العالم-ایران
«مهرداد لاهوتی» با انتقاد از اینکه دریای خزر قربانی آلودگی نفتی کشورهای همسایه است، گفت: واقعیت آن است که کشور ما برداشت نفتی از دریای خزر ندارد و کشورهای همسایه عامل اصلی آلودگی نفتی دریای خزر هستند اما باید اذعان کرد که ایران در بخشهای دیگر سهم قابل توجهی در آلودگی دریای خزر دارد.
وی با هشدار نسبت به اینکه آلودگی نفتی و پساب های صنعتی و خانگی حیات و سلامت دریای خزر همچنین آبزیان آن را تهدید می کند، افزود: در گذشته هم بحث آلودگی دریای خزر مطرح شد به طوریکه حتی در مقطعی سواحل دریا انباشته از لکههای نفتی بود اما خوشبختانه با پیگیریهای انجام شده از سوی سازمان محیط زیست و وزارت امور خارجه دولت سابق شدت آلودگیهای نفتی کاهش پیدا کرد.
لاهوتی با انتقاد از ورود فاضلابهای خانگی و بیتوجهی مردم این منطقه به سلامت دریای خزر، یادآور شد: هماکنون شیرابه های زباله هایی که از مسیر رودخانه ها به دریا سرازیر می شوند همچنین ورود پساب های شهری و صنعتی موجبات آلودگی دریای بین المللی خزر را فراهم کرده است.
وی با بیان اینکه موضوع خطر انقراض برخی آبزیان دریای خزر به ویژه فوک خزری بهعلت آلودگی نفتی صحت نداشته و مطابق با واقعیت نیست، تصریح کرد: نمی توان منکر ورود پساب های صنعتی و خانگی همچنین آلودگی نفتی در دریای خزر شد اما اینکه شدت آلودگی دریای خزر به گونه ای است که نسل آبزیان را در معرض انقراض قرار داده است به هیج وجه صحت نداشته و مطابق با واقعیت نیست.
این نماینده مردم در مجلس دهم، با تأکید بر اینکه وضعیت آبزیان دریای خزر مطلوب است و خطری آنها را تهدید نمی کند، افزود: البته در رودخانه ها آلودگی به اندازه ای است که ممکن است نسل آبزیان را در معرض انقراض قرار دهد اما انقراض نسل آبزیان دریای خزر نه تنها صحت نداشته بلکه وضعیت آنها هم مطلوب است.
نماینده مردم لنگرود در مجلس دهم بر ضرورت تلاش در جهت رفع آلودگی دریای خزر تأکید کرد و ادامه داد: خانم ابتکار بهعنوان متولی حفاظت محیط زیست باید نهایت اهتمام خود را در جهت رفع آلودگی این دریای استراتژیک و بین المللی داشته باشد.
این نماینده مردم در مجلس دهم، بر ضرورت ورود سازمان امور خارجه به موضوع آلودگی نفتی دریای خزر تأکید کرد و گفت: وزارت امور خارجه باید با تشکیل جلساتی با حضور سران کشورهای حوزه دریای خزر این معضل را با اتخاذ تدابیر اصولی و هوشمندانه رفع کند.
لاهوتی با یادآوری اجرای 11 طرح تصفیه فاضلاب شهرهای استان گیلان، گفت: هر چند این اقدام در جهت کاهش آلودگی دریای خزر بسیار موثر است اما روند این پروژه ها به کندی پیش می رود، البته اخیراً پیگیری هایی را برای جذب منابع مورد نیاز تکمیل این پروژه ها حتی از طریق بانک توسعه اسلامی و اخذ مجوز شورای اقتصاد داشتیم اما متأسفانه این موضوع از سوی وزارت نیرو جدی گرفته نمی شود و در واقع به کندی پیش می رود.
نماینده مردم لنگرود در مجلس شورای اسلامی با انتقاد از اینکه تنها یک سوم شبکه فاضلاب استان گیلان تعیین تکلیف شده است، تصریح کرد: دو سوم باقیمانده هنوز تعیین تکلیف نشده است و می طلبد وزارت نیرو به این موضوع نگاه جدی داشته باشد.
منبع:ایسنا