العالم - اروپا
دنیس زویزدیچ نخست وزیر بوسنی و هرزگوین روز سه شنبه گفت پرچمهای گروه تروریستی داعش در کشورش دیده نمی شود و ادعای برخی سران اروپایی را در خصوص اینکه تندروها در این کشور تهدیدی تروریستی برای اروپا به شمار می آیند رد کرد.
بیشتر مسلمانان بوسنی میانه رو هستند اما برخی از آنها مذهب سلفی دارند که علت آن ورود برخی از خارجیهایی به این کشور است که برای جنگ در کنار مسلمانان با صربهای ارتدوکس و کرواتهای کاتولیک بین سالهای 1992 تا 1995، به این کشور آمدند.
به گزارش خبرگزاری رویترز از سارایوو، برخی از آنها به داعش در سوریه و عراق پیوسته اند اما پلیس اعلام کرد سفر این اشخاص در هجده ماه اخیر به طور کامل متوقف شده است و بیش از نیمی از آنها بر اساس قانونی که سفر شهروندان این کشور را برای جنگ در کشورهای خارجی ممنوع می کند در زندان به سر می برند.
میلوش زمان رئیس جمهوری چک گفته بود این تهدید وجود دارد که داعش، بوسنی را که پرچمهای داعش عملا در برخی از شهرهای آن به اهتزاز درآمده است به پایگاه اروپایی خود تبدیل کند.
زویزدیچ گفت این ادعاها بی اساس است و انگیزه آن سیاسی است و می تواند به بوسنی به عنوان مقصد سرمایه گذاری و گردشگری آسیب برساند.
وی پس از نشست با وزیر امنیت و روسای پنج دستگاه امنیتی و اطلاعاتی در نشستی خبری افزود : پرچمهای داعش در بوسنی دیده نمی شود.
وی با اشاره به دو سال اخیر که در خلال آن حملاتی تروریستی در اروپا رخ داده است اضافه کرد: (در طول این دو سال) هیچ کس از کشور ما به مناطق جنگی در خارج نرفته است و در کشور ما هیچ اقدامی رخ نداده است که بتوان آن را اقدامی تروریستی توصیف کرد. ما برای جلوگیری از احتمال وقوع چنین حوادثی تلاش می کنیم.
دستگاههای امنیتی بوسنی می گویند از سال 2012 به طور کلی 240 بوسنیایی برای جنگ در کنار داعش رفته اند که هنوز 116 نفر از آنها با داعش هستند.
مقامات بوسنی، 23 نفر از جمله 44 نفری را که به این کشور بازگشته اند، زندانی کرده اند.
دراگان مکتیچ وزیر امنیت بوسنی گفت تهدیدات تروریستی در بوسنی، به طور کلی خارجی است و سرویسهای امنیتی در ماه گذشته از ورود یک نفر به این کشور که شاید با تروریستها ارتباط داشته است جلوگیری کردند.
در سال 2015 دو نظامی در ارتش و یک پلیس در دو حمله جداگانه در بوسنی کشته شدند. مقامات بوسنی هیچ ارتباطی بین این حمله با گروههای بزرگتر پیدا نکرده اند.