به گزارش پایگاه خبری شبکه العالم ، "علی بن فلیس" دیگر رقیب بوتفلیقه (نخست وزیر سابق الجزایر)، وی را به تقلب در این انتخابات متهم کرده است.
وی گفت: اطلاع دارم که در برخی از مراکز رای گیری تقلب صورت گرفته که پس دریافت اطلاعات جامعی در این باره، آن را در اختیار همگان قرار خواهم داد.
براساس اعلام وزارت کشور الجزایر بیش از 51 درصد از واجدان شرایط در انتخابات که عصر روز پنجشنبه پایان یافت ، شرکت کرده اند.
انتظار می رود وزارت کشور الجزایر نتایج رسمی انتخابات ریاست جمهوری را امروز جمعه اعلام کند.
تلویزیون رسمی الجزایر روز گذشته تصاویری از بوتفلیقه بر روی صندلی متحرک و ورود وی به مرکز رای گیری در "الابیار" همراه با خانواده اش پخش کرد.
بیش از 260 هزار نیروی امنیتی حمایت از حدود 23 میلیون رای دهنده را در سراسر الجزایر برعهده داشتند که رای خود را در 50 هزار مرکز رای گیری برای انتخاب رئیس جمهوری جدید خود به صندوق انداختند.
در همین حال، روز پنجشنبه درگیری های پراکنده ای در مناطق مختلف به ویژه در "بویره" در 120 کیلومتری جنوب شرق الجزایر میان مخالفان و نیروهای امنیتی روی داد که در نتیجه 70 نفر زخمی شدند. در میان زخمی شدگان 47 نیروی پلیس دیده می شود.
درگیری ها بطور مستقیم پس از گشودن مراکز رای گیری در ساعت هفت صبح به وقت گرینویچ آغاز شد؛ هنگامیکه گروهی از جوانان در مناطق الرافور و مشداله والصهاريج در بويره به صندوق های رای حمله کردند.
بوتفلیقه با وجود مشکلات جسمانی ناشی از سکته مغزی در سال گذشته، برای چهارمین بار نامزد انتخابات ریاست جمهوری شده است، وی برای درمان مجبور شد سه ماه در پاریس بستری شود و همچنان تحت مراقبتها و تمرینات ویژه برای بازیابی قدرت حرکتی و کلامی قرار دارد.
بوتفلیقه که در فعالیت های تبلیغاتی خود حضور نداشت، از مردم الجزایر خواسته است در انتخابات شرکت کنند و به درخواست تحریم کنندگان توجه نکنند.
ائتلاف چهار حزب اسلامی و یک حزب لائیک به همراه "احمد بن بیتور" نامزد کناره گیری کرده از انتخابات، خواستار تحریم این انتخابات شده بودند، آنها پیشنهاد داده اند که مرحله انتقالی دموکراتیک پس از 17 آوریل آغاز شود.
از هنگامی که الجزایر در سال 1962 استقلال خود را اعلام کرد، هفت رئیس جمهور بر آن حکومت کرده اند که هیچ یک از آنها پست خود را از طریق انتخابات ترک نکرده است(یا با کودتا یا مرگ).
"احمد بن بلا" اولین رئیس جمهوری الجزایر طی سالهای 1962 تا 1965 بود که با کودتای وزیر دفاعش، هواری بومدین برکنار شد، وی به مدت 13 سال بر الجزایر حکومت کرد و فقط مرگ سبب کنار زدن وی از عرصه قدرت در سال 1978 میلادی شد.
پس از بومدین، "شاذلی بن جدید" که قدیمی ترین فرد از نظر داشتن بالاترین درجه در ارتش الجزایر به شمار می رفت، به قدرت رسید، وی در سال 1992 تحت فشار ارتش مجبور به استعفا شد تا ریاست جمهوری گروهی(شورای عالی کشور) تشکیل شود که رهبری آن را محمد بوضیاف برعهده بگیرد که البته وی در همان سال ترور شد.
پس از بوضیاف، قدرت به علی کافی رسید که پس از پایان دوره شورای عالی کشور در سال 1994 از قدرت خارج شد تا ژنرال الیمین زروال ریاست جمهوری را به دست گیرد و وی در سال 1998 تصمیم به استعفا و برگزاری انتخابات زودهنگام گرفت، انتخاباتی که به پیروزی عبدالعزیز بوتفلیقه منجر شد، هم اکنون سومین دوره ریاست پیاپی وی رو به اتمام است اما وی باز هم چشم به چهارمین حضور خود در کاخ المرادیه دوخته است.
درکنار «عبدالعزیز بوتفلیقه»، رئیس جمهور کنونی، «علی بن فلیس» نخست وزیر اسبق، خانم «لویزه حنون»، دبیر کل حزب کارگران، «موسی تواتی» نظامی سابق، «فوزی رباعین» و «عبدالعزیز بلعید» رئیس جبهه المستقبل، نامزدهای دیگراین انتخابات هستند.
"موسی توانی" نامزد جبهه ملی الجزایر به شبکه خبری العالم گفت: این انتخابات صوری است و نمی تواند صادقانه بیانگر خواست و اراده ملت باشد و تخلف در روند رای گیری وجود داشت.
در مقابل، "لویزه حنون" نامزد حزب کارگر الجزایر برخلاف موسی توانی و بن فلیس رضایت و خرسندی خود را از روند برگزاری این انتخابات ابراز داشت.
وی در گفت وگو با شبکه خبری العالم اظهار داشت: نماینده ما در سطح کمیته ملی نظارت انتخابات ریاست جمهوری الجزایر گفته که تنها برخی امور جزئی روی داده است و 10 گزارش درباره تخلف در مقابل بیش از 50 هزار حوزه رای گیری ارزشی ندارد و نه تنها این امر نگران کننده نیست بلکه برعکس (اطمینان بخش) است.