به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه العالم، پايگاه خبري العهد لبنان به نقل از يك منبع عاليرتبه يمني نوشت: فرماندهان ارتش يمن و عناصر جدا شده از تشكيلات القاعده، به همراه حزب اصلاح يمن كه آن نيز به تندروي فكري معروف است، بعد از دريافت چراغ سبز از سوي عربستان، وارد هتفمين جنگ خود عليه حوثي ها شده اند.
اين منبع فاش كرد كه رياض در اين جنگ، پرداخت حقوق 1200 نفر از عناصر مسلح تكفيري تندرو در مناطق مأرب، الجوف، ارحب، وصنعاء را متقبل شده است.
منبع ياد شده افزود كه چگونه عربستان به علي محسن الاحمر مشاور نظامي رئيس جمهوري يمن كه به نزديكي به حزب اصلاح يمن معروف است، تعهد داده است كه از قدرت و نفوذ وي دفاع كند و درصورتي كه "درهاي جهنم" به روي حوثي ها باز شود، وي را دريمن نگاه دارد.
العهد، مشاركت "عبدربه منصور هادي" رئيس جمهوري دولت انتقالي يمن را كه بعد از حمايت عربستان از اين توطئه به قدرت رسيد، دراين قضيه بعيد نمي داند و مي افزايد كه منصور هادي با مبلغي دست كم دو ميليارد دلار از سوي رياض حمايت مالي شده است و اين مبلغ از يك سو به عنوان هزينه درگيري ها و از سوي ديگه به عنوان هديه به وي به عنوان پوششي براي وهابيت اعطا شده است.
* بعد از رسيدن حوثي ها به دروازه صنعاء، چه پيش خواهد آمد؟
منبع ياد شده در خصوص درگيري هاي امروز ميان حوثي ها و ارتش يمن، به نقل برخي از رويدادهاي اين درگيري ها مي پردازد و مي گويد كه نبرد امروز، هفتمين درگيري ميان دو طرف است و به اختصار مي توان گفت كه هدف از اين جنگ، كاستن از نفوذ حوثي ها و جلوگيري از گسترش دامنه فعاليت آنان است.
العهد می افزاید: حوثي ها با دردست گرفتن كنترل مقر سرلشگر حميد القشيبي فرمانده تيپ 310 ارتش كه تحت حمايت الاحمر است، در استان عمران، تعجب همه را برانگيختند و سلطه خود را بر همه مناطق اين استان گسترش دادند، اما پس از پيشروي به اطراف صنعاء و انتقال درگيري ها به حومه اين شهر، خشم سعودي ها را برانگيختند و آن ها نيز هادي را مجبور كردند تا از كل نيروهاي ارتش براي جنگ وارد حوثي ها استفاده كند.
اين منبع همچنين اعلام كرد كه جنگنده هاي ارتش يمن همه جا را بمباران كردند و عربستان همه گروه هاي ارتش را در اين نبرد وارد عمل كرد. در ادامه رياض نه تنها آرام نگرفت، بلكه با استفاده از رسانه هاي خود در راستاي فتنه انگيزي و تحريك ارتش در راستاي نبرد موسوم به "مبارزه با تروريسم" قدم برداشت و اين همان كاري بود كه هادي در رياض انجام داد.
پايگاه "العهد" به نقل از اين منبع بلندپايه يمني، علل عزيمت هادي به رياض و ديدار وي با ملك عبدالله بن عبدالعزيز شاه عربستان را اين گونه بيان كرد:
1 - اين سفر بعد از شكست همه تلاش هاي كميته رياست جمهوري براي توقف درگيري هاي ميان دو طرف صورت گرفت.
2 - پيشرفت قابل ملاحظه حوثي ها در ميدان نبرد، به روند اين سفر سرعت بخشيد و رياض، سقف مذاكرات را افزايش داد و در تصميمات عربستان درباره هادي كاملاً مشخص بود كه اگر درصورتيكه پيشرفت حوثي ها متوقف نشود، حمايت مالي و نظامي عربستان از يمن كاملاً قطع خواهد شد.
3- باوجود معادله جديدي كه سعودي ها براي هادي تهيه كرده بودند، آل سعود به عنوان آخرين فرصت از هادي حمايت كردند، در حالي كه وارد كردن همه گروه هاي نظامي يمني به درگيري با حوثي ها تحت عنوان "مبارزه با تروريسم" تفكر شيطاني سعودي ها بود.
منبع مذکور به تشريح فشارهاي داخلي در عربستان مي پردازد و مي گويد كه رسانه هاي حزب اصلاح يمني (نزديك به رياض) جام غضب خود را بر هادي خالي كرده و به گفته رسانه ها، وي و وزير دفاعش را به خيانت و تسهيل در افتادن عمران به دست "گروه هاي تروريستي حوثي" متهم كرده اند.
به نوشته العهد، عربستان خواست كه هادي را در مقابل يك راه كار بگذارد و اينكه در نبرد با حوثي ها در كنار رياض باشد و به درگيري ها وجهه قانوني بدهد و توجه و همبستگي جامعه بين الملل را در نبرد ارتش و تشكيلات القاعده و حزب اصلاح با اين گروه جلب كند.
منبع ياد شده در پايان گفتگوي خود با پايگاه خبري العهد افزود: ماداميكه حوثي ها بر حفظ حاكميت كشورشان مُصر هستند و حاضر به پذيرفتن دستورات خارجي ها نيستند، نبرد طولاني خواهد بود و خون يمني ها از نظر عربستان بي ارزش است و اين نبرد هفتم، به خواست خداوند، نبرد سرنوشت ساز خواهد بود.