برملا شدن شکنجه گری نهادهای اطلاعاتی انگلیس در جهان

برملا شدن شکنجه گری نهادهای اطلاعاتی انگلیس در جهان
شنبه 15 مرداد 1390 - 07:44

روزنامه انگليسي"گاردين" با انتشار سندي از نقش دستگاههاي اطلاعاتي انگليس در شکنجه بازداشت شدگان در کشورهاي مختلف پرده برداشت.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبری العالم، روزنامه گاردین سندی را فاش کرد که نقش دستگاههای اطلاعاتی و جاسوسی انگلیس در شکنجه زندانیان در کشورهایی که از شکنجه استفاده می کنند، نشان می دهد.

این روزنامه سند خود با اشاره به شکنجه زندانيان توسط دستگاههاي اطلاعاتي انگليس از روشهاي وحشتناک دولت این کشور براي جمع آوري اطلاعات از افراد بازداشت شده در سراسر جهان پرده برداشت. 

گاردين براساس این سند فوق محرمانه فاش کرد که افسران سازمان امنيت داخلي انگليس موسوم به  MI5و سرويس امنيت خارجي بريتانيا موسوم به MI6 اطلاعاتي را از زندانيان در خارج از کشور با توسل به شکنجه بدست آورده اند.

دولت انگليس در 10 سال گذشته به افسران ارشد اين کشور اجازه داده است که براي کسب اطلاعات از زندانيان از طريق توسل به شکنجه اقدام کنند.

افسران ارشد اطلاعاتي انگليس در عين حال درباره علني شدن اين جنايت و تبعات آن ابراز نگراني کرده و ادعا کردند: افشاي سياست مخفي انگليس در شکنجه زندانيان مي تواند تاثيرات منفي را بر امنيت ملي و وجهه آژانس هاي امنيتي بگذارد و تهديدها درباره حملات تروريستي نيز افزايش مي يابد.

اين سند فاش کرد که شکنجه مخفيانه تا زمان بازنويسي دوباره به دستور دولت ائتلافي در اواخر ماه جولاي اجرا شد.

اين سياست در ابتدا در ژانويه 2002 میلادی در افغانستان اجرايي شد و به افسران MI6 و MI5 اجازه داده شده بود تا از زندانيايي که توسط اعضاي ارتش آمريکا مورد بدرفتاري قرار گرفته اند، بازجويي کنند.

در اين سند فوق محرمانه آمده است که احتمال شکنجه غيرقانوني زندانيان و اقدامات ناشايست دستگاههاي اطلاعاتي وجود دارد و اين اقدامات بدون کسب مجوز از يک مقام عاليرتبه صورت نمي گيرد.

"توني بلر" نخست وزير اسبق انگليس از پاسخگويي به سئوالات درباره نقش وي در تغييرات دستورالعمل ها در شکنجه زندانيان در سال 2004 امتناع ورزيد.

"ديويد ميليبند" وزير خارجه وقت انگلیس نيز به اعضاي پارلمان گفت: اين سياست محرمانه انگليس در شکنجه زندانيان هرگز نمي بايد فاش مي شد زيرا انتشار آن به دشمنان انگلیس کمک مي کند.

"جاناتان ايوانس" رئيس MI5 نيز گفت: پس از حادثه 11 سپتامبر افسران عاليرتبه موظف به همکاري با دستگاههاي اطلاعاتي در کشورهاي ناقض حقوق بشر بودند، اين درحاليست که رئيس MI6 از معماهاي بسيار در نحوه انجام چنين بازجويي هاي خبر مي دهد.

در همين حال، بسياري از مسلمانان در انگليس شکايت کرده اند که پس از شکنجه توسط مقامات اطلاعاتي خارج از کشور انگليس همچون افسران پاکستان، بنگلادش، افغانستان و گوانتانامو توسط

افسران MI5 و MI6 مورد بازجويي قرار گرفته اند. همچنين اسکاتلند يارد اعلام کرده اين احتمال وجود دارد که افسران MI5 و MI6 از اقدامات جنايت آميز عليه زندانيان براي کسب اطلاعلات استفاده کرده باشند.

کلید واژه ها :

پربیننده ترین خبرها