العالم _ سوریه
ائتلاف تروریستی «هیئة تحریر الشام» (هتش) که بزرگترین عضو آن «جبهة النصره» (القاعده در سوریه) است، از بعدازظهر شنبه (روز گذشته) بشدت با گروههای مسلح حاضر در شهر «الارتاب» درگیر شد.
الارتاب بزرگترین شهر واقع در ریف غربی حلب است که بیش از بیست هزار نفر جمعیت دارد.
تحریر الشام که اخیرا توانست تمام مواضع تحت تسلط گروه تروریستی «نورالدین الزنکی» -وابسته به الجبهه الوطنیه للتحریر- در غرب حلب را به اشغال خود در آورد، این بار با عناصر حاضر در شهر الارتاب درگیر شد.
چند ساعت پس از درگیری شدید تحریر الشام با گروههای مسلح حاضر در الارتاب، نمایندگانی از طرفین با هم مذاکره کردند و به توافقی دست یافتند که به موجب آن قرار شد عناصر تحریر الشام وارد شهر شوند.
بر اساس این توافق، گروههای تروریستی «ثوار الشام و بیارق الإسلام» -وابسته به الجبهه الوطنیه- منحل شدند و قرار شد گروههای مسلح فقط علیه ارتش سوریه بجنگند.
گروه موسوم به دیدبان حقوق بشر سوریه –نزدیک به معارضان- درباره جزئیات این توافق اعلام کرد که از نظر امنیتی و نظامی، الارتاب –که از آن تحت عنوان «دژ انقلاب شمال سوریه» یاد میشود- تحت مدیریت تحریر الشام خواهد بود و از نظر اداری و خدماتی تحت مدیریت نهاد موسوم به «دولت نجات».
بر اساس توافق مذکور، عناصر و فرماندهان وابسته به ترکیه که در عملیات موسوم به «سپر فرات» حضور داشتند، نباید در الارتاب باقی بمانند و تأمین امنیت عناصر ثوار الشام و بیارق الاسلام نیز در دست تحریر الشام خواهد بود.
دیدبان میگوید که «این توافق سبب انزجار عمومی ساکنان الارتاب شده است» و اطلاعاتی به دست این گروه رسیده است که از آغاز ورود تحریر الشام به این شهر حکایت دارد.
ائتلاف الجبهة الوطنیة که شامل دهها گروهک مسلح در شمال و شمال غرب سوریه است، تحت عنوان «نیروهای میانهرو» در حمایت ترکیه قرار دارد.
عناصر تحریر الشام در جریان درگیریهای روز گذشته مناطق «قبتان الجبل، حور، بسرطون، المنصورة، قیلون، بابیص، معارة الأرتیق، عرب فطوم و الهوتة» و چند منطقه دیگر در غرب حلب را اشغال کردند.
تحریر الشام یا جبهه النصره نیز شاخه شبکه تروریستی القاعده در سوریه است که در اواخر سال ۲۰۱۱ میلادی و در اولین سال شروع بحران سوریه تشکیل شد و طولی نکشید که با افزایش قدرت خود به یکی از سرسختترین گروههای تروریستی در این کشور تبدیل شد. این گروه برای فرار از تحریمهای بینالمللی نام خود را به «جبهة فتح الشام» (جفش) تغییر داد.