نشست هماهنگی میان عراق و عربستان سعودی؛

ملک سلمان: از وحدت و ثبات عراق حمایت می‌کنیم / العبادی: منطقه تحمل تقسيم و تجزيه بيشتر را ندارد

يکشنبه 30 مهر 1396
14:38
ملک سلمان: از وحدت و ثبات عراق حمایت می‌کنیم / العبادی: منطقه تحمل تقسيم و تجزيه بيشتر را ندارد ​​​​​​​«حیدر العبادی» نخست‌وزیر عراق که به عربستان سفر کرده، با «ملک سلمان»، یکشنبه (امروز)، دیدار و گفت‌وگو کرد.

العالم - عراق

دفتر اطلاع‌رسانی نخست‌وزیر عراق طی بیانیه‌ای اعلام کرد: نشست هماهنگی میان دو کشور امروز آغاز شد و دو طرف درباره شیوه‌های تقویت روابط دوجانبه در زمینه‌های مختلف و پیروزی‌های حاصل شده در مبارزه با تروریسم گفت‌وگو کردند.

نخست وزیر عراق در این دیدار گفت: ما باید تلاش کنیم تا به همه جهانیان ثابت کنیم که این تروریسم نماینده دین اسلام نیست بلکه دشمن انسانیت است و کشورهای عربی و اسلامی بیش از سایر کشورها از تروریسم خسارت دیده اند، "داعش" کار خود را با کشتار و کوچاندن مسلمانان آغاز کرده است.  

وی افزود: وضعیت امروز عراق با دیروز فرق می کند، ما تروریسم را بیرون رانده ایم و شهرهای خود را که در اشغال گروه تروریستی داعش بودند با سلاح وحدت ملی آزاد کرده ایم. 

العبادی در خصوص وحدت عراق گفت:در عراق مردم با هم وحدت دارند و نیروهای مسلح از همه مردم دفاع می کنند؛ اگر وحدت در میان مردم نبود نمی توانستیم تروریسم را شکست دهیم. وی در ادامه تصریح کرد: ما برنامه ای را برای آینده منطقه آغاز کرده ایم که مبتنی بر توسعه و ایجاد امنیت به جای جنگ و اختلاف است؛ ما بر مبنای اصل تحقق عدالت و برابری بین تمام شهروندان عراقی و مشارکت همه مردم در تصمیم گیری و پایان تنش فرقه ای و مذهبی عمل کرده ایم و هرگز اجازه بازگشت درگیری ها و تنش های مذهبی را به کشور نمی دهیم.

العبادی افزود فصل مشترک تمام احزاب عراق قانون اساسی این کشور باید باشد؛ وی افزود: ما به تفاوت ها و تنوع دینی و قومی و فکری و مذهبی در کشور احترام می گذاریم و به آن افتخار می کنیم؛ قانون اساسی ما ضامن حقوق همه مردم عراق و سند ارزشمندی است که همه ملت به آن رأی مثبت داده اند و ما ملزم به عمل بر اساس آن هستیم. 

نخست وزیر عراق در ادامه افزود: قانون اساسی ضامن حل همه مشکلات بین اقشار مختلف مردم است و در آن عرب ها، کردها و ترکمان ها و سایر گروه های قومیتی از حقوق برابر برخوردارند. در قانون اساسی عراق توزیع عادلانه ثروت ملی تضمین شده است.   

شاه سعودی در این دیدار گفت: ما به برادرانمان در عراق برای پیروزیهایشان در نبرد با تروریسم تبریک می‌گوییم و تاکید داریم که از وحدت عراق و ثبات آن حمایت می‌کنیم.

وی افزود: آنچه که ما و عراق را به یکدیگر مرتبط می‌کند، تنها همجواری و منافع مشترک نیست بلکه ریشه‌های برادری، خون، تاریخ و سرنوشتی واحد است.امکانات زیادی که به کشور ما داده شده، ما را در مقابل یک فرصت تاریخی قرار داده است.

حیدر العبادی افزود: منطقه تحمل تقسيم و تجزيه بيشتر را ندارد، سرپیچی از قانون اساسی و اجماع ملی امنیت و وحدت کشور و سلامت ملت را به خطر می اندازد و ما در جریان همه پرسی اخیر شاهد این اتفاق بودیم. اما همه ملت عراق در برابر طرح تقسیم کشور ایستادند و آن را خنثی کردند

گفتنی است؛ در این دیدار، نخست‌وزیر عراق و شاه سعودی  یادداشت تفاهم برای تاسیس شورای هماهنگی میان دو کشور امضا کردند.

«حیدر العبادی» نخست‌وزیر عراق، شنبه (دیروز)، در راس یک هیأت بلندپایه با بیش از 10 وزیر و مشاور دولتی وارد ریاض شد تا در مراسم امضای توافقنامه شورای هماهنگی سعودی - عراقی که قرار بود امروز برگزار شود، شرکت کند.

چند روز پیش، ملک سلمان در تماس تلفنی با نخست‌وزیر عراق، با وی درباره روابط دوجانبه بغداد - ریاض در زمینه‌های مختلف و شیوه‌های تقویت و توسعه آن از طریق شورای هماهنگی سعودی - عراقی رایزنی کرده بود.

«رشدی العانی» سفیر عراق در عربستان در گفت‌وگو با «الشرق الاوسط» با اشاره به این مسئله گفت: روابط دوجانبه ریاض و بغداد پس از آغاز رسمی فعالیت این شورای هماهنگی شاهد توسعه زیادی خواهد بود.

0% ...

آخرین اخبار

استاد دانشگاه بن گوریون : اسرائیل از مرحله نظام قوم سالار به نظام آپارتاید رسیده است


جایزه «قلم طلایی» به خبرنگاران فعال در غزه اهدا شد


حمله آمریکا در شرق اقیانوس آرام سه کشته بر جای گذاشت


رژیم صهیونیستی از شلیک ۸ موشک از جنوب لبنان خبرداد


ادعای تکراری هگست در مورد ایران و خط و نشان کشیدن برای کشورهای ثروتمند


حمله رژیم صهیونیستی به چاه های آب اردوگاه های فلسطینی و مقر پلیس غزه


تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران به بهانه تروریسم


واکنش غریب‌آبادی به اقدام رژیم صهیونیستی در حمله به نهادهای بین المللی


نهاد مدیریت آب‌راه خلیج فارس: تسلط بر تنگهٔ هرمز را با تحریم هم به دست نخواهید آورد


عرصه دیپلماسی و خطوط قرمز ایران در مذاکرات