العالم - ایران
حجتالاسلام سید ابراهیم رئیسی، تولیت آستان قدس رضوی ظهر امروز در مراسم گرامیداشت روز دانشجو در دانشگاه شهید بهشتی، طی سخنانی اظهار داشت: روز 16 آذر نماد مبارزه با استبداد داخلی و استکبار خارجی است. ویژگی جنبش دانشجویی عدالتخواهی است. دانشجو اگر ببیند در جامعه عدالت نقض شده، وظیفه خود میداند عداتخواهی کند.
وی افزود: اصلاحگری و اصلاح در امور همواره در جنبش دانشجویی بوده است.از دیگر ویژگیهای این جنبش نقد به هنگام دیدن مشکلات است. این ویژگی انسانهای آگاه است که هنگامی که مشکلی را می بینند آن را برنتابند و در صدد رفع آن بر آیند.
حجت الاسلام رئیسی ادامه داد: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی همواره دانشگاه را به عنوان جایی که دغدغه مردم دارد، می شناسیم و ما دانشجوی سیاسی را آن میدانیم که نیاز جامعه را بشناسد و متناسب با آن ایفای نقش کند .ما شهدای عالیقدر را بهترین روشنفکران جامعه میدانیم. روشنفکر واقعی کسی است که به استقلال کشور بیاندیشد.
روشنفکر واقعی کسی است که به استقلال کشور بیاندیشد
تولیت آستان قدس رضوی تصریح کرد: ما در دشمنی های بسیاری که با نظام انجام شده چه در جنگ سخت و چه جنگ نرم، مقاومت کردیم. دشمن دیده است که سیاست او در جنگ سخت و نرم شکست خورده است و امروز نوع جدیدی از جنگ را که تلفیقی از جنگ سخت و نرم است را علیه ملت ما آغاز کرده است. جنگ اقتصادی و روانی که امروز علیه ما برنامهریزی کردند برای تسلیم کردن ملت ایران است تا به نتایج خود برسند. در این راهبرد قراردادهایی را پیش روی ملت ایران میگذارند اما به واقع میخواهند، نوعی خود تحریمی برای ما به بار بیاورند.
وی تاکید کرد: یقین داریم صبوری و ایستادگی جامعه مردم ما را در مقابل این نقشه هم پیروز خواهد کرد. وظیفه همه مسئولان است که به داشتههای خودمان اعتماد کنند و بدانند راهکار برون رفت از مشکلات اعتماد به خدا و اعتماد به نفس است.
بسیاری از مشکلات محصول بیتدبیریها است
حجت الاسلام رئیسی با بیان اینکه مردم ما کشور را در بسیاری از حوزهها نظام را موفق میدانند، گفت: فقر، تبعیض و فساد اداری زیبنده نظام اسلامی نیست. چطور ما در حوزههای مختلف موفقیتهای فراگیر داریم اما در بخشهایی دچار عدم تدبیر هستیم.
تولیت آستان قدس رضوی افزود: بسیاری از مشکلات محصول بیتدبیریها است و در شرایط فعلی که فشار دشمن وجود دارد، راهکار این است که همه دست به دست هم بدهند و با کار و تلاش همه به یک جهت نگاه کنیم. یقین داشته باشیم در این مسیر موفقیت وجود دارد. دو قطبی کردن جامعه و آدرس غلط دادن به نفع کشور نیست. مسئله اصلی مردم مسئله اقتصادی است. بسیاری از تهدیدها و تحریمها میتواند به فرصت تبدیل شود. امروز میتوان مشکلات را درون کشور حل کرد. اینکه برخی مشکلات اصلی را مشکلات اقتصادی نمیدانند و دنبال راهکار سیاسی هستند، اشتباه میکنند. رهبر انقلاب اختیارات ارزشمندی را به رؤسای سه قوه دادند و مردم از آنها انتظار دارند.
