درگفت وگوی سخنگوی وزارت امور خارجه انگليس با العالم؛

لندن احتمال دخالت نظامي درسوريه را ردکرد

لندن احتمال دخالت نظامي درسوريه را ردکرد
چهارشنبه 13 مهر 1390 - 09:23

لندن (العالم)ـ باري ماريستون سخنگوي وزارت امور خارجه انگليس احتمال دخالت نظامي بيگانگان در سوريه را رد کرد و گفت: هدف از تحريم ها عليه اين کشور اعمال فشار بر آن است.

ماريستون در گفت وگو با شبکه خبري العالم اظهار داشت: انگليس، آمريکا و ساير دولت هاي ديگر از روز اول اعلام کردند که به دنبال دخالت نظامي در سوريه نيستند.

وي گفت: همه کشورهاي غربي امکان دخالت نظامي در سوريه را بعيد مي دانند. ما مي خواهيم درباره سوريه به اعمال تحريم ها و فشار به آن بسنده کنيم تا اين کشور رفتارهايش را درباره مردم تغيير دهد و سرانجام شاهد تحول مسالمت آميز دموکراسي در اين کشور باشيم.

سخنگوي وزارت امور خارجه انگليس درحالي هدف از فشار بر سوريه را تغيير رفتار نظام اين کشور با مردم و ايجاد تحولات دموکراتيک عنوان کرد که از جنايتگري رژيم آل خليفه عليه مردم و بازداشت و سرکوب معترضان بحريني سخني به ميان نياورد.

ماريستون افزود: ما از ماه ها پیش براي رسيدن به موضع يکسان بين‌المللي در باره سوريه و ارایه پیش نویس قطعنامه تلاش مي‌کنيم و این درحالی است که طي هفت ماه سپري شده شاهد هفت دور تحريم اتحاديه اروپا براي اعمال فشار بر سوريه بوديم.

وي مدعي شد: هدف از تحريم ها مردم سوريه نيست، بلکه اشخاص مشخصي در حکومت است.

سخنگوي وزارت امور خارجه انگليس در توجيه تحريم ها در حوزه صادرات نفت سوريه نيز گفت: اين تحريم ها سبب مي شود نظام بشار اسد رييس جمهور سوريه نتواند به اموالي دست يابد که عليه مردم از آن استفاده کند.

ماريستون با ادعاي کشتار مردم در سوريه افزود: ما بايد براي کاستن از قدرت نظام بشار اسد براي کشتار مردم و بي گناهان جلوگيري کنيم.
 
وي درباره موضع يک بام و دوهواي غرب در قبال تحولات منطقه مانند يمن و بحرين و پرهيز از تدابير مشابه در سوريه عليه حکومت هاي يمن وبحرين مدعي شد که ما اصول يکساني را درباره يمن، بحرين و سوريه در پيش داريم و موضع انگليس و اروپا در قبال اين کشورها تقريبا يکسان است.

ماريستون درباره اقدام غرب و به خطر انداختن ثبات سوريه خاطرنشان کرد: ما به دنبال تاثيرگذاري بر ثبات سوريه نيستيم و مشکل اين کشور به علت د خالت بيگاگان نيست، بلکه ما فقط براي رسيدن به دموکراسي در اين کشور به آن اعمال فشار مي کنيم.
وي افزود: مساله ما منافع سياسي يا نظامي نيست بلکه ما خواهان ايجاد ثبات، دموکراسي و حقوق بشر در اين کشور هستيم؛ به اين معنا که منافع ما به شرايط انساني در سوريه بستگي دارد.

گفتنی است که کشورهای روسیه و چین همان گونه که وعده داده بودند در نشست صبح امروز (چهارشنبه) شورای امنیت( به وقت تهران)، پيش نويس قطعنامه تحريمي غرب عليه دولت سوريه را وتو کردند.

به دنبال این امر نماينده آمريكا در شوراي امنيت با بيان اظهاراتي خارج از عرف ديپلماتيك با خشم جلسه را ترك كرد.

بنابر اعلام منابع خبري ، نمايندگان آمريكا و روسيه به طور غير مستقيم به نزاعي لفظي پرداختند.

سوزان رايس، سفير آمريكا پس از آنكه طرح هاي ضدسوري كشورش با وتوي همزمان روسيه و چين ناكام شد، با ابراز تاسف و خشم گفت آمريكا از اين شكست ناخرسند است. 

پربیننده ترین خبرها