شورای فتوای مصر: صحابه آثار تاریخی را تخریب نکردند

جمعه 8 اسفند 1393
21:26
شورای فتوای مصر: صحابه آثار تاریخی را تخریب نکردند العالم ـ اداره فتوای مصر اقدام عناصر تروریستی داعش در تخریب آثار و تندیس های باستانی آشوری در موزه نینوا در شهر موصل را محکوم و تاکید کرد: صحابه هیچگاه آثارتاریخی را تخریب نکردند.

به گزارش پایگاه خبری شبکه العالم، اداره فتوای مصر امروز جمعه در بیانیه ای اقدام عناصر داعش در نابودی آثار و مجسمه های تاریخی قوم آشور در موزه نینوا در شهر موصل در شمال عراق را به بهانه آنکه اینها بتهایی هستند که باید نابود شوند، محکوم کرد و از تمام کشورهای جهان خواست تا برای پایان دادن به این تجاوزگریها علیه میراث فرهنگی وارد عمل شوند.

در این بیانیه آمده است: نقطه نظرات و دیدگاه های نامعمول این گروه تروریستی در تخریب آثار باستانی، دیدگاه های واهی و گمراه کننده هستند و متکی به هیچ سند شرعی نمی باشند؛ بویژه که این آثار تاریخی در تمام مناطقی که مسلمانان فتح کردند، وجود داشتند با این حال؛ هیچ یک از صحابه گرامی دستور تخریب و یا حتی نزدیک شدن به آنها را ندادند؛ این صحابه نسبت به ما به دوران رسول اکرم(ص) نزدیکتر بودند. حتی برخی از آنها در هنگام فتوحات اسلامی به مصر آمدند و اهرام ها و مجسمه ابوالهول و ...را دیدند و هیچ فتوا یا یک نظرشرعی ضد این آثار که دارای ارزش تاریخی عظیمی هستند، صادر نکردند.

اداره فتوای مصر در بیانیه خود خاطرنشان کرد: این آثار از جمله ارزشها و اشیای تاریخی به شمار می آیند که در زندگی مردم و جامعه تاثیر دارند زیرا بیانگر تاریخ و گذشته و ارزشهای آن جامعه هستند. همچنین می توان از طریق این آثار از اقوام گذشته عبرت گرفت. از این رو، صدمه زدن به این آثار به بهانه آنکه اسلام وجود این اشیاء را حرام کرده است، بیانگر نوعی رویکرد افراطی است که از جهل و نادانی نسبت به دین اسلام برخاسته است.

اداره فتوای مصر از تمام کشورها و سازمان های ذیربط خواست تا تمام تدابیر لازم برای پایان دادن به تخریب میراث فرهنگی در هرکجا که باشد، اتخاذ کنند و باید بر طبق اصول و سیاستهای تعیین شده در پیمان ها و معاهدات بین المللی و اسلامی این میراث فرهنگی حفظ و نگهداری شوند.

اداره فتوای مصر با تاکید بر لزوم وضع قوانینی به منظور حفظ میراث تمدنی و مقابله با عاملان تخریب آن، از تمام علمای دینی و ائمه مساجد و کشیش ها خواست تا به مسئولیت خود برای آگاه کردن مردم به لزوم حفظ میراث تمدنی خود و مقابله با فتواهای نامعمول برای تخریب اثارتاریخی عمل کنند.

گروه تروریستی داعش روز گذشته یک فایل تصویری از اقدام عناصر خود در تخریب محتویات موزه نینوا در شهر موصل مرکز استان نینوا در شمال عراق منتشر کرد. موزه نینوا یکی از مهمترین موزه های جهان به شمار می آید.

0% ...

آخرین اخبار

استفاده از لانچرهای دوپایه برای نخستین بار در جنگ تحمیلی+ فیلم


تغییر محاسبات چین در قبال تایوان پس از تجاوز آمریکا به ایران


چالش جدی پدافند اسرائیل در برابر الگوی جدید حملات موشکی ایران


حمله دشمنان متجاوز به خطوط زمینی در غرب قم/ تردد در جاده‌های استان در جریان است


فرمانده سابق ناتو: ایران اهرم‌های فشار ارزشمندی مقابل آمریکا دارد


ادامه حمله پهپاد‌های ارتش به صنایع پتروشیمی رژیم صهیونیستی


تیراندازی نزدیک کنسولگری رژیم صهیونیستی در استانبول


تردید درباره قاطعیت ارکان نظام، عامل تخریب کشور است


مخالفت فرانسه با تهدید ترامپ علیه زیرساخت‌های ایران


آتش سوزی در اراضی اشغالی در پی اصابت موشک‌های حزب الله + عکس