وی در پاسخ به دانشجویی درباره اینکه حالا که رئیس جمهور نیستید، آیا نمیتوانید مشکلات را حل کنید، گفت: خدا را شکر که من رئیس جمهور نشدم که قیمت دلار افزایش پیدا کند. در گزارشات مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی گفته شده که مشکل اصلی تولیدکنندگان وجود مشکلات مالی است. مگر این تولیدکننده میتواند با این سودهای بانکی وام بگیرد؟ اگر نقدینگی کشور در اختیار تولید قرار نگیرد در هر بخشی برود، مشکل ایجاد می کند. مبلغ بسیار بالایی از واردات کالاها مربوط به کالاهای لوکس است که مورد نیاز کشور نیست. درصد بسیار بالایی از سوداگریها با مالیات حل میشود.
پاسخ رئیسی درباره پرداخت مالیات از سوی آستان قدس
تولیت آستان قدس رضوی در همین زمینه افزود: حالا بعضی میگویند آستان قدس، مالیات میدهد یا نه؟ گفتهایم در این دو سال که رفتهایم آستان قدس مالیات داده است اما باید مالیات را از یقه سفیدها گرفت. اگر از کسانی که درآمد بالایی دارند مالیات گرفته شود، بسیاری از مشکلات حل میشود. اگر ما بودیم تولید مسکن را متوقف نمیکردیم و در محیط زیست قانون فرانسه را بر قانون خودمان ترجیح نمیدادیم. ما اگر بودیم، مرکز هوشمند مدیریت سوخت را تعطیل نمیکردیم که این قاچاق در کشور شکل بگیرد.
دلیل کنارهگیری قالیباف از انتخابات ریاست جمهوری
حجت الاسلام رئیسی درباره کنارهگیری قالیباف از انتخابات گفت: ایشان ابتدا قصد حضور در انتخابات را نداشتند اما چون سابقه حضور در انتخابات را داشتند، ما گفتیم که از حضور هیچکس جلوگیری نمیکنیم. جلسهای با آقای جلیلی داشتیم که گفتند اگر شما بیایید من نمیآیم. آقای قالیباف هم گفتند من به انتخابات میآیم و تا آخرین مناظره حضور خواهمداشت، بعد به نظرسنجیها نگاه میکنیم، اگر رای من پایینتر بود،کنار می روم. من به هیچکدام از کاندیداها نگفتم شما نیایید تا من بیایم. آقای قالیباف بعد از مناظره سوم کنار رفتند.
وی افزود: البته دوستان ستاد درباره کنار رفتن ایشان حرف داشتند و میگفتند، نگذارید ایشان کنار برود. حتی آقای میرسلیم هم قبل از انتخابات تماس گرفتند و گفتند، برخی میگویند به نفع شما کنار بروم که من گفتم آنچه صلاح میدانید، عمل کنید و ایشان هم کنار نرفتند.
تولیت آستان قدس رضوی درباره اتفاقات سال 67 تصریح کرد: شما جوانان در جریان اقدامات جریان نفاق در سالهای ابتدایی انقلاب نیستید. جریان نفاق 17000 نفر را در این کشور ترور کردند. بسیاری از مقامات کشور و ائمه جمعه کشور تحت اقدامات آنها ترور شد. قهرمان مبارزه با نفاق در این کشور امامخمینی است. تمام کسانی که در این کشور با نفاق برخورد کردند، باید تشویق شوند. چرا برخی برای جلب رای افراد ضدانقلاب از ادبیات نامناسب استفاده میکنند؟
به هرکسی که بخواهد گره از کار مردم باز کند، کمک میکنم
رئیسی ادامه داد: یک نگاه معتقد به استقلال کشور است و یکنگاه این است که برای آب آوردن هم باید به امضای بیگانه متوسل شد. معتقدیم هدف وسیله را توجیه نمیکند. نگاه به غرب، کشور را تهدید میکند و قبل از هرجایی دانشگاه صلاحیت دارد، درباره 2030، برجام و سایر کنوانسیونها نظر علمی دهد. من معتقدم آنجا که حوزه استقلال و آرمانهای کشور است مردم موافق هستند و آنجایی که مربوط به مسایل اجرایی است مردم گلهمندند. من به هرکسی که بخواهد گره از کار مردم باز کند، کمک میکنم و همراه هستم.
