ایرانی ها چند دقیقه در هفته کتاب می خوانند؟

ایرانی ها چند دقیقه در هفته کتاب می خوانند؟
سه شنبه 5 دی 1396 - 20:57

رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی با بیان اینکه 'سرانه مطالعه کتاب در ایران در هفته 7 دقیقه است'، گفت: باید با گسترش فضای کتاب‌خوانی به جبران این ضعف و نقص کمک کنیم چرا که دانش بشری تنها از طریق مطالعه و اندوخته قابل اکتساب است و مسیری دیگری ندارد.

العالم - ایران / فرهنگی

اشرف بروجردی روز سه شنبه در مراسم افتتاح کتابخانه مرکزی دانشگاه الزهرا (س) افزود:

کتابخانه ملی محل طرح و ارائه تفکر و نظرات اندیشمند است و از همه متفکران دعوت می‌کنیم تا در کتابخانه ملی به بیان اندیشه‌ها خود بپردازند.

وی افزود: کتابخانه ملی محل تضارب آرا است و همه متفکران و منتقدان آنان برای بحث می‌توانند از همه امکانات موجود کتابخانه ملی بهره ببرند.

بروجردی با اشاره به اینکه کتاب و کتاب‌خوانی و نوشته و نوشتن در دین مبین اسلام بارها و بارها مورد تکریم قرار گرفته است، گفت: معجزه دین ما کتاب قرآن است و این اهمیت امر مکتوب را نشان می‌دهد.

رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی خاطرنشان کرد: در قرآن کریم به قلم و آنچه می‌نگارد قسم یاد شده که اهمیت نگاشتن، حفظ و نشر دانش بشری را نشان می‌دهد.

وی با اشاره به اینکه امروز کتابخانه‌ها حافظه بشری هستند و آثار چندین هزار ساله تمدن بشر در آن‌ها حفظ می‌شود، گفت: محافظت از دانش بشری در قالب اسناد و کتاب به یک سرمایه ملی تبدیل‌شده است که کشورها به این جمع‌آوری و حفاظت مباهات می‌کنند.

بروجردی افزود: در کشور به غیر سازمان اسناد و کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران دو سه نهاد دیگر نیز به دنبال حفظ نسخه های خطی و میراث ملی و بشری هستند و کتابخانه ملی افتخار حفاظت از 38 هزار نسخه کتاب خطی را دارد.

رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی انتشار دانش را یکی از مهم‌ترین اقدامات فرهنگی دانست و گفت: کتابخانه محل انتشار دانش است و باید برای ایجاد این فضا به دانشگاه الزهرا و دکتر ملانظری تبریک گفت.

وی افزود: کتابخانه ملی برای برگزاری و برپایی نشست‌ها و کارگاه‌های مشترک با دانشگاه الزهرا و دیگر دانشگاه و نهادهای علمی و پژوهشی آمادگی کامل دارد.

افتراق خانواده و وابستگی جوانان به فضای مجازی به مرحله‌ نگران کننده ای رسیده است . بروجردی یکی از مشکلات و آسیب‌های اجتماعی امروز را جدایی نسل‌ها و حتی افراد خانواده از هم دانست و گفت: افتراق خانواده و وابستگی جوانان به فضای مجازی به مرحله‌ای رسیده است که باید راهکاری جدی برای آن اندیشید، قطعاً یکی از این راه‌حل‌ها گسترش فرهنگ کتاب‌خوانی و بهره‌مندی از کتاب است.

وی تاکید کرد: کتاب‌خوانی در خانواده عامل گفت و گوی جمعی است و این عامل خود در ارتباط و انتقال دانش بشری مؤثر است.

بروجردی به سابقه تدریس خود در دانشگاه الزهرا (س) در سالهای دهه 70 اشاره و خاطرنشان کرد: این دانشگاه موقعیت ممتازی در جهان دارد چرا که تماماً زنانه و تجربه‌ای خاص است و امیدواریم برای جامعه زنان موجب توفیقات بیشتر و اثربخشی باشد.

مراسم افتتاح کتابخانه مرکزی دانشگاه الزهرا (س) بعد از ظهر امروز، پنجم دی ماه با حضور اشرف بروجردی رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی، مهناز ملانظری رئیس دانشگاه الزهرا و جمعی از استادان و دانشجویان این دانشگاه برگزار شد.

ایرنا

دسته بندی ها :

آخرین مطالب

پربیننده ترین خبرها