العالم - آسیا
به نقل از رویترز، یک مقام رسمی دولت میانمار گفت: میانمار امیدوار است تا امروز پنجشنبه توافقنامهای را با دولت بنگلادش به امضا برساند که هدف اصلی آن بازگرداندن آوارگان روهینگیا است.
این در شرایطی است که نگرانی های زیادی وجود دارد که شاید ژنرال های ارتش میانمار با این توافق مخالفت کنند.
از اواخر ماه اوت تاکنون بیش از 600 هزار مسلمان روهینگیا از ترس اقدامات خشونت آمیز ارتش و نیروهای امنیتی میانمار در استان راخین، به بنگلادش گریخته اند.
گروه های حقوق بشری بر این باورند که ارتش میانمار جنایات گستردهای را علیه مسلمانان روهینگیا در جریان عملیات اخیر در استان راخین مرتکب شده اند.
وزیر خارجه بنگلادش در ماه سپتامبر تاکید کرد که در جریان اقدامات سرکوب گرایانه و خشونت بار نیروهای امنیتی و ارتش میانمار، بیش از 3 هزار مسلمان روهینگیا جان خود را از دست داده اند.
رکس تیلرسون وزیر خارجه آمریکا، روز گذشته طی بیانیهای در اشاره به جنایات وحشتناک در میانمار، گفت: پس از بررسی دقیق و جامع اطلاعات قابل دسترس، محرز شد که اوضاع در استان شمالی راخین پاکسازی قومی علیه روهینگیاییها است.
وزیر خارجه آمریکا گفت: این خشونتها و تجاوزها، که برخی از اعضای ارتش، نیروهای امنیتی و نگهبانان محلی در میانمار مسئولش هستند باعث رنج بینهایت شده و صدها هزار مرد و زن و کودک را مجبور کرده که از خانههای خود در میانمار فرار کنند و به بنگلادش پناه ببرند.
دولت میانمار اکنون قصد دارد فشارهای بین المللی را کاهش دهد. امضای توافقنامه با بنگلادش بخشی از تلاش های میانمار برای کاهش فشارها به شمار می رود. به نظر می رسد مذاکره بر سر بازگشت آوارگانی که قبل از بحران اخیر در بنگلادش اسکان یافته اند نیز از مهمترین موضوعاتی خواهد بود که مقام های دو کشور باید راهکاری برای آن پیدا کنند.
سخنگوی وزارت امور داخلی میانمار در این باره تاکید کرد: مذاکرات با مقام های بنگلادش روز چهارشنبه به پایان رسیده و این مذاکرات در نهایت منجر به دستیابی به تفاهمنامهای برای بازگشت آوارگان شده است.
قرار است آنگ سان سوچی رهبر میانمار در آستانه امضای این توافقنامه با وزیر خارجه بنگلادش دیدار و گفتگو کند.
تسنیم