رازهاي ايوانکا و همسرش

رازهاي ايوانکا و همسرش
دوشنبه 9 اسفند 1395 - 17:27

در جريان انتخابات رياست جمهوري آمريکا و پيروزي دونالد ترامپ، ايوانکا ترامپ (دختر دونالد ترامپ) و همسر وي "جرد کوشنر"1 نقش قابل‌توجهي در پيروزي او ايفا کردند.

العالم - آمریکا 

 

جرد کوشنر با توجه به ارتباطات گسترده‌اي که با مقامات اسرائيلي و سرمايه‌داران آمريکايي داشت، توانست حمايت‌هاي آنان را براي پيروزي دونالد ترامپ جلب کند و همچنين روابط بين دونالد ترامپ و رژيم صهيونيستي را هموار سازد.

کوشنر و خانواده‌اش ارتباطات قوي با اسرائيلي‌ها دارند. بنياد کوشنر در سال 2011، مبلغ 25 هزار دلار و در سال 2012 مبلغ 10 هزار دلار به يک سازمان يهودي مستقر در لس‌آنجلس و رئيس آن که خاخام حاضر در مراسم تحليف ترامپ بود کمک مالي کرده‌اند.

جرد کوشنر علاوه بر کمک‌هاي مستقيم براي ساختن شهرک‌هاي صهيونيستي، توانست حمايت دونالد ترامپ را نيز دراين‌باره به دست آورد. اين يادداشت، ضمن معرفي ايوانکا ترامپ و جرد کوشنر، به بررسي روابط خانواده کوشنر با لابي‌هاي حامي اسرائيل و صهيونيست‌ها مي‌پردازد.

 

ايوانکا ترامپ


ايوانکا ترامپ، دختر دونالد ترامپ و ايوانا ترامپ همسر سابق دونالد ترامپ است. ايوانکا ترامپ دو سال در دانشگاه جورج تاون تحصيل کرد و پس‌ازآن به مدرسه وارتون دانشگاه پنسيلوانيا رفت؛ همان دانشگاهي که برادر و پدرش در آن تحصيل‌کرده بودند. ايوانکا در رشته اقتصاد فارغ‌التحصيل شد و به‌عنوان توسعه‌دهنده املاک و مستغلات براي بروس راتنر در شرکت فارست سيتي  کار کرد، اما بعد از يک سال، به شرکت پدرش پيوست.

 

ايوانکا ترامپ، در طول رقابت انتخاباتي پدرش، همواره در کنار وي بود و به روش‌هاي گوناگون به جمع‌آوري رأي براي دونالد ترامپ پرداخت. گويا ترامپ علاقه زيادي به ايوانکا دارد و مسئوليت‌هاي سنگيني به عهده وي گذاشته است. او در طول تبليغات انتخاباتي بارها توانست رسوايي‌هاي دونالد ترامپ در رابطه با بدرفتاري با زنان و توهين به آن‌ها را بسيار هوشمندانه پاسخ دهد و تا حد زيادي حمايت زنان را براي رأي دادن به پدرش جلب کند. ايوانکا در طول رقابت‌هاي انتخاباتي، زيرکانه نقطه‌ضعف‌هاي پدر خود را مي‌پوشاند و تلاش مي‌کرد تا دونالد ترامپ همانند يک رئيس‌جمهور واقعي به نظر برسد.

 

او در سخنراني ماه ژوئيه گفت: «خانواده‌هاي آمريکايي به کمک نياز دارند، سياست‌هايي که به رشد و شکوفايي زنان صاحب فرزند کمک مي‌کند نبايد فقط براي عده‌اي معدود، بلکه بايد براي همه فراهم باشد. سياستمداران از دستمزد برابر براي زنان صحبت مي‌کنند، ولي پدرم اين روش را در تمام دوره مديريتش در تمام شرکت‌هاي خود اجرا کرده است.» ايوانکا معتقد است مهم‌ترين وظيفه يک زن، مادري است و ترامپ قوانيني را وضع خواهد کرد که از مادران و کودکان حمايت کند.

 

يکي از تأثيرات مهمي که ايوانکا روي پدرش داشته، رسيدگي به مشکلات سقط‌جنين در آمريکا بوده است. دوست خانوادگي و يکي از تاجران بزرگ آمريکا درباره ايوانکا مي‌گويد: «من تصور مي‌کنم که دونالد ترامپ واقعاً به حرف‌هاي وي گوش مي‌دهد البته،نه فقط به اين دليل که ايوانکا دخترش است ،بلکه، دونالد ترامپ، ايوانکا را به‌عنوان يک تاجر و معامله‌گر موفق و بسيار باهوش قبول دارد.»

