تداوم كشمكش نظاميان مصر براي قدرت

پنج‌شنبه 4 اسفند 1390
18:55
تداوم كشمكش نظاميان مصر براي قدرت قاهره (العالم) ـ عرصه سياسي مصر همچنان گرفتار كشمكش هاي مختلف و سخن از قراردادها و تفاهم برخي جناح هاي مهم سياسي با شوراي نظامي حاكم بر اين كشور است.

به گزارش پنجشنبه خبرنگار شبكه العالم از قاهره ، تمايل حزب آزادي و عدالت وابسته به گروه اخوان المسلمين براي تشكيل دولت توافقي به نخست وزيري يكي از رهبران اين حزب، يكي از برجسته ترين عناوين خبري مطبوعات و رسانه هاي مصر است.

در اين ميان پيش بيني ها حاكي از آن است كه شوراي نظامي كه پيش از اين به هيچ وجه به تغيير كابينه كنوني به نخست وزيري الجنزوري موافق نبود، اكنون احتمال مي رود در قبال تضمين خروج امن شوراي نظامي از حاكميت و ادامه حمايت و پشتيباني از آنان توسط اخوان المسلمين، در مواضع خود بازنگري كند.

"ماهر الشربيني" تحليل گر سياسي مصري در اين خصوص به شبكه العالم گفت : شوراي نظامي و اخوان المسلمين هر يك اهداف خود را دارند و هيچ كس جز اخوان نمي تواند در شرايط كنوني اهداف شوراي نظامي را محقق سازد از سوي ديگر هيچ كس جز شوراي نظامي نمي تواند اهداف اخوان را برآورده كند. در واقع در اهداف و اصول اين دو نوعي توافق وجود دارد.

وي افزود: ديگر بازيگران عرصه سياسي كه خواهان آزادي مطلق هستند و جنبش 6 آوريل رهبري آن ها را به عهده دارد نيز نمي توانند اهداف شوراي نظامي را محقق كنند.

در اين ميان علاوه بر سخن از تشكيل دولت توافقي به نخست وزيري يكي از شخصيت هاي اخوان المسلمين ، حرف و حديث هايي درباره نخست وزير توافقي نيز مطرح شده است كه برخي آن را در چارچوب تفاهم ها و قراردادهاي جديد ميان اخوان المسلمين و نظاميان حاكم بر مصر مي دانند اما رهبران حزب آزادي و عدالت وجود چنين چيزي را كاملا رد كردند.

"عمرو دراج" دبيركل حزب آزادي و عدالت در اين زمينه افزود: ادعاي وجود قرارداد ميان حزب آزادي و عدالت يا اخوان المسلمين با شوراي نظامي درباره نخست وزير توافقي به هيچ وجه صحت ندارد.

وي گفت: در خصوص موضوع نخست وزير توافقي نيز نوعي سوء برداشت وجود دارد ؛ منظور ما نخست وزيري است كه مورد تاييد بيشترين تعداد از طيف هاي مختلف مردم باشد، نه شخصي كه مورد توافق گروه هاي سياسي باشد.

در ميان اين كشمكش ها ، ترديدهاي جوانان انقلابي در قبال شوراي نظامي به ويژه با نزديك شدن موعد برگزاري انتخابات رياست جمهوري روز به روز افزايش مي يابد.

"رامز المصري" سخنگوي جبهه آزاد تغيير مسالمت آميز گفت: هيچ تضميني وجود ندارد كه شوراي نظامي انتخاباتي سالم برگزار كند به ويژه با توجه به قراردادهايي كه ميان شوراي نظامي و اخوان المسلمين و گروه سلفي ها وجود دارد. در هر صورت ما به نظارت شوراي نظامي بر انتخابات رياست جمهوري اعتماد نداريم.

23-12:50


در همین رابطه بخوانید

0% ...

آخرین اخبار

تغییر ساعت مراسم تشییع رهبر شهید در مشهد


شنیده شدن صدای انفجار در سواحل جنوب کشور


شیخ نعیم قاسم: امام خامنه‌ای یک رهبر استثنایی بود


در رثای حضرت آیت الله خامنه‌ای؛ وحدت امت اسلامی ثمره خون امام شهید


گفت وگوی تلفنی وزرای امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و قطر


اعتراض مجدد آلمان به پایگاه هوایی آمریکا


ایران با قاطعیت از منافع ملی و حاکمیت خود دفاع خواهد کرد


غریب آبادی: ترامپ زبان زور را بهتر می‌فهمد


فرمانده نیروی زمینی ارتش: حضور پرشور مردم در آیین تشییع قائد شهید، تجلی وحدت ملت ایران است


عراقچی: هرگز سخنان رکیک را مشابه آن پاسخ نمی‌دهیم؛ پاسخ ما عمل ماست


پربیننده ترین خبرها

نماینده پارلمان لبنان در گفتگو با العالم: ترامپ ایران را با کشورهای دیگر اشتباه گرفت؛ اتحاد داخلی او را شوکه کرد


پیکر شهید آیت الله سید علی خامنه‌ای (ره) جهت آمادگی برای برگزاری مراسم تشییع در نجف و کربلا که امروز چهارشنبه برگزار می‌شود، از نجف اشرف منتقل شده است.


آیین رسمی استقبال از پیکر مطهر رهبر شهید انقلاب اسلامی در عراق با حضور پزشکیان برگزار شد


برخی منابع خبری از شنیده شدن صدای چند انفجار در محدوده قشم و سیریک و فعال شدن پدافند هوایی خبر دادند.


تلویزیون ایران: صدای 7 انفجار در حوالی روستای «طاهروی» در سیریک، جنوب ایران، شنیده شد.


وزارت امور خارجه ایران: ما ایالات متحده را مسئول نقض تفاهم‌نامه می‌دانیم.


سنتکام از حمله به برخی مناطق ایران خبر داد


وقوع انفجارهای جدید در جزیره قشم و در مجاورت شهر سیریک در جنوب ایران


پزشکیان پس از شرکت در مراسم استقبال از پیکر پاک رهبر شهید انقلاب، نجف اشرف را به مقصد تهران ترک کرد.


کربلا برای تشییع رهبر شهید امت آماده می شود+ فیلم


شنیده شدن صدای انفجارهای جدید در جزیره قشم