العالم-ترکیه
وی نوشت: نظریه های مختلفی در تشریح چرایی واکنش عربستان به توئیت [مقام های] کانادا وجود دارد. برخی تحلیلگران می گویند این اقدام نمونه دیگری از سیاست خارجه نسنجیده عربستان تحت هدایت محمد بن سلمان است. عده دیگری آن را هشداری به مردم این کشور می بینند که بدانند اصلاحات تنها در چارچوبی مجاز است که ولیعهد گفته باشد. اگر بیشتر بخواهند، آنچه دارند هم به خطر میافتد.
وی ادامه داد: هر دو استدلال قابل اعتنا بوده و به همان اندازه، تایید سخنان منتقدان بن سلمان است که او را عجول، تنگ نظر، بی تجربه و مستبد می خوانند.
نویسنده با انتقاد از سیاستهای داخلی عربستان افزود: حذف افرادی که به صورت مسالمتآمیز، دیدگاهی متفاوت از دیدگاه سران سعودی را ابراز میکنند، نه تنها تصمیمی ضعیف از منظر اخلاقی، که در نمایندگی از موضع سیاسی حکومت ریاض است.
وی ادامه داد: اگر آنها مردم مخالف را بازداشت میکنند، نشانه این است که به خوبی از شکاف عمیق میان روایت حکومتی با وضع واقعی زندگی مردم آگاهند.
نویسنده ادامه داد: بازداشت فعالان زن عربستانی امری ضروری بود، چرا که اگر سرکوب نمیشدند، امکان داشت پوچی روایت شیرین مقامهای عربستانی از آینده این کشور را عیان کنند.
وی افزود: قطعا هیچ توطئه خارجی در کار نیست. اقدام مقامهای سعودی تنها نشان از اضطراب و هراس از این است که مردم به عدم توانایی آنها در عمل به وعدههایشان پی ببرند.
وزارت امور خارجه عربستان هفته گذشته سفیر کانادا را اخراج کرد.
این اقدام پس از آن صورت گرفت که کانادا ضمن ابراز نگرانی از موج بازداشت فعالان جامعه مدنی عربستانی از جمله «نسیمه الساده» و «سمر بدوی» برنده جایزه آمریکایی زن شجاع در سال 2012، خواستار آزادی فوری فعالان حقوق بشری در عربستان سعودی شد.
عربستان اعلام کرده است که درپی این موضع گیری دولت کانادا، کلیه تعاملات تجاری خود با این کشور را به حالت تعلیق در میآورد.
ایرنا