العالم- ایران/ سیاسی
نمایندگان عالیرتبه کشورهای تضمینکننده آتشبس در سوریه-ایران، روسیه و ترکیه-قرار است روز دوشنبه (امروز) برای بحث درباره ایجاد کمیته قانون اساسی سوریه با «استفان دیمیستورا» نماینده ویژه سازمان ملل در امور سوریه در «ژنو» دیدار کنند.
خبرگزاری روسی «تاس» گزارش کرد، هیأت روسیه شامل «سرگئی ورشینین» معاون وزیر امور خارجه روسیه و «الکساندر لاورنتیوف» فرستاده ویژه رئیسجمهور روسیه میشود.
طبق این گزارش، طرفین بحث قرار است تمام روز را به رایزنیهای دوجانبه تخصیص دهند و روز سهشنبه 19 ژوئن (فردا) نیز قرار است یک نشست عمومی برگزار کنند.
بنا به نوشته این رسانه روس، در اصل، کشورهایی که در قالب نشست «آستانه» درباره سوریه با یکدیگر متحد شدهاند، در صدد هستند اینبار در ژنو نشستی را برگزار کنند.
دی میستورا در ماههای گذشته، به صورت فعالانه رایزنیهایی را برگزار کرده است و روز 11 ژوئن (21 خردادماه) به مصر، روز 9 ژوئن (19 خردادماه) به تهران و 6 ژوئن ( 16 خردادماه) به استانبول سفر داشته است.
طبق این گزارش، این نماینده ویژه سازمان ملل زمانیکه به ترکیه سفر کرده بود، دیدارهایی را با مقامات دولتی این کشور و معارضان سوری برگزار کرد.
وی در 12 ژوئن (22 خردادماه) در قاهره گفت که ادامه بیشتر درگیریهای سوریه برای امنیت تمام منطقه، خطرناک است.
دیمیستورا، نمایندگان رسمی فرانسه، آلمان، اردن، عربستان سعودی و آمریکا را به رایزنی درباره سوریه در ژنو دعوت کرد.
طبق این گزارش، وی قصد دارد بعد از نشست سهجانبه روسیه-ایران و ترکیه رایزنیها درباره سوریه را ادامه دهد.
بنا به گزارش تاس، قرار است نمایندگانی از معارضان سوری نیز به ژنو سفر کنند اما برخلاف دولت سوریه، آنها لیست هیأتهای خود که قرار است در قالب کمیته قانون اساسی مشارکت کنند را ارائه نکردند اما دیمیستورا گفته است که تلاشهای جدی برای تهیه لیست معارضان در دست اقدام است.
بر اساس این گزارش، در تاریخ 30 ژانویه سال جاری میلادی در کنگره گفتوگوهای ملی سوریه در «سوچی» روسیه، توافقاتی در خصوص ایجاد کمیته قانون اساسی سوریه حاصل آمد. کمیته فوق با همکاری دیمیستورا، پیشنهاداتی را برای قانون اساسی جدید سوریه تدوین میکنند.
به گزارش خبرگزاری تاس،تاکنون 150 نفر برای این کمیته نامزد شدهاند و 100 نفر از آنها، نمایندگان دولت یا معارضانی هستند که خود را میانه رو میدانند. معارضان خارجنشین نیز تاکنون 50 هیأت معرفی کردهاند.
با اینحال، دیمیستورا معتقد است که تعداد اعضای این کمیته باید در مجموع به 50 عضو محدود شود.