به گزارش پایگاه خبری شبکه العالم، سایت خبری "رأی الیوم" روز یکشنبه به نقل از روزنامه "یسرائیل هایوم" تأکید کرد، "تامیر باردو" دسامبر 2014 در سفری به عربستان سعودی با همتای سعودی خود در ریاض ملاقات کرد.
این روزنامه با اشاره به تمایل نمایندگان دولت سعودی برای فروش نفت به "تل آویو"، تأکید کرد که احتمالا عربستان سعودی به زودی برای رژیم صهیونیستی در اراضی اشغالی فلسطین نفت صادر کند .
این روزنامه به نقل از "علی النعیمی" وزیر نفت عربستان سعودی نوشت، عربستان سعودی آماده است به هر طرفی در دنیا نفت بفروشد، و بعید نیست که "اسرائیل" نیز در فهرست مشتریهای نفت عربستان قرار بگیرد.
"یسرائیل هایوم" به نقل از علی النعیمی خاطرنشان کرد: بیشتر کشورهای عربی، اسرائیل را به رسمیت می شناسند، و مانعی در زمینه همکاری تجاری با این رژیم وجود ندارد.
یسرائیل هایوم تأکید کرد: همکاری عربستان و اسرائیل که برای سالهای طولانی به صورت مخفیانه ادامه داشت، اکنون درحال آشکار شدن است. در همین راستا پروفسور "یهشوع تتیالباوم" پژوهشگر مرکز "بگین سادات" گفت، درصورتیکه اسرائیل تصمیم بگیرد تأسیسات هستهای ایران را هدف قرار دهد، تلاقی منافع عربستان و اسرائیل می تواند موجب ارائه کمکهای مهمی به اسرائیل شود.
تتیالباوم خاطرنشان کرد، بر اساس پژوهشی که از سوی این مرکز انجام شده است، عربستان سعودی ممکن است به جنگندههای اسرائیلی برای حمله به ایران اجازه دهد از حریم هوایی این کشور عبور کنند؛ و علاوه بر آن ممکن است که سعودیها اجازه دهند به هواپیماهای اسرائیلی هنگام پرواز، سوخترسانی شود.
وی تأکید کرد که سعودیها میتوانند در زمینه نجات خلبانان اسرائیلی در صورت آسیب دیدن در جریان عملیات بمباران، کمک کنند.
تتیالباوم با اشاره به نقش مهم آمریکا در هماهنگی بین سعودی ها و صهیونیستها، خاطرنشان کرد: ممکن است که طرفین برنامه مشترکی را برای مقابله با موشکهای ایرانی، بررسی کنند. و بعید نیست که سامانه های ضد موشکی که در عربستان سعودی نصب میشود، موشکهای ایران را که به سوی اسرائیل شلیک میشود، رهگیری کنند.
این پژوهشگر صهیونیست با این حال تأکید کرد: سعودی ها با توجه به مسائل امنیت ملی خود با اسرائیل همکاری می کنند؛ و این کشور در روابط با تل آویو بسیار محتاط است؛ زیرا یکی از لازمههای مشروعیت رژیم سعودی دشمنی با اسرائیل است.
وی افزود: رژیم سعودی مدعی دفاع از اسلام است، بنابراین نمی تواند به صورت علنی با اسرائیل همکاری کند؛ علاوه بر این ممکن است که در صورت ضربه زدن این همکاری به چهره عربستان دربرابر افکار عمومی، این همکاری متوقف شود. این درحالی است که رسانه های اسرائیلی در برهه اخیر گزارشهایی را در خصوص روابط رو به رشد اسرائیل و عربستان منتشر کردند، ولی ریاض به صورت دائم این گزارشها را نادیده می گیرد، و هیچگونه اقدام علنی در این زمینه صورت نگرفته است.