نیمی از زنان مغرب سواد ندارند!

پنج‌شنبه 29 اسفند 1392
12:44
نیمی از زنان مغرب سواد ندارند! آمارهای رسمی در مغرب، از اوضاع اسف‌بار زنان در این کشور حکایت دارد به گونه‌ای که اغلب آنها در معرض خشونت قرار دارند و میانگین بی‌سوادی در بین زنان از 50 درصد فراتر می‌رود.

به گزارش پایگاه خبری شبکه العالم، آمارهای رسمی در مغرب نشان می دهد: اغلب زنان مغربی در معرض خشونت قرار دارند و میانگین بی سوادی از 50 درصد بالاتر رفته است و این وضعیت ناگوار علاوه بر افزایش فقر و آسیب پذیری آنها در جامعه است.

درهمین راستا، گروه موسوم به "ائتلاف اجرای فصل نوزدهم قانون اساسی" که طیف وسیعی از جمعیت ها و جنبش های زنان و جنبش های مدنی در مغرب را شامل می شود، در یادداشت خود به عبدالاله بنکران نخست وزیر مغرب از وی خواست تا آن بخش از مفاد قانون اساسی را که مربوط به مساوات و برابری بین شهروندان جامعه است، اجرایی کند.

این یادداشت با استناد به آمارهای رسمی درمغرب آورده است: وضعیت زنان مغربی بسیار دردناک است، زیرا 62 درصد از زنان 18 تا 64 سال قربانی خشونت هستند و میانگین بی سوادی در بین دختران بالای 10 سال به 50.8 درصد رسیده است.

در این یادداشت همچنین آمده است: درحالی که میانگین دختران بالای 15 سال فعال در عرصه جامعه، در سال 2000 میلادی حدود 30 درصد بود، این میانگین به 25.5 درصد در سال 2011 میلادی کاهش یافته است.

در این یادداشت آمده است: درصد موفقیت زنان برای تصدی مشاغل دولتی و پست عالی در اداره ها بسیار محدود است، به گونه ای که فقط 6 درصد از آنها در سال 2013 موفق شدند تا پست های معاونت وزارتخانه ها را تصاحب کنند و 11 درصد آنها پست مدیریت و 16 درصد نیز پست سفیری گرفتند.

در بخش دیگری از این یادداشت آمده است: میزان بیکاری در بین زنان در سال 2012 میلادی به 29.1 درصد افزایش یافت؛ درحالی که این میزان در سال 2000 میلادی 25 درصد بود. میزان بیکاری در میان دختران فارغ التحصیل درسال 2011 میلادی نیز به حدود 28.5 درصد افزایش یافت.

در این یادداشت همچنین به افزایش موارد ازدواج دختران نابالغ اشاره شده و آمده است: موارد ازدواج دختران نابالغ از 18000 در سال 2004 به 39031 مورد در سال 2011 میلادی رسیده است و این علاوه بر ازدواج های خارج از چارچوب دادگاه است که بعد از سن بلوغ ثبت می شود.

این جمعیت ها و جنبش های زنان و جنبش های مدنی دریادداشت خود بر تظاهرات و دنبال کردن تمام شیوه های اعتراض مسالمت آمیز در چارچوب قانون برای نشان دادن میزان نارضاتی خود از عملکرد منفی دولت و عدم پایبندی به تعهدات خود در قبال زنان تاکید کردند.

در این یادداشت همچنین بر لزوم مبارزه با تمام اشکال تبعیض و نیز وضع قانونی فوری و فراگیر برای پایان دادن به خشونتها و بازنگری جدی در قانون جنایی و همه قوانین به منظور تضمین و حمایت از حقوق زنان تاکید شده است.

0% ...

آخرین اخبار

در سایه تجاوزگری همه‌جانبه؛ وسایل اهالی غزه نیز از دست اشغالگران در امان نماند


تحلیلگر صهیونیست: آمریکا از ترس قیمت نفت دست به عصا حرکت می‌کند/ ایران در مدیریت جنگ تبحر دارد


بیانیه وزارت امور خارجه درباره حملات وحشیانه آمریکا علیه ایران و جنایات جنگی ارتکابی


مخالفان مقابله با تروریسم، برده‌داری، قاچاق انسان و جنایات بین‌المللی چه کسانی هستند؟


امنیت کامل در مرزها برای تردد زائران اربعین فراهم است


سفیر ایران در ژنو: حملات آمریکا به زیرساخت‌های غیرنظامی باید محکوم شود


رهبر انصارالله یمن:تناقض‌گویی‌های مکرر ترامپ گواه شکست در برابر ایران است/ آمریکا و «اسرائیل» سرمنشأ شرارت در منطقه هستند


نتانیاهو سفر خود به آمریکا را به تعویق انداخت


صادرات موفق ۸۰ میلیون بشکه نفت خام؛ پس از توافق اسلام آباد


بحران سوخت، خطوط هوایی اروپا را در آستانه ورشکستگی قرار داد


پربیننده ترین خبرها

رسانه‌های اسرائیلی به نقل از منابع آگاه: نتانیاهو هفته آینده برای دیدار با ترامپ عازم واشنگتن می‌شود.


فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، سید مجید موسوی: منبع هرگونه پشتیبانی از دشمن در تجاوز به خاک ایران اسلامی، هدف مشروع ما خواهد بود.


اسپانیا با پیروزی ۲ بر صفر مقابل فرانسه، به فینال جام جهانی راه یافت.


ارتش جمهوری اسلامی ایران: دوران بزن در رو تمام شده است و هرگونه حمله به زمین، دریا یا حریم هوایی ایران بدون پاسخ نخواهد ماند.


ادعای ترامپ: به شدت به ایران ضربه خواهیم زد / آنها باید توافق را بپذیرند


منابع عربی از وقوع انفجارهایی در پایگاه‌های نظامی آمریکایی در اردن خبر می‌دهند.


انفجارهای شدید در پایگاه‌های آمریکا در بحرین و به صدا در آمدن آژیرهای هشدار


آژیرهای خطر در بحرین و كويت به صدا درآمد


شنیده شدن صدای انفجار در بوشهر


محموله جدید داروهای حیاتی بیماران متابولیک و مبتلایان به سرطان وارد کشور شد


وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات وارد بغداد شد