بروجردی: ایران مشوق آرامش و ثبات منطقه است

بروجردی: ایران مشوق آرامش و ثبات منطقه است
چهارشنبه 31 فروردين 1390 - 11:51

رييس کميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس شوراي اسلامي، بر ضرورت ثبات و آرامش در منطقه و پشت سر گذاشتن بحران کنوني با هدف بهبود روابط با کشورهاي همسايه به ويژه کويت تاکيد کرد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه العالم به نقل از ایرنا، 'علاء الدین بروجردی' سه شنبه شب در جریان سفر به کویت در گفت وگو با برخی خبرنگاران کویتی اظهار داشت: ما مشوق آرامش و ثبات در منطقه هستیم و از اینکه تنش در منطقه وجود دارد کاملا ناخرسندیم و معتقدیم به هر میزان که نفوذ آمریکا و قدرت های

خارج از منطقه که چشم طمع به نفت و امکانات آن دارند، کمتر شود به سود منطقه است.

 

وی که به نمایندگی از 'علی لاریجانی'، رییس مجلس شورای اسلامی برای ابلاغ تسلیت درگذشت برادر 'جاسم الخرافی' رییس مجلس کویت به این کشور سفر کرده بود، افزود: به اعتقاد ما هرچه سریع تر باید نقطه پایانی بر این بحران ها گذاشته شود. زیرا استمرار آن از دید جمهوری اسلامی نه به نفع این کشورها و نه به نفع منطقه است، از این رو باید تلاش جمعی صورت گیرد.

 

بروجردی در باره اتهام دخالت ایران در امور بحرین و منطقه الشرقیه عربستان نیز گفت: این اتهامات ادعاهای تازه ای نیست و ما به آنها عادت کرده ایم، زیرا ما در منطقه الشرقیه اصلا حضور و یا نمایندگی نداریم و در مورد بحرین نیز قبل از این حوادث رابطه ما کاملا عادی بود و دو کشور سفیر داشتند و ارتباطات فعال و تعامل اقتصادی جریان داشت.

 

بروجردی گفت: از زمانی وضعیت جدید پیش آمد که این درگیری ها ایجاد شد و بطور یقین نیز هیج ارتباطی با جمهوری اسلامی ندارد.

 

وی افزود: همان طور که حوادث تونس در کشور مصر و بعد در لیبی و یمن اثر گذاشت، این حوادث به بحرین نیز سرایت کرد.

 

بروجردی گفت: به نظر من این حوادث متاثر از حرکتی است که در سطح تعداد زیادی از کشورهای عربی ایجاد شده که ایران در آنها اصلا نقشی نداشته است.

 

 ادعای جاسوسی در کویت، یک حرکت کاملا سیاسی است

 

وی در باره ادعای جاسوسی ایران در کویت نیز گفت: ما بحث مفصلی در این خصوص با آقای الخرافی ریاست مجلس کویت داشتیم و این موضوع به یک سال قبل برمی گردد و در آن زمان معاون نخست وزیر و وزیر دفاع کویت رسما اعلام کرد که این موضوع ارتباطی با ایران ندارد.

 

بروجردی افزود: سئوال ما هم در این ملاقات این بود، مساله ای که پرونده آن به عنوان یک اتهام به طرف ایرانی یک سال قبل بسته شده ، چطور دوباره باز شده، و از دید ما این مساله یک حرکت کاملا سیاسی است.

 

رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس افزود: منطقه دچار بحران شده ولی چرا پای ایران باید به یک بهانه ای به میان کشیده شود و اصولا چرا پرونده بسته شده یک سال قبل، باز و اتهام متوجه ایران گردید؟

 

وی تاکید کرد: سیاست ما قطعا داشتن تعامل خوب و بهترین رابطه با کویت است، و معتقدیم که از این مرحله هرچه سریعتر باید عبور کنیم و سفرای دو کشور مستقر شوند، سفیر کویت تیز به تهران بازگردد و سفیر جدید ایران هم به کویت برود.

 

بروجردی در ادامه گفت : امید است ما شاهد گسترش روابطی همانند گذشته که بین ایران و کویت وجود داشت، باشیم.

 

بروجردی همچنین افزود: به دلیل وجود نفت در منطقه، بیگانگان به ویژه آمریکا و برخی کشورها به شدت به آن چشم طمع دارند و علت اساسی حمله به عراق نیز نفت آن کشور است و صدام تنها یک بهانه بود.

 

وی افزود: باآنکه صدام زود از بین رفت ولی آنها در عراق ماندند و در مورد لیبی نیز به همین صورت است، آنها دنبال نفت این کشور هستند.

 

بروجردی با تاکید بر لزوم گفت وگو میان کشورهای منطقه گفت: بهترین شیوه برای عبور از این مرحله مذاکرات تفاهم آمیز و افزایش دیدارهای متقابل است، زیرا میزان ارتباط ما با کویت و بسیاری از کشورهای منطقه نسبت به میزان دیدار آمریکایی ها و اروپایی ها خیلی کمتر است.

 

بروجردی گفت: این شیوه باید تغییر کند و به نظر من رفت و آمدها چه در سطح مردم، دولت ها و مجالس باید بیشتر شود و ما باید آن را مدیریت کنیم و اجازه ندهیم که دیگران ما را مدیریت کنند.

 

وی در پاسخ به پرسشی در باره حمایت ایران از تحولات منطقه و بحرین نیز گفت: ما در ارتباط با همه بحران های منطقه اظهار نظر کرده ایم، ولی تفاوت مساله بحرین با یمن و لیبی این است که در آنجا مردم مسلح هستند ولی در بحرین مردم سلاح ندارند.

 

وی افزود: برای مردم بدون سلاح نیازی نیست که 'سپر جزیره' وارد عمل شود زیرا پلیس هم می تواند با مردم مقابله کند.

 

بروجردی در ادامه گفت: به نظر من بالا بودن حساسیت در قبال حوادث بحرین، مواردی از جمله تیراندازی به سوی مرد

کلید واژه ها :

پربیننده ترین خبرها