به گزارش پایگاه اطلاع رسانی العالم، روزنامه القدس العربی چاپ لندن در شماره امروز خود با اشاره به موارد بالا، به نقش یک یهودی فرانسوی در خلال انقلاب مردم لیبی اشاره میکند و با اشاره به کتاب خاطرات وی که قرار است به زودی منتشر شود، مینویسد: " برنارد هنري ليوي" فيلسوف فرانسوي که به حمايت از اسرائيل و دولت بنيامين نتنياهو معروف است، از زمان شروع انقلاب عليه رژيم قذافي در شهر بنغازي، انقلاب را همراهي کرد و درچند برنامه تلويزيوني ادعا کرد که عامل عمده متقاعد کردن نيکولا سارکوزي رئيس جمهوري فرانسه براي ارسال هواپيماهاي نظامي به ليبي به منظور جلوگيري از اقدام هواپيماها و تانک هاي نظام سابق به کشتار عليه غيرنظاميان بيگناه در شهر بنغازي بوده است.
ليوي کتابي را به زبان فرانسوي منتشر کرده است که درآن به افشاي برخي از اسرار جنگ در ليبي و تحولات مربوط به آن که از ديد بسياري ها پنهان مانده، پرداخته است.
این یهودی فرانسوی در کتاب خود که يک مجله فرانسوي بخش هايي ازآن را منتشر کرد، اعلام کرد فرانسه مقادير زيادي اسلحه را در اختيار گردانهاي انقلابيون در جبل نفوسه قرار داد تا بتوانند در برابر حملات نظامیان قذافی مقاومت کنند.
در مطللب منتشر شده از این کتاب آمده است که لیوی با "مصطفى عبدالجليل" رئيس شوراي انتقالي ليبي چند ساعت بعد از تشکيل اين شورا ديدار کرده و براي وي سفري به پاريس براي ديدار با نيکولا سارکوزي رئيس جمهوري فرانسه درصدر هياتي متشکل از محمود جبريل و افراد ديگر ترتيب داده است.
وي افزود که سفر ديگري براي عبدالجليل به پاريس براي ديدار با عبدالفتاح يونس فرمانده نيروهاي شوراي انتقالي ليبي وگروهي از افسران براي اطلاع از نيازهاي نظامي آنان که بعداً براي آنان تامين شد، ترتيب داد.
مطالب اوليهاي که از نوشتههاي اين فيلسوف فرانسوي درکتابش مشخص مي شود، اطلاعاتي را ارائه ميدهد؛ اما قطعاً مسائل بسياري وجود دارد که هنوز فاش نشده است، به ويژه مطالبي درباره به نقش کشورهاي عربي شرکت کننده در جنگ که نيروهاي نظامي براي مشارکت در جنگ به ليبي فرستادند، يورش به شهر طرابلس و سپس شهرهاي ديگر مانند سرت، بني وليد و سبها که نيروهاي رژيم مخلوع به آن پناه بردند، را تسهيل کردند.
رسانههاي عربي و غربي بخشي از اين تحولات يعني طرف پيروز را به تصوير کشيدند و به طور کامل از به تصوير کشيدن طرف ديگر (شکست خورده) خودداري کردند؛ اين مساله نشان ميدهد که اين رسانهها در دام تبليغات افتاده و در بيشتر اوقات از عمل به وظيفه حرفهاي خود غافل ماندهاند که اين مساله باعث شده است که واقعيت دراين جنگ مانند جنگهاي قبلي از اصليترين قربانيان جنگ باشد.
با اين تفاوت که نيروهاي ناتو درحاليکه تحت عنوان هاي مختلفي مانند آزادي بيان و دموکراسي و احترام به حقوق بشر وارد ليبي شدند، هواپيماهاي ناتو حتي لحظهاي در تخريب ايستگاه هاي تلويزيوني و راديويي وابسته به رژيم قذافي درنگ نکردند که اين حمله گسترده تلفاتي را درميان کارکنان اين مراکز برجاي گذاشت.
در ادامه سرمقاله القدس العربی آمده است: بدون ترديد رژيم معمر قذافي، رژيمي خونخوار و در همه زمينه ها عقب مانده بود ولي با وجود اين بايد زمينه را براي اظهار نظر و عقيده طرف مقابل هم فراهم ميکرد تا الگويي متفاوت و حتي متناقض با نظام ديکتاتوري خونبار وي ارائه مي شد.
مساله قطعي اين است که در هفتهها، ماهها و سالهاي آينده کتابهاي زيادي براي افشاي اسرار جنگ در ليبي منشر خواهد شد که طرحهايي را که در اتاقهاي فکر سياسي و درپشت درهاي بسته در پايتختهاي اروپايي تهيه شده است، افشا خواهد کرد؛ همانگونه که بعد از جنگ عراق و افغانستان شاهد چنين کتاب هايي بوديم ولي اين کتاب ها واقعيتها را تغيير نخواهند داد.
اهداف اين جنگ محقق شده و نه فقط منجر به تغيير رژيم ديکتاتوري و عقب مانده در ليبي شد بلکه به کشته شدن رئيس جمهوري آن به شيوه وحشيانه منجر شد که نشان دهنده تمايل مردم ليبي به انتقام جويي از وي بود.
در پایان این یادداشت نویسنده آورده است: ما بيصبرانه منتظر انتشار کتاب ليوي هستيم تا بسياري از اسرار جنگ در ليبي فاش شود تا نسل هاي آينده هم ازآن درس بگيرند.