به گزارش پایگاه خبری شبکه العالم، نیکلای پتروشف افزود: استقرار تجهیزات دفاعی آمریکا در برابر به اصطلاح خطر روسیه، سوال برانگیز است.
وی در گفت و گو با خبرگزاری نووستی روسیه ادامه داد: سامانه پدافند ضد موشکی در مرزهای ما مستقر شده است که می توان از آن برای شلیک موشک های بالداری استفاده کرد که قادر به هدف قراردادن تاسیسات زیربنایی استراتژیک روسیه است.
پتروشف یادآور شد که آمریکایی ها به طور حتم چنین امکانی را تکذیب می کنند، اما نمی توانند دلایل واقعی ارائه دهند.
وی تصریح کرد که افزایش توانمندی پیمان ناتو، تفویض ماموریت های جهانی به آن، نزدیک شدن به تاسیسات نظامی در مرز روسیه، استقرار انواع جدیدی از سلاح و پدافند ضد موشکی جهانی، خطری برای امنیت روسیه است.
پتروشف افزود: مسکو در چارچوب شورای روسیه با این سازمان برای جلوگیری از وقوع حوادث هوایی و دریایی گفت و گو می کند.
وی گفت: معتقدم جامعه جهانی در نهایت، قادر به انجام تلاش های مشترک برای ایجاد ساختاری فعال جهت تامین امنیت واحد و غیر قابل تجزیه خواهد بود.
این مقام روس خاطر نشان کرد که ائتلاف های نظامی سیاسی در این شرایط بخشی از بقایای گذشته خواهد شد.
خطر تروریست های افغانستان برای امنیت روسیه
دبیر شورای امنیت ملی روسیه گفت که پایگاه های تروریست ها در افغانستان، خطری مستقیم برای امنیت روسیه و کشورهای آسیای میانه است و مسکو می کوشد تدابیری پیشگیرانه برای مقابله با تهدیدهای تروریستی که منشاء آن افغانستان است، اتخاذ نماید.
پتروشف رصد تقویت توانمندی تروریست ها در افغانستان و افزایش قاچاق مواد مخدر را که از منابع اساسی مالی تروریسم محسوب می شود، ضروری دانست و گفت که علاوه بر طالبان، گروه هایی از القاعده در پاکستان و دیگر گروه های افراطی مانند جنبش اسلامی ازبکستان و گروه های تروریستی دیگر از جمله داعش فعالند.
وی گفت: مسکو مراقب این عملیات ویرانگر بوده و می کوشد جهت پیشگیری از آن در چارچوب همکاری دو جانبه و چند جانبه تلاش کند.
پتروشف افزود: افزایش همکاری امنیتی در چارچوب سازمان های کشورهای مستقل مشترک المنافع، پیمان امنیت گروهی، سازمان همکاری شانگهای و گروه بریکس خواهد بود.
206 ـ 211