العالم - عراق
فالح الفیاض در گفتگوی اختصاصی با شبکه تلویریونی المیادین تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران از عراق در این شرایط دشوار و حساس به نوعی حمایت کرد که قابل تحسین است و این نوع حمایت بر تمامی ابعاد روابط میان دو کشور در آینده تاثیر گذار خواهد بود.
وی افزود: من معتقدم اقدام کشورهای منطقه ای و غیر منطقه ای در متهم کردن ایران، ناشی از دو دلیل است، دلیل اول ، متاسفانه افزایش رویکردهای حاد مذهبی است، کشورهای منطقه به جای آنکه بر اساس منابع مشترک گرد هم آیند و به مقابله با چالش های واقعی مشغول شوند، رویکردهای حاد مذهبی را در پیش گرفتند. دلیل دوم نیز اختلافاتی است که با کشورهای منطقه ای وجود دارد. ما در عراق در درجه اول به خود و آنان که به ما کمک کرده اند حرمت می گذاریم.
الفیاض درباره روابط کشورش با ترکیه گفت: تا زمانی که نیروهای ترکیه در بعشیقه عراق حضور دارند این روابط عادی نخواهد بود، در واقع حضور ترکیه در خاک عراق آینده روابط تجاری و اقتصادی میان دو کشور را تهدید می کند.
مشاور امنیت ملی عراق افزود: در دیداری که بنعلی ییلدیریم از بغداد داشت درباره حضور نظامی ترکیه در عراق و تاثیر آن بر روابط میان دو کشور با او حرف زدیم و گفتیم که بعشیقه مثل تقاطعی است که روابط خوب ما با ترکیه ، چه در حوزه اقتصاد، تجارت یا ابعاد دیگر باید از آنجا آغاز شود.
بسیج مردمی سرمایه ملی عراق است
مشاور امنیت ملی عراق همچنین بسیج مردمی در این کشور را سرمایه ای برای آینده کشور دانست و تاکید کرد، این نیروها از وحدت ارضی و حاکمیت کشور حمایت کرده اند و در آینده بر مرزهای مشترک با سوریه مسلط خواهند شد.
فالح الفیاض تصریح کرد، بسیج مردمی نیرویی نیست که فقط برای پیروزی در نبردی که در حال حاضر در عراق در جریان است به وجود آمده باشد بلکه این نیرو، ذخیره ای برای آینده کشور است تا بتواند از حاکمیت، وحدت ارضی و استقلال عراق حمایت کند . برخی در پی آنند تا چهره این نیروها را زشت جلوه دهند، نیروهای مرزی و نیروهای منطقه جزیره در عراق فرماندهان خود را دارند اما بسیج مردمی در پی تقویت و تحکیم مرزها خواهد بود چنانچه همچنان در کنار نیروهای ارتش خواهند ماند همانگونه که در آزادسازی بخش غربی موصل نقش ایفا کرده اند.
وی با بیان اینکه مشاور امنیت ملی آمریکا با من تماس گرفته است، افزود، آمریکایی ها به ما پیام دادند عراق کشوری است که با تروریسم در حال نبرد است و این کشور صادر کننده تروریسم نیست.
وی افزود، تماس مشاور امنیت ملی آمریکا از طرف او بوده است، وعده هایی به ما داده شد اما ما منتظر رفتار عملی دولت جدید آمریکا هستیم، به صراحت می گویم دولت عراق تصمیم اخیر آمریکا (درزمینه مهاجرت) را تصمیمی نادرست می داند. ما عراق را، به عنوان کشوری که در حال مبارزه با تروریسم است، شایسته چنین برخوردی نمی دانیم، این تصمیم بر روند روابط میان بغداد و واشنکتن تاثیر قابل توجهی خواهد داشت. حتی این مطلب را برخی از مقامات آمریکایی نیز به زبان آورده اند، مثلا جان مک کین و مقاماتی دیگر در آمریکا تصریح کردند دستور مهاجرتی اخیر می تواند در آینده بر تمامی جوانب روابط آمریکا و عراق تاثیر بگذارد.