شريف شحاده سه شنبه در مصاحبه با شبكه خبري العالم گفت: كسي كه مي خواهد ميانجي بي طرفي باشد بايد به معادلات موجود داخلي و خارجي در سوريه توجه كند.
وي افزود: معادله داخلي در سوريه نشان مي دهد كه گروه هاي مسلح مرتبط با خارج در كشور فعاليت دارند و معادله خارجي بيانگر آن است كه آمريكا براي سرنگوني نظام سوريه تلاش مي كند.
به گزارش خبرنگار العالم از دمشق، سوري ها در حالي كه خبرهاي درگيري ها در مناطق دور و نزديك بين ارتش و مخالفان مسلح را كه در رسانه ها و روزنامه هاي رسمي منتشر مي شود، دنبال مي كنند اكنون نگاه آنها بيشتر به سفر نخست اخضر ابراهيمي فرستاده جديد سازمان ملل كه قبل از عزيمت به دمشق ، به قاهره سفر كرد، معطوف شده است.
استقبال سوريه از اين سفر، به اين معنا نيست كه اخضر ابراهيمي بخواهد خطوط قرمز مربوط به حاكميت ملي را سوريه را ناديده بگيرد.
اولين سخنان نخست اخضر ابراهيمي به عنوان نماينده سازمان ملل متحد در امور سوريه، مبني بر اين كه با ماموريت دشواري مواجه است، بيانگر واقعيت هاي موجود است و اين كه مواضع بين المللي در قبال سوريه انعطاف ناپذير است و به گفته ناظران اين نشان مي دهد كه همانند سرنوشت ماموريت كوفي عنان شكست عمدي در انتظار ماموريت اخضر ابراهيمي است. شكستي كه ممكن است بهانه اي براي مسلح كردن مخالفان و افزايش فشارها عليه دمشق باشد.
شادي احمد تحليل گر سياسي سوري در مصاحبه با العالم گفت: به نظر مي رسد بعد از اين كه سوريه آشكارا از ماموريت اخضر ابراهيمي استقبال كرد، برخي از طرفهاي منطقه اي تلاش مي كنند تا اين ماموريت موفقيت آميز نباشد تا جايي كه حكومت هاي عربستان و قطر هيچ تمايلي براي همكاري با ماموريت اخضر ابراهيمي نشان ندادند.
وي افزود: موفقيت ماموريت اخضر ابراهيمي منوط به پايبندي مخالفان مسلح به شرايط راه حل مسالمت آميز بحران است.
چه بسا انفجار دو روز پيش در شهر حلب كه دهها قرباني بر جاي گذاشت اين پيام را به سوري ها ارسال كرد كه همزمان با آغاز ماموريت اخضر ابراهيمي اوضاع بحراني خواهد شد و به آنها اجراي عمليات قبل از هر نشست يا كنفرانس بين المللي را يادآوري مي كند.
با اين حال همواره اين اميد وجود دارد كه اخضر ابراهيمي بتواند در آينده نزديك گشايشي به وجود بياورد كه نشست چهار كشور منطقه اي در قاهره (مصر، ايران، تركيه و عربستان) براي بررسي حل بحران سوريه ممكن است به آن كمك كند.
28/س23:41