یک کارشناس مسائل بین المللی تاکید کرد

هدف غرب، انتقام گیری از مردم ایران است

هدف غرب، انتقام گیری از مردم ایران است
سه شنبه 4 بهمن 1390 - 08:51

يک کارشناس مسايل بين الملل تاكيد كرد که هدف غرب از ممنوعيت خريد نفت ايران که با قوانين بين المللي تناقض دارد، انتقام گيري ازمردم ايران است.

" نزيه منصور " روز سه شنبه در گفت وگو با شبكه خبري العالم ، " این رفتارغرب با جمهوری اسلامی ایران را اتفاقی جدید ندانست" و گفت : بعداز پیروزی انقلاب اسلامی در ایران هدف بزرگ غرب بویژه آمریکا را تغییر نظام یا حداقل تغییر سیاست ها و روش های آن بوده است.

اين كارشناس امور بين الملل در عین حال افزود: روش هاي جنگ آمريكا و غرب عليه ايران متفاوت بوده است، آنها زماني بطور رسمي و با حمایت همه جانبه از رژيم صدام با ايران جنگیدند و زمانی ايجاد فتنه داخلي و محاصره اقتصادي را در دستور کار قرار دادند.

وی خاطرنشان کرد: از آنجا كه اين فشارها هيچ تأثيري بر مواضع ايران در دفاع از مقاومت در برابر رژيم صهيونيستي و مخالفت با طرح هاي آمريكا در منطقه نداشته است ضربه زدن به صادرات نفت يعني شاهرگ اقتصادي ايران را كه بودجه ملي كشور را تأمين مي كند در دستور كار قرار داده است تاه بطور مستقيم به ملت ایران ضربه بزند.

نزیه منصور تصریح کرد: تحريم هاي اروپا علیه ایران حتي در كشورهاي عربي همسايه ايران كه روابط چندان محكمي با تهران ندارند، طرفدار ندارد. زيرا ايران در مقابل اين فشارها تسليم نشده و همچنان بر مواضع خود در مقابل فشارهاي آمريكا و اروپا تاكيد مي كند و در نتیجه این كشورها متضررين اصلي از اين اقدام غرب خواهند بود.

این کارشناس مسایل بین المللی گفت: در صورت تحقق ممنوعیت خرید نفت ایران، پیامدهای منفی بزرگی در سراسر جهان بويژه اتحاديه اروپا و سازمان اوپك خواهد داشت ، ايران تهديد كرده است در صورت تصويب هر گونه تحريمي عليه صادرات نفت آن تنگه هرمز را خواهد بست و بدين ترتيب 40 درصد از صادرات نفت به جهان متوقف خواهد شد و قيمت نفت بطور فزاینده اي افزايش خواهد يافت.

نزیه منصور اظهار داشت: تحريم نفت ايران همچنين بر بسياري از كشورهاي اروپايي كه دچار بحران هاي بي سابقه اقتصادی و مالی شده اند از جمله يونان، ايتاليا، اسپانيا و پرتغال تأثير منفي خواهد گذاشت.

وی خاطرنشان كرد: مواضع چين و روسيه در مخالفت با تصميم اتحاديه اروپا و نفوذ ايران در آمريكاي لاتين به عنوان منطقه نفوذ آمريكا و توانايي تهران در زمينه جلوگيري از اجماع كشورها عليه خودش باعث شده است كه تحريم هاي غربي كمترين تأثير را بر ايران داشته باشد، برعکس تحريم ها بيشترين تأثيرها را بر كشورهاي وارد كننده و مصرف كننده نفت دارد كه نمي توانند به توليد داخلي شان اكتفا كنند.

این کارشناس مسایل بین المللی تصریح کرد: برخلاف غربی ها ، ملت ايران از سال 1979 تاكنون با تحريم ها و مشكلات مختلفي مواجه بوده و همه اين موانع را با موفقيت پشت سر گذاشته است.

وزیران امور خارجه اتحاديه اروپا دیروز (دوشنبه) در بروكسل پایتخت بلژیک و مقر این اتحادیه، ممنوعیت خرید نفت ايران را از اول ماه ژوئیه( تیرماه) بزعم خود برای درتنگنا قرار دادن ايران برای توقف برنامه صلح آمیز هسته ای تصویب کردند اما بسیاری از ناظران معتقدند که این جنگ نفتی هزینه های سنگینی در وهله اول برای اروپایی ها دارد.

بدنبال اعلام تحریم نفت ایران از سوی اتحادیه اروپا، بهای نفت در بازارهای جهانی بسرعت افزایش یافت و در معاملات دیروز دوشنبه، قیمت هر بشکه نفت خام برنت دریای شمال برای تحویل در ماه مارس به ۱۱۰ دلار و ۶۳ سنت رسید. قیمت هر بشکه نفت خام وست تگزاس اینترمدیت نیز۹۹ دلار و ۲۱ سنت اعلام شده است.

در شرایط كنونی كه كشورهای اتحادیه اروپا در بحران سخت حل نشده اقتصادی گرفتارند، اتخاذ این تصمیم سبب شده تا چند كشور از جمله اسپانیا و یونان از پیامدهای پیش رو به شدت ابراز نگرانی كنند.

" گارسیا مارگالو " وزیر امور خارجه اسپانیا اعلام كرده است كه كشورش یكی از قربانیان اصلی این تصمیم است و باید آثار منفی زیاد آن را بر اقتصاد ملی خود تحمل كند.

همچنین بسیاری از كارشناسان اقتصادی با تاكید بر این موضوع كه حیات اقتصادی ده ها شركت و بیش از 50 پالایشگاه اقتصادی در كشورهای مختلف جهان بویژه اروپا به خرید نفت از ایران وابسته است، به این نكته اشاره كردند كه افزایش 30 درصدی میزان خرید نفت از ایران توسط چین نشان می دهد كه تهران در این زمینه با مشكل چندانی مواجه نخواهد شد.

از دیگر سو بسیاری از ناظران معتقدند كه اروپا خود بیشترین مشكل را در این زمینه متحمل خواهد شد، زیرا تلاش برای حذف ایران از عرصه بازارهای نفتی سبب می شود بهای آن به شدت افزایش یابد و اروپا در شرایط كنونی كه گرفتار بحران اقتصادی است، توان تحمل آن را ندارد.

 

 

دسته بندی ها :
کلید واژه ها :

پربیننده ترین خبرها