیان ایرانی از رژیم صهیونیستی انتقاد می کند، اما می گوید آنها در ایران از آزادی دینی برخوردار هستند.
لوین تعداد یهودیان ایرانی را 25 هزار نفر عنوان کرده است که به این ترتیب بزرگترین اقلیت یهودی خاورمیانه در شهرهای تهران، اصفهان و شیراز زندگی میکنند، هر چند برخی دیگر ارقام دیگری را عنوان می کنند، اما آنچه مشخص است ایران دومین اقلیت بزرگ یهودیان در خاورمیانه را پس از فلسطین اشغالی در خود جای داده است واین اقلیت در بخش تجارت ایران فعالیت گسترده ای دارند.