به گزارش پایگاه خبری شبکه العالم، عفو بین الملل با اعلام بازگشت هیأت اعزامی خود به منطقه کردستان عراق، تأکید کرد: بسیاری از آوارگان مقیم منطقه کردستان عراق از امکانات ضروری فصول سرما خصوصاً پتو، لباس گرم و وسایل گرمایشی محرومند و هزاران آواره در اردوگاه هایی با امکانات اندک یا در اماکن نامناسب و در شرایطی بسیار سخت زندگی می کنند.
"خیرالنساء ضالع" مشاور امور حقوق پناهندگان در عفو بین الملل خاطرنشان کرد: بی برنامگی در تأمین نیازهای آوارگان تأسف آور است. برخی آوارگان در اردوگاه های فاقد امکانات لازم و یا ساختمان های مخروبه زندگی می کنند و از باد ، سرما و باران در امان نیستند؛ و در این فصل سرما کودکان با لباس های نازک دیده می شوند و برخی اردوگاه ها دارای سرویس های بهداشتی و آب آشامیدنی کافی نیست، و این امکانات در اماکنِ خارج اردوگاه ها وجود ندارد و با توجه به فرارسیدن فصل سرما پیش بینی می شود که اوضاع آوارگان بدتر شود.
ضالع افزود : دولت منطقه کردستان عراق برای تأمین سرپناه و خدمات فوری برای آوارگان تلاش هایی کرده است ولی جامعه جهانی تعلل می کند و کمک های بشردوستانه ای که به دست آوارگان رسیده است ، کافی نیست .
ضالع خواستار اختصاص بودجه لازم به آوارگان عراقی شد و گفت : سازمان ملل متحد برنامه ای را برای کمک به آوارگان عراقی آماده کرده است که فقط 33 درصد از بودجه پیش بینی شده برای این برنامه دریافت شده است .
مشاور امور حقوق پناهندگان عفو بین الملل اعلام کرد : 120 هزار نفر از آوارگان عراقی هم اکنون در 12 اردوگاه استان دهوک زندگی می کنند . اکثر آوارگانی که به منطقه کردستان عراق پناه برده اند ، در ساختمان های در دست ساخت ، اماکن عمومی یا خانه های استیجاری زندگی می کنند.
ضالع گفت : آموزش کودکان خانواده های آواره باید یکی از مهمترین اولویت ها باشد زیرا کودکانی که از مناطق سکونت خود کوچ کرده اند ، نباید از تحصیلات محروم شوند.
ضالع افزود : 252 هزار کودک آواره که در سن تحصیل هستند (6 ساله تا 17 ساله) ، در منطقه کردستان عراق زندگی می کنند و تعداد بسیار اندکی از این کودکان به مدرسه می روند.
بیش از 2 میلیون عراقی از ابتدای سال 2014 تاکنون به علت ناامنی مناطق سکونت خود را ترک کرده و آواره شده اند و منطقه کردستان عراق میزبان 48 درصد از این آوارگان و به عبارتی 946 هزار و 266 نفر است .