تولیت آستان قدس رضوی با بیان اینکه به جز اسرائیل و آمریکا موافق ارتباط با تمام دنیا هستیم،گفت: ما هر کنوانسیونی که منافع کشور را تضمین کند با آن موافق هستیم. اما امروز بحث از کنوانسیونی است که خود پدید آورندگان آن حاضر به اجرای آن نیستند.
وی در پاسخ به یکی از دانشجویان درباره اینکه آیا شما از مشکلات مردم خبر دارید یا خیر؟ اظهار داشت: زمانیکه مسئولیت قضایی داشتم روزی را برای ارتباط با مردم داشتم و در حال حاضر با حضور در حرم حضرت رضا از مشکلات مردم با خبر میشویم. معتقدم بسیاری از مشکلات مردم توسط مدیران توانمند قابل حل شدن است. معتقدم بخش مهمی از راه حل مشکلات مربوط به مدیریتها است. شما دیدید بعد از انتخابات هم آقایان همان حرفهای ما را زدند. چرا مرکز پژوهشهای مجلس در ایام انتخابات هر روز یک جزوه علیه حرفهای ما منتشر کرد. ما میگفتیم این حرفها عین قانون کشور است. باید رئیس جمهور براساس قانون عملکند.
اقدامات آستان قدس طی سالهای اخیر
حجت الاسلام رئیسی درباره اقدامات انجام شده در آستان قدس رضوی تصریح کرد: ما برخی رویکردها را در آستان قدس تغییر دادیم. پاساژسازی را تعطیل کردیم و سرمایه اجتماعی را توجه با زائر و محرومان میدانیم.همان سال اول از پروژه مشهد مال بیرون آمدیم و پروژه ساخت یک زائر شهر را آغاز کردیم که کار ساخت فاز اول آن تمام شده است و افتتاح کردیم.
وی ادامه داد: تاکنون روزی 1000 زائر اولی را به مشهد آوردیم. باغاتی در مشهد داشتیم که استفاده اختصاصی داشت. یکی از این باغها را با 70 هکتار در اختیار مجموعه جوانان آستان قدس گذاشتیم و دومین مجموعه هم باغ خاتون بود که با مساحت 110 هکتار در قلب مشهد در اختیار جوانان گذاشتیم که مخصوص دختران و زنان است. روز جمعه اولین مجتمع دانشجویی را در مشهد افتتاح کردیم. کار آینده هم این است که در غرب تهران باغ 5 هکتاری داریم که شهرداری هم مجوز برج سازی آن را داده است اما ما اینجا را به اردوگاه جوانان تبدیل میکنیم.
حجت الاسلام رییسی عنوان کرد: کار دفاتر استانی ما تسهیل زیارت زائران و کمک به مستمندان است. بیشترین مراجعه به من برای اشتغال است. این حق مردم است که اشتغال داشته باشند. آستان قدس در حوزه کشاورزی هم کارهای بسیاری کرده است. ما در این بخش نسبت به تولید بذر گامهای مهمی بر داشتهایم. تولید داروی آستان قدس را دوبرابر کردیم. به دنبال آن هستیم که کارهایی را انجام دهیم که گره از زندگی مردم را حل کند.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به سوالی درباره شکایتهای رئیسی درباره انتخابات سال 96 گفت: به گفته رئیس شورای نگهبان این انتخابات از پرتخلفترین انتخاباتهای کشور بود. علیرغم بسیاری از کارهایی که کردند به همه مسئولان کشور گفتم درخواست میکنم به تخلفات رسیدگی شود.اما به نظر شورای نگهبان به عنوان فصلالخطاب احترام میگذارم. باید به این تخلفات رسیدگیشود تا دیگر تکرار نشود و دولت مستقر به خود اجازه ندهد، هر کاری کند. باز هم من پیگیر قضیه هستم. هرکسی در این عرصه بیاید باید بداند انتخابات کاملا سالم و بدون هرگونه شائبهای صورت میگیرد.