ايوانکا يکي از اعضاي هيئت‌مديره مؤسسات و هتل‌هاي زنجيره‌اي ترامپ محسوب مي‌شود و در کنار برادرانش اريک۳۲ ساله  و دونالد جونيور ۳۸ ساله  به اداره و مديريت آن‌ها کمک مي‌کند. همچنين او مدير يکي از بزرگ‌ترين مؤسسات اقتصادي ترامپ نيز هست. يکي از بزرگ‌ترين معاملات ملکي و پروژه‌هاي عمراني وي در سال‌هاي اخير، خريداري اداره پست قديمي در واشنگتن دي سي در نزديکي کاخ سفيد بوده که آن را به يکي از لوکس‌ترين هتل‌هاي شهر تبديل کرده است. او همچنين معاون اجرايي کسب‌وکار خانوادگي ترامپ بوده است.

 

در سال ۲۰۰۷ ميلادي وي خط توليد جواهرات، کيف، کفش و لباس‌هاي خود را در جهت حمايت از زنان شاغل، راه‌اندازي کرد. اين شرکت ابتدا به‌عنوان شرکت حرفه‌اي در زمينه جواهرات پايه‌گذاري شد و سپس گسترش يافت و پوشاک، عطر و عينک آفتابي را نيز تحت پوشش قرارداد. او با به راه انداختن يک کمپاني به نام «زناني که کار مي‌کنند» از زنان شاغل حمايت کرد تا علاوه بر مشاوره و پيشنهاد، تجارب کاري زنان حرفه‌اي را با آنان در ميان بگذارد.


ايوانکا ترامپ در سال ۲۰۰۹ ميلادي با «جرد کوشنر» (فرزند چارلز کوشنر، ساختمان‌ساز مشهور آمريکايي) ازدواج کرد. بنا به گزارش‌ها، ازدواج آن‌ها به دليل دين غير يهودي ايوانکا مورد اعتراض خانواده کوشنر قرار گرفت و همين اين امر باعث جدايي کوتاه آن‌ها شد، ولي با گرويدن ايوانکا ترامپ به دين يهوديت، موافقت خانواده کوشنر جلب شد.

 

ايوانکا ترامپ در سال ۲۰۱۵ در يک مصاحبه گفت که گرويدن به دين يهوديت برنامه‌اي فوق‌العاده براي ارتباط با خانواده‌اش در اختيار او قرار داده و از اين امر بسيار راضي است. او اذعان داشت که رژيم غذايي کاشر (غذاي پاک و حلال در آيين يهودي) را رعايت کرده و شبات (تعطيلي روز شنبه در آيين يهود که يهوديان براي عبادت به کنيسه مي‌روند) را به‌جا مي‌آورد. همچنين فرزندان خود را به مدرسه مذهبي مي‌فرستد. وي افزود که او و همسرش به‌رسم دين خود، روزهاي جمعه و شنبه از کار کردن دست کشيده و وقتشان را با فرزندانشان سپري مي‌کنند.

 

جرد کوشنر


جرد کوشنر سرمايه‌گذار مشهور املاک و مستغلات و صاحب روزنامه‌اي به نام نيويورک آبزرور است که نفوذ قابل‌توجهي در ميان افکار عمومي آمريکا دارد. وي يکي از اصلي‌ترين مشاوران ترامپ در هيئت ۵ نفره اي بود که کار هدايت گروه ترامپ را براي روز انتخابات بر عهده داشتند و همچنين عضو گروه انتقال قدرت ترامپ نيز بود. او هم‌اکنون به‌عنوان مشاور ارشد ترامپ وارد کاخ سفيد شده است.

 

اين در حالي است که وي در طول رقابت‌هاي انتخاباتي،هيچ گونه پست رسمي در کمپين انتخاباتي ترامپ نداشت. در نوامبر 2016 نيويورک‌تايمز گزارش داده بود که وي شخصاً مايل بوده تا در دولت ترامپ حضورداشته باشد، اما به دليل قانون «ضد پارتي‌بازي و استخدام خويشاوندان» امکان وقوع چنين اتفاقي وجود نداشته است؛ ولي با اجازه وزارت دادگستري در ژانويه، کوشنر مجوز ورود به کاخ سفيد را اخذ کرده است و از تمامي مناصب خود در شرکت و بنياد خانوادگي کوشنر، استعفا داده است.

