العالم ـ ایران ـ سیاسی
امیر دریادار حسین خانزادی به منظور شرکت در همایش دهمین سالگرد تاسیس سمپوزیوم نیروهای دریایی حاشیه اقیانوس هند موسوم به (IONS) به هند سفر کرده است.
وی پس از یک روز اقامت در دهلی نو و ملاقات با نماینده ولی فقیه در هند روز دوشنبه عازم بندر کوچین در جنوب هند خواهند شد.
امیر خانزادی به عنوان رئیس فعلی این تشکل بین المللی ضمن دیدار با فرمانده نیروی دریایی هند و همچنین سایر فرماندهان نیروی دریایی کشورهای عضو با نیرمالا سیتارامان وزیر دفاع هند نیز ملاقات خواهد نمود.
فرمانده نیروی دریایی روز شنبه پیش از آغاز سفر خود، در تهران به ایرنا گفته بود، نیروی دریایی هند به مناسبت دهمین سالگرد اجلاس کشورهای حوزه اقیانوس هند یک اجلاس ویژه در شهر کوچین با حضور 32 کشور و به مدت سه روز برگزار کرده است.
وی افزود: منطقه اقیانوس هند یکی از مناطق بسیار مهم جهان محسوب می شود و امنیت آن بسیار حائز اهمیت است؛ در همین رابطه اجلاس نیروی دریایی هند به مدت 10 سال است که کار خود را با هدف افزایش آگاهی محیطی و هم افزایی بین کشورهای منطقه اقیانوس هند برای دستیابی به امنیت جمعی برگزار می کند.
خانزادی توضیح داد: نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران ریاست این اجلاس را به صورت دوره ای به مدت 2 سال عهده دار است و تا امروز نزدیک به 6 ماه از این 2 سال دوره ریاست می گذرد. برنامه های متعددی را در این دوره ریاست پیش بینی کردیم تا برای دستیابی به امنیت جمعی اقیانوس هند گام برداریم.
برابر پیش بینی های به عمل آمده، فرمانده نیروی دریایی ارتش به عنوان رئیس دوره ای این اجلاس در رابطه با آینده و امنیت منطقه اقیانوس هند سخنرانی و با دوازده فرمانده نیروی دریایی کشورهای دیگر جهان که در این اجلاس حضور دارند، ملاقات و تبادل نظر خواهد کرد.
ششمین اجلاس بزرگ فرماندهان نیروی دریایی کشورهای حاشیه اقیانوس هند(آیونز IONS) به میزبانی نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران با حضور 35 هیات عالی رتبه نظامی روز سوم اردیبهشت ماه سال جاری در تهران برگزار شد و ریاست آن به مدت دو سال به نیروی دریایی ایران واگذار شد.
هدف اصلی از تشکیل آیونز افزایش همکاری دریایی کشورهای ساحلی اقیانوس هند و استفاده از ظرفیت تمام این کشورها برای مقابله با چالش ها به خصوص امنیت و ثبات دریایی است.
منطقه اقیانوس هند به جهت تجارت جهانی دارای اهمیت ویژهای است بطوریکه یک سوم تجارت جهانی در شمال اقیانوس هند انجام میشود، از این رو اقیانوس هند به جهت اینکه سهم بزرگی از تجارت جهانی دارد و از آنجا که در اقیانوسهای دیگر این سطح از سهم تجارت وجود ندارد، دارای اهمیت بسیاری زیادی است.70 درصد انرژی دنیا در این منطقه متمرکز است و جمهوری اسلامی ایران نیز در کانون مرکز انرژی قرار دارد. همچنین 17 میلیون بشکه نفت از تنگه هرمز عبور میکند که بر اهمیت نقش راهبردی ایران در این منطقه حساس میافزاید.
این منطقه با توجه به تمرکز انرژی و اهمیت استراتژیک، توانایی تولید قدرت و ظرفیت خلق ثروت فزاینده را در خود دارد؛ از این رو همواره مورد توجه قدرتها بوده و آمریکا ناوگان پنجم خود را که یکی از بزرگترین ناوگانهایش است در این منطقه مستقر کرده است.