امیدبخشی باید با اقدام و عمل همراه باشد و الا فریب تلقی میشود
وی یادآور شد: امید بدون اقدام و عمل سراب است. مردم باید بیینند امیدبخشی همراه با اقدام و عمل باشد و الا ممکن است فریب تلقی شود. شرکتهای اقتصادی آستان قدس امروز تحت حسابرسی بیرون از این آستان قرار دارد. شاید حدود 10 درصد از درآمدهای آستان توسط این شرکتها تامین میشود و 99 درصد آن از موقوفات و نذورات تامین میشود.
حجت الاسلام رئیسی درباره اجرای قانون منع به کارگیری بازنشستگان در آستان قدس رضوی گفت: اصل این تصمیم را درست میدانم و وظیفه خودم می دانم به قانون عمل کنم. تاکنون چند نفر اربازنشستگان را مرخص کردیم. برای چند نفر از بازنشستگان هم دنبال جایگزین هستیم . این قانون را در تمام سطوح آستان اجرا میکنیم.
قانون منع به کارگیری بازنشستگان در تمام سطوح آستان قدس اجرا میشود
تولیت آستان قدس رضوی با بیان اینکه قوه قضائیه نقش بسیار مهمی درباره اجرای عدالت در کشور دارد، تاکید کرد: این قوه با اجرای عدالت میتواند این اعتماد را در مردم به وجود آورد که هر دستی که به بیت المال دراز شود را قطع میکند. مردم کار آمدی نظام را میخواهند و بیعدالتی چه در قوه قضائیه، چه دولت و چه مجلس ناکار آمدی نظام است و از نظر ما پذیرفته نیست.
اگر به عقب برگردیم درباره شرکت در انتخابات همان تصمیم را میگیرم
حجت الاسلام رییسی درباره عملکرد اصولگرایان و جمنا عنوان کرد: جمنا کار خوبی بود که ایراداتی هم داشت. جوانگرایی در جمنا با اشکال روبرو بود. البته آمدن من در انتخابات خواسته یک حزب و جریان نبود. آمدن من در انتخابات به خاطر احساس تکلیف و وظیفه بود. من از این تصمیم هرگز پشیمان نیستم و اگر به آن زمان برگردم، همان تصمیم را میگیرم. مسئله ما مسئله حفظ آرمانهای امام و رهبری و حفظ گفتمان انقلاب است. در انجام این وظیفه هرگز ملامتکنندگان من را از میدان خارج نخواهد کرد.
وی درباره موضوع اعدام های سال 67 تصریح کرد: افرادی که پرونده آنها مورد رسیدگی قرار گرفت، و حکم داده بود و دادگاه عالی این حکم را تایید کرده بود، این افراد در ردههایی نبودند که حکم در مورد آنها اجرا شود، در زندان نگهداری میشدند. حکم امام مبنی بر این بود که افرادی که محارب هستند و ثابت شده که با سازمان منافقین در ارتباط هستند. هیئتهایی پروندههای این افراد را بررسی کردند تا وضعیت این افراد، حکمشان که صادر شده و هم جرمشان که اثبات شده را روشن کنند.
در انتخابات برخی حرفها از سمت کسانی مطرح شد که فرق معاون دادستان و قاضی را نمیدانند
رئیسی با بیان اینکه متاسفانه منافقین از آن طرف و افرادی هم در داخل با آنها همصدا شدند، اضافه کرد: معتقدیم برخورد با جریان نفاق، کشور را از لوث وجود منافقین پاک کرد. برخی میخواستند با بنده تسویه حساب کنند در صورتی که به حکم امام که مراجعه کنید نامی از من برده نشده است. آن زمان من معاون دادستان بودم. اما از زمانیکه در دستگاه قضایی آمدم پیگیر حقوق مردم بودم و با چپاولگران اقتصادی برخورد کردم. برخی حرفها در ایام انتخابات از سوی کسانی مطرح شد که خود را حقوقدان میدانند ولی فرق معاون دادستان و قاضی را نمیدانند.