العالم - ایران / سیاسی
انتشار این خبر با استقبال «ناتالی توچی»، مشاور ویژه «فدریکا موگرینی» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و استاد افتخاری دانشگاه توبینگن، مواجه شد. وی در قالب پیامی در شبکه اجتماعی توئیتر از این اقدام به عنوان گامی موثر برای حفظ برجام یاد کرد.
پایگاه خبری بلومبرگ روز سوم آگوست (12 مرداد) به نقل از این دو مقام آمریکایی اعلام کرد که پکن با قطع خرید نفت از ایران موافقت نکرده است و این اقدام نگرانیها درباره اینکه چین با خرید نفت اضافی از ایران، تلاشهای آمریکا برای منزوی کردن تهران را تحت الشعاع قرار میدهد، تشدید میکند.
طبق اعلام سخنگوی وزارت خارجه (آمریکا)، «فرانسیس فانون» معاون دفتر منابع انرژی این وزارتخانه به تازگی به چین سفر کرده بود تا درباره تحریمها (با مقامات این کشور) رایزنی کند. تیمی متشکل از مقامات آمریکا در جریان سفر به کشورهای مختلف میکوشند تا خرید نفت ایران را متوقف کنند.«دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا تهدید کرده است که تا چهارم آبان (۱۳ نوامبر) قصد دارد فروش نفت ایران را به صفر برساند. این تاریخی است که قرار است تحریمهای نفتی آمریکا علیه ایران مجدد اعمال شوند.
دولت چین، به عنوان بزرگترین خریدار جهانی نفت و اولین وارد کننده نفت از ایران، قبلا اعلام کرده بود که با تحریمهای یکجانبه علیه ایران مخالف است. پکن در ماه جولای خرید نفت از ایران را از میزان ۲۶ درصد به ۳۵ درصد افزایش داده بود.
ترامپ در تاریخ (8 ماه می) ۱۸ اردیبهشت طی سخنرانی در کاخ سفید با متهم کردن ایران به تلاش برای دستیابی به سلاح اتمی، مخفی کردن ابعاد نظامی برنامه هستهای و دخالت در امور کشورهای منطقه، خروج آمریکا را از برجام اعلام کرد، اقدامیکه از سوی بسیاری از کشورهای جهان مورد انتقاد قرار گرفت و مغایر با قوانین بین المللی بود.
وی همچنین گفت که تحریمهای پیشین هستهای و تحریمهای سختتر جدیدتر در بازه ۹۰ تا ۱۸۰ روزه علیه ایران باز خواهند گشت. ترامپ همچنین از مقامات تهران دعوت کرده تا به مذاکرات جدید با آمریکا برگردند.
ایران و پنج کشور عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل (آمریکا، فرانسه، انگلیس، روسیه و چین) به علاوه آلمان در تیرماه سال ۱۳۹۴ به توافقی دست یافتند که قرار بود در ازای ایجاد محدودیت در بخشهایی از فعالیتهای هستهای ایران، همه تحریمهای بینالمللی و یکجانبه مرتبط با برنامه هستهای ایران را رفع کند.