"جمعه عطواني" شنبه در مصاحبه با شبکه خبري العالم تصريح کرد: دولت آمريکا همزمان با آغاز عقب نشيني، گفت وگوهايي را براي انجام معامله اي با مسوولان عراقي براي بقاي شماري از پايگاه هايش آغاز کرده است.
وي درباره مضمون اين معامله اظهار داشت: آمريکا پيشنهاد کرده است در ازاي تحويل برخي سلاح ها و تجهيزات به دولت عراق،که واشنگتن نمي خواهد آنها را از عراق بيرون ببرد، شماري از پايگاه هايش را در اين کشور در اختيار داشته باشد.
عطواني گفت: بغداد تاکنون بر مخالفتش با اين پيشنهاد پافشاري کرده است.
بر اين اساس با توجه به مخالفت دولت عراق با اين مساله و ادامه خروج نيروهاي آمريکايي طبق برنامه اي که واشنگتن به بغداد ارايه کرده است،به نظر مي رسد شرايط برگزاري جشن بزرگي در عراق در روزهاي پاياني سال جاري، در حال شکل گيري است.
گفته مي شود 200 سرباز و افسر آمريکايي نيز قرار است در جشن مزبور مشارکت کنند. آن ها سپس با يک هواپيماي آمريکايي، به عنوان آخرين سربازان اشغالگر، عراق را ترک خواهند کرد.
عقب نشيني نيروهاي مزبور تا پايان سال جاري به صورت تدريجي و از طريق دو محور جنوبي - به سمت کويت ( ويژه نيروهاي متمرکز در وسط وجنوب عراق)- و شمالي - به سوي ترکيه ( ويژه نيروهاي حاضر در غرب و شمال) - به اتمام مي رسد.
"سعد المطلبي"، عضو ائتلاف دولت قانون، در گفت وگو با العالم اظهار داشت: آمريکا برنامه عقب نشيني نيروهايش را ارايه کرده و دقيقا مشخص است که هر يک از تجهيزات و قطعات چه زماني خارج مي شود.اين برنامه در حال اجراست و به مراحل پاياني آن رسيده ايم.
آمريکا 98 پايگاه شامل بيش از 100 پادگان در عراق دارد که قرار است از همه آن ها عقب نشيني کند. اين عقب نشيني علاوه بر نيروها شامل خروج سلاح هاي سبک، متوسط و سنگين نيز مي شود.
به گزارش خبرنگار العالم شمار زيادي از سلاح ها و تجهيزاتي که در پي حملات نيروهاي مقاومت عراق آسيب ديده اند، در داخل عراق و يا به شرکت هاي آمريکايي فروخته خواهد شد.