العالم - آسیا
به گزارش پایگاه اینترنتی "هاف پست عربی"، این کمیته در شکایت خود به شدت نسبت به سیاسیسازی شعایر مذهبی و استفاده از آنها برای اهداف سیاسی ابراز نگرانی کرد و این مساله را نقض آشکار تمامی منشورها و کنوانسیونهای بینالمللی دانست که بر آزادی انجام مناسک و شعایر مذهبی تا زمانی که امنیت ملی، تدابیر سلامت و شرایط بهداشتی و اخلاق عمومی را برهم نزنند، صراحت دارند.
کمیته مذکور در بیانیه خود اعلام کرد: پس از شکایتی که به گزارشگر ویژه سازمان ملل مسئول آزادی دین و عقیده ارسال کرده، قصد دارد علاوه بر اقداماتی گسترده در چارچوب طرح مساله ممنوعیت شهروندان و ساکنان قطر از شرکت در مناسک حج در تمامی محافل بینالمللی مربوطه، شکایت دیگری را نیز به سازمان یونسکو ارائه دهد.
کمیته یادشده در ادامه بیانیهاش تاکید کرد: اقداماتی که این کمیته به خاطر آنها تاسیس شده، سابقهای تاریخی در پروندههای سازمان ملل در رابطه با انجام شعایر مذهبی محسوب میشوند، محدودیتهای اعمال شده بر شهروندان قطری برای انجام مناسک حج مخالف با تمامی قوانین و منشورهای بینالمللی است که حتی به زندانیها تا حد امکان اجازه انجام آداب مذهبیشان را میدهند و آنها می توانند در زندانها در نمازها شرکت کرده و کتابهای مذهبی و دینی خود را داشته باشند.
کمیته حقوق بشر قطر در شکایتنامهای که برای گزارشگر ویژه سازمان ملل ارسال کرد، آورده است، عربستان از زمان آغاز تحریمها علیه قطر در تاریخ پنچم ژوئن گذشته، سلسله اقدامات و طرحهایی را در راستای مانع تراشی برای سفر حجاج قطری به این کشور در پیش گرفته است.
این کمیته در ادامه تاکید کرد: عربستان تنها از دو گذرگاه هوایی به حجاج قطری اجازه ورود داده و این مساله شامل حال شهروندان قطری ساکنان سایر کشورها نیز میشود و آنها باید ابتدا به دوحه بازگردند و سپس از آنجا برای مناسک حج از دو گذرگاه تعیینشده وارد خاک عربستان شوند.
حقوق بشر قطر در ادامه نوشت، علاوه بر این مورد عربستان بارها در سفرهای قطریها به این کشور برای حج عمره در طول ماه رمضان گذشته نیز حقوق قطریها را پایمال کرد، در ماه رمضانی که گذشت، مسئولان عربستان حجاج قطری که با خطوط هوایی ممنوعه وارد این کشور شده بودند را به این کشور بازگردانده و حتی شهروندان قطری را مجبور کردند هتلهای محل اقامت خود را ترک کنند.
221