العالم ـ آسیا
به گزارش رویترز، بنابر اعلام مقام های رسمی و طرح های دیده شده، مسلمانان روهینگیا که قصد بازگشت به میانمار را دارند، بعید است که بتوانند بار دیگر ادعایی درباره زمین ها و مزارع کشاورزی خود داشته باشند و دولت میانمار احتمالا مزارع آنها و محصولات شان را به فروش رسانده است.
حدود 600 هزار نفر از مسلمانان روهینگیا از آغاز موج تازه خشونت ها در استان راخین در اواخر اوت وارد بنگلادش شده اند تا از اقدامات سرکوب گرایانه نیروهای امنیتی و ارتش میانمار در امان باشند.
سازمان ملل اعلام کرده است که کشتار، آتش زدن و تجاوز انجام شده توسط نیروهای نظامی میانمار و اوباش بودایی، پاکسازی قومی بوده ولی ارتش میانمار این اتهامات را رد کرده است.
آنگ سان سوچی رهبر میانمار وعده داده است، هر کسی که بتواند اثبات کند از ساکنان میانمار بوده، می تواند به این کشور بازگردد. البته آنگ سان سوچی هیچ گونه کنترل و نظارتی بر اقدامات ارتش ندارد. گرچه طرح دولت میانمار هنوز نهایی نشده ولی مصاحبه رویترز با شش مقام رسمی میانمار نشان می دهد که مسلمانان روهینگیا که قصد بازگشت به این کشور را دارند، بعید است بتوانند به مزارع و زمین های خود دسترسی مجدد داشته باشند.
پیش از اتفاقات اخیر، حدود یک میلیون مسلمان روهینگیا در میانمار زندگی می کردند که اکثر آنها بدون کشور بوده و میانمار حاضر نبود آنها را شهروند این کشور به شمار آورد.
میانمار مایل است تا آوارگان روهینگیا را در روستاهای جدیدی موسوم به روستاهای مدل اسکان دهد و اجازه نخواهد داد تا به روستاهای قبلی خود بازگردند. سازمان ملل پیش از این از اقدام دولت میانمار انتقاد کرده و بر این باور است که میانمار قصد دارد با این اقدام در واقع مسلمانان روهینگیا را در اردوگاه های دائمی اسکان دهد.
به گزارش تسنیم، بسیاری از آوارگان روهینگیا هنوز نگران بازگشت به میانمار بوده و نسبت به تضمین های داده شده از سوی مقام های این کشور شک و تردید دارند.
دیده بان حقوق بشر نیز اعلام کرده است که تصاویر ماهواره ای نشان می دهد که 288 روستا که اکثر آنها محل اسکان مسلمانان روهینگیا بوده، به طور کامل یا بخشی از آنها سوزانده شده است.
آوارگان تاکید کرده اند که نظامیان ارتش میانمار و بودایی های تندرو عامل اصلی این آتش سوزی ها و جنایات علیه مسلمانان هستند.