پدر او چارلز کوشنر براي مدت زيادي از حاميان مالي کانديداهاي دموکرات بوده است و کمک به بيل کلينتون و هيلاري کلينتون را در سوابق خود دارد؛ او در سال ۲۰۱۵ مبلغ صد هزار دلار به کمپين انتخاباتي دونالد ترامپ و جمهوري خواهان کمک «داوطلبانه» کرده است. چارلز کوشنر، مدتي به دليل دست‌کاري در اسناد مالي و پرداخت کمک غيرقانوني، در زندان به سر بُرد. جرد کوشنر نيز اگرچه همواره حامي جمهوري خواهان بوده است، اما ارادتي نيز به فرانکلين روزولت و جان. اِف. کِنِدي دموکرات دارد.

 

دونالد ترامپ در يک مصاحبه اعلام کرده بود که براي حضور در انتخابات رياست جمهوري از افراد محدودي مشورت مي‌گيرد؛ اما هرگز نام اصلي اين افراد را ذکر نکرده بود. ترامپ در وصف اين افراد گفته بود: «مشاوران من، جزء باهوش‌ترين افراد آمريکايي هستند.» رسانه‌ها تقريباً به اين يقين رسيده‌اند که گرداننده اصلي کمپين تبليغاتي انتخابات رياست جمهوري دونالد ترامپ، داماد وي بوده است.

 

جرد کوشنر، در کمپين انتخاباتي دونالد ترامپ نقش قابل‌توجهي را ايفا کرد. او مغز متفکر رسانه‌هاي اجتماعي کمپين دونالد ترامپ بود و به سبب ارتباطات گسترده‌اي که با اصحاب اين حوزه ازجمله رابرت مورداک داشت، کمک زيادي به پيروزي دونالد ترامپ کرده است. او به همراه ايوانکا، اريک و دونالد جونيور، دونالد ترامپ را متقاعد کرد تا مدير قبلي کمپين انتخاباتي (کوري لواندووسکي) را اخراج کند و به‌جاي وي راينس پرايبوس را انتخاب کند. جرد کوشنر همچنين براي بهبود روابط ترامپ با شبکه خبري فاکس نيوز و آيپک ميانجيگري کرده است.

 

هوپ هيکس يکي از مشاوران اصلي دونالد ترامپ اذعان کرده بود: «ترامپ در برخي مسائل مانند اسرائيل و کشورهاي خاورميانه از کوشنر مشاوره مي‌گيرد.» ترامپ پيش از مراسم تحليف خود گفته بود که «جرد کوشنر مي‌تواند به‌عنوان يک واسطه براي برقراري صلح بين اسرائيل و فلسطين کمک کند.»

 

رسانه‌ها گزارش داده بودند با افشاي سخنان جنجالي ترامپ در طول رقابت‌هاي انتخاباتي، کوشنر از ترامپ خواسته بود تا رفتار خود را کمي تعديل کرده و مانند يک کانديداي سنتي عمل کند. او از ترامپ خواسته بود تا نقشه راه خود را براي رسيدن به کاخ سفيد عوض کند و ارتباطات بيشتري با حاميان مالي و ساير سياستمداران بگيرد. گزارش‌ها حاکي از آن است که کوشنر، ارتباطاتي قوي با غول رسانه‌اي دنيا يعني "رابرت مورداک" و "رونالد پرلمن"(يکي از صاحبان سرمايه و املاک در آمريکا) دارد که اين مساله مي‌تواند کمک شاياني براي ترامپ باشد.

 

ارتباط جرد کوشنر با رژيم صهيونيستي


کوشنر و خانواده‌اش ارتباطات قوي با اسرائيلي‌ها دارند. بنياد کوشنر در سال 2011، مبلغ 25 هزار دلار و در سال 2012 مبلغ 10 هزار دلار به يک سازمان يهودي مستقر در لس‌آنجلس و رئيس آن که خاخام حاضر در مراسم تحليف ترامپ بود کمک مالي کرده‌اند. اين در حالي است که خاخام ديگري به نام «هاسکل لوکستاين» نيز به‌واسطه آشنايي با ايوانکا ترامپ، خواستار حضور در کنوانسيون ملي جمهوري خواهان شده بود.والدين کوشنر در سال ۲۰۱۴ ميلادي رقمي در حدود ۲۰ ميليون دلار به دانشگاه داروسازي اسرائيلي در اورشليم کمک کردند.

 

جرد کوشنر با استفاده از موقعيت خوب خانواده‌اش در اسرائيل، توانسته ارتباطات قابل‌توجهي بين مقامات اين رژيم و دونالد ترامپ برقرار کند. در يک درگيري لفظي مختصر که بين ترامپ و نتانياهو روي‌داده بود، ترامپ گفته بود که اگر رئيس‌جمهور شود در ماجراي صلح بين اسرائيلي‌ها و فلسطيني‌ها طرف اسرائيل را نخواهد گرفت.

