جنجالی شدن سریال مشترک عربستان و قطر برای ماه رمضان

جنجالی شدن سریال مشترک عربستان و قطر برای ماه رمضان
دوشنبه 19 تير 1391 - 09:03

سريال تاريخي "عمر" كه قرار است در ماه مبارك رمضان از شبكه هاي ماهواره اي سعودي و شبكه تلويزيون دولتي قطر پخش شود با واكنش هاي مختلف و شديدي در منطقه خليج فارس به ويژه كويت و عربستان همراه شده است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه العالم، نمايندگان پارلمان كويت اخيراً از توليد كنندگان اين سریال خواسته اند کار خود را متوقف کنند. آنها همچنین تهديداتي را عليه اين دو شبكه در صورت عدم توقف پخش سريال مذكور مطرح كرده اند. نمایندگان کویتی دليل اين امر را "خلاف شرع بودن سريال مذكور به علت به تصوير كشيدن اهل بيت و خلفاي راشدين" دانسته اند.

اين درخواست ها براي توقف توليد سريال مذكور از زماني آغاز شد كه شبكه mbc عربستان و مؤسسه رسانه اي قطر مقدمات توليد "بزرگترين كار مشترك در راستاي به تصوير كشيدن زندگي عمر بن خطاب آغاز كردند.

 با نزديك شدن زمان پخش اين سريال، اعتراضات و انتقادات عليه اين سريال از سوي نمايندگان پارلمان ها و حقوقدانان شدت يافت و اين سريال را به منزله "بي احترامي به باورهاي ديني" دانستند.

نمایندگان کویتی از وزراي اطلاع رساني كشورهاي عرب حاشيه خليج فارس خواستند تا از پخش اين سريال جلوگيري كنند.

يادآور مي شود سناريوي اين سريال توسط وليد سيف نويسنده و اديب فلسطيني نوشته شده است و حاتم علي كارگرداني آن را به عهده دارد. اين دو شخصيت هنري قبل از اين نيز در سال 2004 در توليد سريال مشهور " التغريبة الفلسطينية " با يكديگر همكاري داشتند. در سريال عمر، شمار زيادي از بازيگران سوري، از جمله غسان مسعود، سامر عمران، فايز ابودان، مني واصف، قاسم ملحو و مي سكاف به همراه محمد مفتاح از مغرب، فيصل العميري از كويت، جواد شكرجي از عراق، فتحي هداوي از تونس، غازي حسين از قطر، الفت عمر از مصر و هنرمندان ديگري مشاركت دارند.

مخالفان پخش اين سريال درباره دلايل مخالفتشان با يكديگر اتفاق نظر ندارند.

گروهي از مخالفان به اين موضوع بعد اعتقادي داده و به دادن نقش عمر بن خطاب به یک بازيگر مسيحي به نام "سامر اسماعيل" اعتراض دارند. اين گروه قبلا نيز به واگذاري نقش خالد بن وليد به باسم الخوري بازيگر مسيحي سوري اعتراض داشتند.به همين دليل در سري دوم اين سريال، وي جاي خود را به سامر المصري داد.

غسان مسعود بازيگر نقش ابوبكر در اين سريال از نزاع به وجود آمده در اين باره اظهار شگفتي كرده و گفته است: شمار زيادي از علما از جمله يوسف قرضاوي رئيس اتحاديه علماي مسلمان اين امر را جايز دانسته اند. وي با اعلام مخالفت با نشان داده نشدن چهره شخصيتي كه به وي سپرده شده است گفت: "در اين صورت هيچ دليلي براي بازي كردن من در اين سريال وجود ندارد. اگر چنين باشد هر بازيگري مي تواند به جاي من بازي كند".

محمد الطباطبائي استاد علوم شرعي در دانشگاه كويت نيز قبلا اين سريال را "تحريف تاريخ" دانسته بود. از سوي ديگر دويم المويزري وكيل كويتي نيز شكوائيه اي را عليه شبكه mbc به علت پخش سريال عمر و وجود منع شرعي براي به تصوير كشيدن اصحاب در سريال ها و فيلم هاي سينمايي مطرح كرده است.

در مراحل اوليه توليد اين سريال، شركت هاي توليدكننده آن، فتوايي شرعي مبني بر صحت كارشان را به دست آورده بودند و اين امر باعث شده بود تا با اعتماد كامل به كارشان ادامه دهند. فتواي مذكور پس از تشكيل كميته اي از علما براي بررسي سناريوي اين سريال صادر شد. كميته مذكور از يوسف قرضاوي ، شيخ سلمان العوده نايب رئيس سازمان جهاني نصرت، دكتر علي الصلابي عضو اتحاديه جهاني علماي مسلمان، عبدالوهاب الطريزي، استاد دانشگاه و معاون مؤسسه "الاسلام اليوم"، سعد بن مطر العتيبي استاد سياست شرعي در دانشكده عالي علوم قضايي و اكرم ضياء العمري عضو كميته احياي ميراث اسلامي و نشر علمي در وزارت اوقاف و امور اسلامي قطر تشكيل شده بود.



کلید واژه ها :

پربیننده ترین خبرها