العالم - ایران
آژانس بینالمللی انرژی اتمی روز دوشنبه ادعاهای مطرحشده در رسانههای رژیم صهیونیستی مبنی بر نشان دادن «ضعف» در برابر ایران را تکذیب کرد.
روزنامه صهیونیستی هاآرتص روز یکشنبه در راستای فضاسازی علیه برنامه هستهای ایران مدعی شده بود آژانس بینالمللی انرژی اتمی اطلاعات یک «نهاد غربی» درباره «سایتهای مشکوک ایران» را نادیده گرفته است.
یک سخنگوی آژانس درباره این گزارش روزنامه صهیونیستی به وبگاه i24 گفت: «در این مقاله فعالیتهای پادمانی آژانس، به نحو دقیق منعکس نشده است.»
در گزارش هاآرتص به نقل از مقامهای اسرائیل ادعا شده بود: «سال 2016 چند ماه بعد از اجرایی شدن توافق هستهای یک نهاد غربی اطلاعاتی را به آژانس بینالمللی انرژی اتمی درباره سایتهایی ارائه کرد که تهران از ارائه اطلاعات مربوط به آن خودداری کرده و در آنجاها فعالیتهای غیرمجاز در زمینه تحقیقات و توسعه هستهای در جریان هستند.»
مقامهای صهیونیست همچنین گفتند این نهاد غربی، اطلاعات ادعایی مورد نظر را در اختیار اعضای گروه 1+5 نیز قرار دادهاند. این منابع گفتهاند بازرسان آژانس یا به دلیل عدم موافقت ایران و یا به دلیل عدم تمایل به چالشآفرینی با ایران درباره این موضوع، تقریباً از هیچ کدام از این سایتها بازرسی به عمل نیاوردهاند.
سخنگوی آژانس در این باره گفت: «همانطور که یوکیا آمانو، مدیر کل [آژانس] گفته، آژانس از زمان اجرایی شدن برجام دسترسیهای تکمیلی زیادی در ایران داشته است. آژانس قبل از رسیدن به جمعبندی مبسوط برای ایران، کماکان درخواستهای دسترسی به سایتها و اماکن در این کشور را ادامه خواهد داد.»
این مقام آژانس که اشارهای به نامش نشده همچنین گفت که آژانس در سایه برجام «دسترسیهای وسیعتری به اخبار و اماکن» در ایران دارد. وی اضافه کرد: «این امر توانایی ما را برای راستیآزمایی درباره استفاده صلحآمیز از تمام مواد هستهای در این کشور، افزایش میدهد. در ایران ما تا به امروز قادر بودهایم از تمامی سایتها و اماکنی که برای دسترسیهای تکمیلی مشخص کردهایم، بازدید به عمل بیاوریم.»
گزارش رسانه صهیونیستی هاآرتص در راستای بهانهجوییهای اخیر «نیکی هیلی»، نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد است که مدعی شده ایران به موجب برجام بایستی به بازرسان آژانس اجازه دسترسی به سایتهای نظامی و غیرنظامی خود را بدهد.
مقامهای آژانس بینالمللی انرژی اتمی در گفتوگویی با خبرگزاری رویترز تصریح کردهاند که «هیلی» علیرغم طرح این ادعاها هیچ مدرکی درباره فعالیتهای اصطلاحاً مشکوک در سایتهای ایران ارائه نکرده و آژانس به همین دلیل، نیازی به مطرح کردن بازرسی از سایتهای ایران نمیبیند.
جوسازیهای مقامهای صهیونیستی درباره لزوم بازرسی از سایتهای ایران در حالی مطرح میشوند که رژیم صهیونیستی به عنوان تنها دارنده سلاحهای هستهای در منطقه آسیای غربی از پذیرفتن هر گونه نظارت بینالمللی بر برنامه هستهای تسلیحاتی خود جلوگیری کرده است.
منبع : تسنیم