العالم-تونس
الغنوشی روز شنبه در نشست سالانه مسئولان جنبش النهضه افزود، این مساله، از یک سو قدرت رسانه ها و ارزش های انسانی و از سوی دیگر ضعف کشورها و منافع آن ها مقابل رسانه ها را ثابت کرد و نشان داد وجدان انسانی با قدرت رسانه ها می تواند بیدار شود.
وی در ادامه گفت، رسانه ها باعث ایجاد یک زلزله بزرگ و فشار بر دولت ها برای فاش شدن حقیقت شدند.
الغنوشی شرایط کنونی و پیامدهای قتل خاشقچی را بسیار شبیه به شرایط و پیامدهای خودسوزی «محمد البوعزیزی » جوان تونسی در سال 2011 دانست که با ابراز همدردی جهانی همراه بود و باعث شعله ور شدن آتش انقلاب مردمی ضد نظام «زین العابدین بن علی » شد.
جنبش النهضه تونس پیش از این در بیانیه ای قتل فجیع خاشقچی را محکوم و تاکید کرده بود، چنین اقدامی با ارزش های اسلامی و قوانین بین الملل در تعارض است.
جنبش النهضه همچنین خواستار کشف زوایای پنهان این جنایت و مجازات عاملان و آمران آن شده بود.
جمال خاشقچی روزنامه نگار منتقد آل سعود که در روز 2 اکتبر (10 مهر) برای طی مراحل ثبت ازدواج با «خدیجه چنگیز» نامزد ترکیه ای خود، به ساختمان کنسولگری عربستان در استانبول مراجعه کرده بود، پس از ورود به کنسولگری ناپدید شد و از آن محل خارج نشد.
حکومت آل سعود پس از 18 روز انکار، در پی فشارهای بین المللی با صدور بیانیه ای به قتل او در ساختمان کنسولگری عربستان اعتراف کرده و مدعی کشته شدن خاشقچی در پی یک مشاجره شد.
طبق گزارش های ترکیه و نهادهای بین المللی، مدارک و شواهد نشان می دهد که 15 مامور از نزدیکان محمدبن سلمان که از طرف او به استانبول اعزام شده بودند، عامل قتل خاشقچی هستند .
مقام های دولت ریاض در روزهای اخیر مدعی بازداشت 18 مظنون در ارتباط با این پرونده شده اند ولی به رغم گذشت بیش از سه هفته از قتل، هنوز ابعادی از این پرونده مبهم مانده است و آمران و عاملان اصلی این جنایت هنوز معرفی نشده اند، علاوه براین با وجود گذشت 26 روز از قتل خاشقچی، هنوز جسد او پیدا نشده و حکومت ریاض در این خصوص سکوت کرده است.