خروج ونزوئلا از سازمان کشورهای آمریکایی

پنج‌شنبه 7 ارديبهشت 1396
06:21
خروج ونزوئلا از سازمان کشورهای آمریکایی وزیر امور خارجه ونزوئلا اعلام کرد که این کشور فرایند خروج از سازمان کشورهای آمریکایی را از امروز(پنجشنبه) آغاز خواهد کرد.

به گزارش پایگاه خبری شبکه العالم، به نقل از رویترز خانم «دلسی رودریگز» وزیر امور خارجه ونزوئلا اعلام کرد، (امروزپنجشنبه) شکوائیه ای را به «سازمان کشورهای آمریکایی» تسلیم و فرایند خروج از آن را آغاز خواهد کرد.

ونزوئلا اعلام کرده است که این اقدام پاسخی است به فشاری که این سازمان علیه دولت ونزوئلا اعمال می کند.

رودریگز دیروز در گفت و گو با یک شبکه تلویزیونی با متهم کردن کشورهای عضو این سازمان به اعمال تبعیض سیاسی و ایدئولوژیکی علیه ونزوئلا، آنها را به خروج از سازمان تهدید کرده بود.

اما وی امروز اعلام کرد که فرایند خروج را از فردا آغاز خواهد کرد. این فرایند در صورت آغاز 24 ماه طول خواهد کشید.

این اتفاق در حالی روی می دهد که ونزوئلا درگیر یک بحران سیاسی اقتصادی است. اعتراضات ضد دولتی سه هفته اخیر این کشور به کشته شدن 26 نفر و دستگیری نزدیک به 1300 نفر دیگر منجر شده است.

این اعتراضها از سه هفته پیش هنگامی آغاز شد که دیوان عالی ونزوئلا تصمیم گرفت اختیارات باقی مانده در دست کنگره را از آن بگیرد.

موج انتقادهای داخلی‌ و خارجی‌ به این اقدام باعث شد که مادورو از دیوان عالی‌ بخواهد از تصمیم خود عقب نشینی کند و با اینکه دادگاه بسرعت حکم خود را لغو کرد، رهبران اپوزیسیون می گویند دولت سوسیالیست با این کار 'منویات دیکتاتوری خود را به نمایش گذاشته است'.

از آن زمان ونزوئلا هر روز صحنه تظاهرات و درگیری نیروهای امنیتی با آن و خشونت بوده است.

دولت ونزوئلا معتقد است که کشورهای خارجی‌ از جمله آمریکا قصد دارند با اقدامات مداخله جویانه خود در امور داخلی‌ کشور کودتا کنند و دولت را بر اندازند .

رودریگز دیروز خواهان یک نشست فوق العاده وزیران امور خارجه جامعه کشورهای آمریکای لاتین و کاراییب موسوم به 'سلاک' شد تا که 'به تهدیدها علیه نظم دموکراتیک در ونزوئلا' رسیدگی کند، نشستی که این سازمان برای دوم مه (12 اردیبهشت) تعیین کرده است.

سازمان کشورهای آمریکایی یا OAS یک سازمان منطقه‌ای با 35 عضو است که در 1948 برای تشویق همکاری های اقتصادی پایه‌ریزی شد و مقر آن واشنگتن است.

0% ...

آخرین اخبار

تأکید تهران و بغداد بر همکاری‌های راهبردی، اقتصادی و امنیتی


قالیباف: خودشان را با نفت ۳ رقمی تنبیه کردند!


امضای ۴ موافقتنامه و یادداشت‌تفاهم میان ایران و عراق


وزیر کشور وارد دهلی نو شد


عزیمت وزیر امور خارجه به قرقیزستان


پاسخ سپاه به حمله آمریکا به مسیر زائران اباعبدالله الحسین(ع)


وقوع یک عملیات ضدصهیونیستی در جنین؛ دستکم یک صهیونیست زخمی شده است


وزارت خارجه صدور مجوز استفاده آمریکا از پایگاه‌های انگلیس علیه ایران را محکوم کرد


عراقچی: مشکل ما با آمریکا میانجی نیست، رویکرد سلطه‌طلبانه آنها است


صنعا محاصره را برای کشتی‌های عازم عربستان، تنگ‌تر می‌کند +فیلم


پربیننده ترین خبرها

همزمان با سفر ژوزف عون به ایالات متحده، رژیم اشغالگر یک حمله را به یکی از شهرهای منطقه صور در جنوب لبنان انجام داد.


انفجار در مقر گروه‌های تجزیه‌طلب ضد ایرانی در سلیمانیه واقع در شمال عراق


قرارگاه خاتم الانبیاء (ص): اگر آمریکا به تاسیسات هسته‌ای ما حمله کند، همه منافع اين كشور و متحدانش، هدف هجوم قدرتمند نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران قرار خواهند گرفت.


موافقت نخست وزیر انگلیس با استفاده آمریکا از خاک این کشور برای حملات تجاوزکارانه به ایران


60 سازمان بین المللی: 18 میلیون نفر در یمن از ناامنی غذایی رنج می برند، از جمله 2.2 میلیون کودک زیر پنج سال.


وزیر خارجه چین در پاسخ به ترامپ درباره تنگه هرمز: تنگه هرمز قبل از جنگ باز بود.


هشدار قرارگاه خاتم‌الانبیا (ص) به آمریکا درباره حمله به مراکز هسته ای ایران


ده‌ها شخصیت ملی، سیاسی، فرهنگی اردن در بیانیه ای مشترک خواستار خروج نیروهای خارجی از اردن شدند.


درخواست شخصیت‌های ملی و سیاسی اردن برای لغو توافق‌ نظامی با آمریکا


قیمت نفت خام برنت به ۹۲.۵۰ دلار در هر بشکه رسید


پایگاه و مراکز مهم آمریکا در کویت هدف حملات پهپادی ارتش قرار گرفت