العالم ـ آمریکا
در قطعنامه پیشنهادی لیندا فرام خواهر دوید فرام استراتژیست جمهوری خواهان آمریکا و نویسنده سخنرانی محور شرارت جورج بوش، آنچه که «رفتار رژیم ایران در مساله حقوق بشر و حمایت از تروریسم در سراسر جهان شامل حمایت های لفظی و مادی برای نابودی دولت اسرائیل» نامیده شده، محکوم می شود.
همچنین این سناتور صهیونیست به سخنان اخیر حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی رئیس جمهوری ایران مبنی بر «غده سرطانی بودن رژیم صهیونیستی در منطقه» اشاره و خواستار محکوم کردن آن شده است.
قطعنامه پیشنهادی از دولت کانادا خواسته است «از ایران بخواهد به سرعت تمامی کانادایی هایی که در ایران بازداشت شده اند را آزاد کند».
علاوه بر آن، دولت کانادا به طور فوری تمام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را در لیست نهادهای حامی تروریسم تحت قانون "جنایی" این کشور قرار دهد و نهادها و افراد دولت ایران به دلیل آنچه سوء استفاده گسترده از حقوق بشر نامیده شده است، تحت تحریم قرار گیرند.
این سناتور به این نیندیشیده است که اگر نیروی نظامی یک کشور را در لیست حامیان تروریسم قرار دهد که از قضا با نیروی نظامی کانادا در عراق احتمال مواجهه دارند، چه خطراتی در منطقه ایجاد خواهد شد به خصوص آن که این دو کشور در شرایط صلح با یکدیگر قرار دارند.
هرچند که این آرزوی شدید صهیونیست ها است اما تا کنون دولت کانادا از چنین کاری سر باز زده و آن را منوط به بررسی با متحدان غربی و منطقه ای کرده است.
قطعنامه ضد ایرانی سناتور حامی صهیونیست در حالی از دولت کانادا خواسته است در کنار مردم ایران باشد که نمایندگان همین حزب تصویب کرده اند که روابط با ایران حتی روابط کنسولی که برای هزاران شهروند ایرانی مشکلات فراوانی ایجاد کرده است را متوقف کنند و بر تداوم این روند هم تاکید دارند.
همچنین بدون در نظر گرفتن مشکلات عدیده ای که تحریم های یکجانبه آمریکا برای مردم ایران به خصوص در بخش دارویی ایجاد کرده است، از آزادی دین، مذهب، فکر، عقیده و بیان و آزادی مطبوعات و شبکه های اجتماعی و آزادی تجمعات مسالمت آمیز سخن رانده است.
سنای کانادا اعتبار کمتری نسبت به مجلس نمایندگان دارد چون سنای کانادا انتخابی نیست اما مجلس نمایندگان انتخابی است. اما در فرایند قانون گذاری، هر قانونی که مجلس نمایندگان تصویب کند باید به تایید سنا هم برسد.
لیندا فرام نزدیکی زیادی به لابی صهیونیستی دارد و در مواقع مختلف چه به صورت لایحه، قطعنامه یا سخنرانی علیه ایران اقدام کرده است. در اکتبر سال گذشته «ملت ایران را بدخواه» خواند، پیش از آنکه ترامپ ملت ایران را تروریست بداند.
قطعنامه های مجلس نمایندگان و سنا در صورت رای به قانون تبدیل نمی شوند. محافظه کاران پیش از این سعی کردند که لایحه ای را علیه ایران به نام 'تحریم های غیر هسته ای علیه ایران' به تصویب برسانند. این لایحه با اعتراض گسترده جامعه ایرانی در کانادا و با کمپین کنگره ایرانیان کانادا شکست خورد.
سناتورهای ضد ایرانی کانادا از زمان شکست خوردن این لایحه، تمرکز خود را به قطعنامه برده اند چون هم لازم الاجرا نیست و هم اینکه تصویب آن راحت تر است.
قطعنامه نیازی به بررسی در کمیته ندارد و در واقع یک حرکت سمبلیک و بیانیه سیاسی است اما می تواند روی سیاست های دولت تاثیر بگذارد و بیش از پیش تحت فشار قرار دهد.
همچنین این قطعنامه درباره نقض حقوق مردم ایران از جمله عدم دسترسی بیماران به داروهای ضروری به دلیل تحریم های ترامپ سکوت کرده در حالی که گزارشگر ویژه سازمان ملل تحریم های آمریکا علیه ایران را ناقض حقوق اساسی مردم ایران شناخته است.
این قطعنامه بار دیگر تنها ایران را در منطقه خاورمیانه هدف قرار می دهد بدون آنکه از نقض حقوق بشر و سیاست های جنگ طلبانه سایر کشورهای منطقه همچون رژیم سعودی حرفی به میان آورد.
سناتور محافظه کار لیندا فرام روز دوشنبه 10 دسامبر(19 آذرماه) قطعنامه ای را علیه ایران در سنای کانادا پیشنهاد خواهد کرد. متن این قطعنامه مشابه قطعنامه ای ست که محافظه کاران چند ماه پیش در مجلس نمایندگان به تصویب رساندند به همین دلیل انتظار می رود این قطعنامه نیز در سنا تصویب شود.