 

اين در حالي است که در ميان سياستمداران آمريکايي، يهودي‌هاي بانفوذي قرار دارند که ترامپ مجبور است درنهايت با آن‌ها همکاري کند. به همين دليل، زماني که جلسات آيپک برگزار شد، با مشورت کوشنر، ترامپ در آن حضوري قوي پيدا کرد و سخنان جانب‌دارانه فراواني به سود اسرائيل بر زبان راند. در اين جلسه ترامپ در يک جمع ۱۸ هزارنفري، گرم‌ترين و مساعدترين قول‌هاي خود را به جامعه يهوديان در آمريکا ارائه داد. ترامپ در اين سخنراني از فلسطيني‌ها خواست تا سيستم آموزشي خود را اصلاح کنند و از اسرائيلي‌ها نفرت نداشته باشند. او همچنين از فلسطيني‌ها خواست تا نام مکان‌هاي عمومي خود را به نام شهداي خود تغيير ندهند. او همچنين براي جلب‌توجه بيشتر يهوديان با زير سؤال بردن توافق ايران و کشورهاي ۵+۱ گفت: «برجام، بدترين قراردادي است که تاکنون عليه اسرائيل بسته‌شده است».

 


جرد کوشنر براي نشان دادن ارادت ترامپ به اسرائيل، در روزنامه شخصي خود (آبزرور) از ترامپ دفاع کرده و گفته بود دونالد ترامپ، نه يهودستيز و نه نژادپرست است.

اين اظهارات در حالي بيان مي‌شود که ترامپ، استيو بنن، فعال آمريکايي را که به مواضع نژادپرستانه شهره است، به سمت استراتژيست ارشد و مشاور خود منصوب کرد.

دونالد ترامپ، مواضع قاطعي در حمايت از رژيم اسرائيل دارد. در ادامه کمک‌ها و حمايت‌هاي هميشگي آمريکا از سياست‌هاي تجاوزکارانه و غصب اراضي رژيم صهيونيستي و کمک‌هاي مالي آمريکا به رژيم صهيونيستي براي گسترش شهرک‌سازي‌ها، دونالد ترامپ گفته بود که همين سياست را دنبال خواهد کرد؛‌ همان‌طور که در تبليغات انتخاباتي خود نيز اين موضوع را وعده داده بود. بنيامين نتانياهو، نخست‌وزير رژيم صهيونيستي نيز او را دوست واقعي اين رژيم دانسته است.

 

در همين راستا منابع خبري فاش کرده‌اند که بنياد «کوشنر» که به‌وسيله خانواده کوشنر اداره مي‌شود؛ بيش از 58.000 دلار (بخشي از کمک برنامه‌ريزي‌شده 8.5 ميليون دلاري) به شهرک‌سازي و مدارس مذهبي اسرائيل کمک کرده است. اين در حالي است که به اذعان کارشناسان ازجمله دانيل کاتزر سفير آمريکا در اسرائيل (2001 تا 2005)، بخش اعظم کمک‌هاي بنياد کوشنر، پيش از انتخاب وي به رياست جمهوري به اسرائيل اهداشده بود. اين کمک‌ها در حالي است که ترامپ بيان کرده بود که سفارت آمريکا را از تل‌آويو به بيت‌المقدس منتقل خواهد کرد.

نتيجه‌گيري


بديهي است که هيچ‌گاه در آمريکا فرد و حزبي در مرکز قدرت نبوده‌اند که منافع اسرائيل را به خطر بيندازند. ثبات تاريخي در روابط آمريکا و اسرائيل به حدي است که هيچ‌گاه و در هيچ زماني واشنگتن تصميمي را اتخاذ نکرده است که تأثير سلبي بر امنيت اسرائيل يا قدرت آن گذاشته باشد، چه دولت دموکرات‌ها روي کار باشد چه دولت جمهوري‌خواهان. شايد بعضي اختلافات تاکتيکي محدودي وجود داشته باشد اما هيچ‌گاه اين اختلافات بر وضعيت اسرائيل در منطقه تأثير نگذاشته است. مي‌توان گفت دولت ترامپ،حتي همان معدود اختلافات تاکتيکي دولت اوباما با اسرائيل را نيزنخواهد داشت و اين مهم را در فشار هرچه بيشتر بر ايران، ادامه شهرک‌سازي‌هاي اسرائيل در کرانه باختري و انتقال سفارت آمريکا از تل‌آويو به بيت‌المقدس نشان خواهد داد.
 

 

منبع : مشرق

پربیننده ترین خبرها