کشف آثار دوران پارینه سنگی در ایلام!

چهارشنبه 27 بهمن 1395
15:09
کشف آثار دوران پارینه سنگی در ایلام! در نتیجه کاوش‌های باستان شناسی نجات‌بخشی در محوطه ارزشمند ۱۰۰ هکتاری کَلگَ در ایلام، آثاری از دوران پارینه سنگی، مفرغ، اشکانی، ساسانی و اسلامی بدست آمد.

العالم-ایران

به گزارش  روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، «سید محمود میراسکندری»، سرپرست کاوش در محوطه باستانی کَلگَ، این محوطه را از جمله آثار تاریخی شهرستان سیروان در استان ایلام اعلام کرد که به واسطه قرارگیری در حاشیه رودخانه سیمره با آبگیری سد سیمره در دریاچه سد مدفون می‌شود.

او افزود: محوطه کلگ به دلیل شرایط محیطی مناسب و مساعد از دیرباز مورد توجه انسان‌ها بوده است.

این باستان‌شناس گفت: با توجه به اهمیت و قدمت محوطه کَلگَ و نیز خطر ناشی از آبگیری سد برای این محوطه کاوشف نجات‌بخشی آن در دستور کار پژوهشکده باستان‌شناسی قرار گرفت.

به گفته او، مطالعات اصولی و دقیق به منظور معرفی و پی بردن به ارزش‌های والا و جایگاه این محوطه در مطالعات باستان‌شناختی منطقه (با توجه به گاه‌نگاری و ادوار فرهنگی و گستردگی محوطه) و لزوم برنامه‌ریزی برای مطالعات بعدی پیش از آبگیری سد از جمله اهدافی بود که طی اجرای طرح کاوش نجات‌بخشی محوطه باستانی به آنها پرداخته شد.

این باستان‌شناس اظهار کرد: بررسی‌های اولیه نشان داد که محوطه کَلگَ با وسعتی در حدود ۱۰۰ هکتار در بردارنده آثار مختلفی از جمله غار باستانی، استقرارگاه‌های دائمی و موقت و گورستان است.

او  بیان کرد: در نتیجه کاوش‌های باستان‌شناختی صورت گرفته در بخش‌های مختلف این محوطه ارزشمند، آثاری از دوران پارینه سنگی، مفرغ، اشکانی، ساسانی و اسلامی به دست آمد.

به گفته میراسکندری، طی این دوران‌ها محوطه کلگ به شدت تحت تاثیر رخدادهای طبیعی و تغییرات محیطی منطقه بوده است.

براساس این گزارش، کاوش اضطراری در محوطه کلگ شهرستان سیروان در استان ایلام با مجوز ریاست پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری انجام شد.

منبع:ایسنا

0% ...

آخرین اخبار

تاکید رئیس قوه قضائیه بر پیگیری تجاوزات و جنایات دشمن


انهدام هسته‌های وابسته به آمریکا، انگلیس و رژیم صهیونی


۵ ایرانی در صدر رده بندی جهانی کشتی


هشدار چین نسبت به توافق دفاعی آمریکا و اندونزی


عملکرد دولت در عرصه اقتصادی، دفاعی و سیاست خارجی


مردم ایران خیالشان بابت دفاع از مرزهای ایران راحت باشد


قالیباف: ترامپ در یک ساعت هفت ادعای کذب مطرح کرد


خطیب‌زاده خواستار واکنش قاطع سازمان ملل نسبت به اقدام تجاوزکارانه علیه کشورمان شد


بقایی: باز و بسته شدن تنگه هرمز را میدان مشخص می‌کند نه فضای مجازی


رئیس کمیسیون امنیت ملی: از نظام جدید دریایی تنگه هرمز تمکین کنید