چرا دارویی برای سرماخوردگی وجود ندارد؟

چهارشنبه 8 آبان 1392
13:26
چرا دارویی برای سرماخوردگی وجود ندارد؟ دانشمندان دانشگاه ویسکانسین منسون با ساخت مدل توپوگرافی و سه بعدی دقیق از کپسید (پوسته پروتئین) ویروس سرماخوردگی نشان داده‌اند چرا درمانی برای سرماخوردگی وجود ندارد.

به گزارش روز چهارشنبه پایگاه خبری شبکه العالم، دانشمندان دانشگاه ویسکانسین منسون موفق به ساخت یک مدل سه‌بعدی از عامل بیماری‌زایی شده‌اند که نشان می‌دهد چرا درمانی برای سرماخوردگی وجود ندارد.

این محققان یک مدل توپوگرافی دقیق از کپسید یا پوسته پروتئین یک ویروس سرماخوردگی را ارائه کرده‌اند که تا سال 2006 برای علم ناشناخته باقی مانده بود.

دانشمندان بر این باورند که حلقه گمشده ویروس سرماخوردگی «راینو ویروس C» مسئول نیمی از سرماخوردگی های زمان کودکی بوده و یک عامل پیچیده جدی برای بیماریهای تنفسی مانند آسم است.

خانوداه‌های A و B ویروس سرماخوردگی از جمله ساختارهای سه بعدی آنها از مدتها پیش برای علم شناخته شده بود، چرا که به آسانی در آزمایشگاه قابل رشد و بررسی هستند.

این در حالی است که راینوویروس C برخلاف آنها در برابر کشت مقاومت کرده و تا سال 2006 که تراشه‌های ژنتیکی و شیوه‌های تعیین توالی پیشرفته ژنتیکی ویروس نشان نداده بود که این نمونه از مدتها قبل در کنار انواع شناخته‌تر شده گونه‌های A و B در بدن وجود داشته، به طور کامل از دسترس دانشمندان دور مانده بود.

مدل جدید ویروس سرماخوردگی به طور رایانه‌یی شبیه‌سازی شده و به طراحی بیوانفورماتیک پیشرفته و توالی ژنتیکی 500 ژنوم راینو ویروس C پرداخت که مختصات سه بعدی کپسید ویروس را ارائه می‌کرد.

با دستیابی به این ساختار، طراحی داروهایی برای خنثی کردن موثر سرماخوردگی در آینده نزدیک ممکن خواهد بود. داروهایی که به خوبی در برابر گونه‌های A و B ویروس سرماخوردگی عمل می‌کنند، ساخته شده و در کارآزمایی‌های بالینی ارتقا یافته‌اند.

از آنجایی که هر سه گونه ویروس سرماخوردگی به سرماخوردگی عادی کمک می‌کنند، نامزدهای دارویی برای آنها شکست خورده‌اند چرا که ویژگیهای سطحی که به راینو ویروس C کمک کرده تا در سلولهای میزبان وارد شده و به سیستم ایمنی بدن حمله کنند، ‌ناشناخته بوده و با راینو ویروس‌های A و B متفاوت هستند.

اکنون به گفته دانشمندان، بر اساس این ساختار جدید باید داروهای جدید و مختص این راینوویروس ساخته شود.

این پژوهش در مجله Virology منتشر شده است.

کلید واژه ها
0% ...

آخرین اخبار

توزیع ۱۲ میلیون بطری آب و راه‌اندازی بیمارستان‌های صحرایی در مرزها


روایت تکان‌دهنده آزادگان فلسطینی از شکنجه سیستماتیک در زندان‌های دژخیمان اسرائیلی


اژه‌ای: هتک حرمت شهروندان از سوی هر فرد و دستگاهی مطلقاً ممنوع است


جدیدترین جنایت اسرائیل در غزه؛ 4 نفر شهید و 14 نفر زخمی شدند


زلزله ۷ ریشتری ژاپن را لرزاند


مهاجرانی: انسداد فعالیت سکوها بدون دستور رئیس‌جمهور امکانپذیر نیست


سفر هیئت مذاکره‌کننده حماس به قاهره برای ازسرگیری مذاکرات مرحله دوم آتش‌بس


مشاور فرمانده کل ارتش: نیروهای مسلح با اقتدار مقابل دشمن ایستاده‌اند


آیت‌الله سبحانی: اربعین تجلی‌گاه قدرت معنوی تشیع است


گفتگوی تلفنی وزیر امور خارجه کشورمان با وزرای امور خارجه عمان و عربستان


پربیننده ترین خبرها

پنتاگون در تازه ترین آمار خود مدعی شد از زمان آغاز جنگ با ایران در 28 فوریه، 18 سرباز آمریکایی کشته و 624 نفر دیگر زخمی شده‌اند.


منابع خبری آمریکا از تیراندازی در مرکز شهر سیاتل ایالت واشنگتن و زخمی شدن چند نفر بر اساس گزارش‌های اولیه خبر دادند.


سناتور دموکرات: مقام‌های دولت ترامپ درباره جنگ علیه ایران سرگردان هستند


اعتراف پنتاگون به تلفات نظامیان خود؛ ۱۸ نظامی کشته و ۶۲۴ نفر دیگر زخمی شده‌اند


بقائی:آمریکا بستر مناسب برای گفت‌وگو را از بین برد/تبادل پیام از طریق میانجی‌ها ادامه دارد


واکنش معاون وزیر خارجه به فاسد خواندن دیوان بین المللی کیفری از سوی آمریکا


کارشناس علوم سیاسی: آمریکا از فرسایش توان نظامی خود و قدرت پاسخ ایران هراس دارد + ویدئو


حملات توپخانه ای جدید رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان


مقام آگاه: با ۶ کشتی عبوری از مسیر ناایمن در تنگه هرمز برخورد شد


عربستان با محاصره یمن، جان ۱۲۰ هزار بیمار سرطانی را به خطر انداخته است+فیلم


یورش نظامیان صهیونیست به قدس و کرانه باختری+ فیلم